theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021

ΟΙ ... ΜΠΟΥΛΝΤΟΖΕΣ ΣΤΗ ΒΟΥΝΟΥΚΑ

         

    "Εδώ και 5 χρόνια η Πυροσβεστική έχει ζητήσει δρόμο για το πυροφυλάκιο που είναι στην κορυφή της Βουνούκας, οπότε βρέθηκαν κάποια χρήματα και τον ανοίξαμε. Βεβαίως και δεν έχει καμία σχέση με τις ανεμογεννήτριες." Αυτά μας διαβεβαίωσε ο Γιακουμής Βασίλης, Δασάρχης Κρέστενας 
Σχετικά δε με το έγγραφο της σύμβασης   είναι υπογραμμένο από τις 9-12-20 από τον αναπληρωτή του δασαρχείου Ολυμπίας Δημ. Κωνσταντόπουλο [1]. Για τέτοια έγγραφα που άπτονται  τόσο κρίσιμων  και σοβαρών θεμάτων που εύκολα πυροδοτούν τη λαϊκή αντίδραση απαιτείται μεγάλη προσοχή. Δεν περίμενα ο φίλος Αγαθοκλής Παναγούλιας, ως παλιός στο κουρμπέτι αλλά και ο Οδυσσέας - Μαρίνος στη σελίδα του να προκαλέσουν τόσο σαματά χωρίς λόγο. Περισσότερο φοβάμαι μη το πάθουμε σαν τον βοσκό με τον λύκο και τα πρόβατα. Βέβαια εγρήγορση να υπάρχει αλλά... καθότι το έγκλημα με τις Α/Γ έχει μεγάλο δρόμο με πολλές στροφές.
 
       Κουβεντιάζοντας δε με τον Γιακουμή το θέμα με τις Α/Γ, μου τόνισε ότι όπως όλα στη ζωή είναι "αέρας πατέρας", έτσι και με τις Α/Γ  συμβαίνει το ίδιο.  Διάφοροι εν δυνάμει  επιχειρηματίες καπαρώνουν διάφορες τοποθεσίες κάνοντας αίτηση στην αρμόδια υπηρεσία, στην προκειμένη περίπτωση στη ΡΑΕ, για εγκατάσταση Α/Γ. Στη συνέχεια η εταιρεία που ενδιαφέρεται  πραγματικά αγοράζει τα δικαιώματα απ' αυτούς ή τους κάνει μικρομέτοχους. 
Αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που έκαναν αίτηση για όλα τα βουνά και τα καταράχια στον ωραίο μας τόπο.  Το κυνήγι του κέρδους και της νόμιμης μίζας σε νέες αγορές.
    Το ίδιο γινόταν και με τα φωτοβολταϊκά, που έτρεχαν και δήλωναν [καπάρωναν] διάφορα χωράφια και πούλαγαν αέρα κοπανιστό.
  Με ένα λόγο " ωσάν τα όρνια στα ψοφίμια " και τελικά "Μπάτε σκύλοι αλέστε" 
      Σε λίγο το ίδιο θα γίνεται, εάν δεν γίνεται κιόλας, και με τους τάφους, τα κενοτάφια. Εξάλλου και εδώ από την Εκκλησία έχουμε διαβαθμίσεις ανάλογα με τη θέση.

   [1] Σας ενημερώνω ότι ο Γιακουμής μετά από 38 χρόνια υπηρεσία, βγαίνει σε σύνταξη και όπως είναι φυσιολογικό παίρνει όλες τις οφειλόμενες άδειες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου