theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΟΜΗΡΙΚΗ ΠΥΛΟΣ;

    Τάμα το έχω βάλλει στους θεούς και θα τελέσω θυσία παμμέλανος, ευνουχισμένου τράγου στον Κυανοχαίτη  εις το παρά το Κλειδί  Ποσειδώνιο εάν   λάβει χώρα στη Ζαχάρω συνέδριο με πανταχόθεν ειδήμονες, αρχαιολόγους, γεωγράφους και ιστορικούς με το πολυζητούμενο θέμα: 
Που έκειτο  η Ομηρική Πύλος. 
  Η θέση της Πύλου του Νέστορα είναι ένα από τα  εριζόμενα σημεία της ελληνικής τοπογραφίας και μέγα πρόβλημα της αρχαιολογίας. Επί προσθέτως το θέμα παρουσιάζει μακραίωνη ιστορία με πλείστους σταθμούς στην έρευνα. Περίπου έχει την ίδια σημασία με το άλλο θέμα που ταλανίζει την παγκόσμια αρχαιολογία και όλη την επιστήμη για το που είναι η θέση του τάφου του Μεγάλου Αλέξανδρου.
  Πριν από αρκετά χρόνια, το 2013, είχαμε κάνει μια μεγάλη προσπάθεια μέσα από τούτο το μπλογκ, πολλές δημοσιεύσεις επιστημονικών έργων και συναντήσεις με τοπικούς παράγοντες, προέδρους τοπικών πολιτιστικών συλλόγων και με τη Έφορο της Αρχαιολογίας Ολυμπίας, αλλά στο τέλος δυστυχώς δεν καταφέραμε να διοργανώσουμε το εν λόγω συνέδριο.
    Ευελπιστούμε ότι τώρα, με την καλυτέρευση των συνθηκών,  τα όνειρα θα λάβουν σάρκα και οστά υπό την αιγίδα της Περιφέρειας καθότι ως γνωστόν ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού της Ηλείας είναι ο Νίκος Κοροβέσης, Κακοβατίτης και πρώην πρόεδρος του Πολιτιστικού συλλόγου του Κακοβάτου, ο οποίος μάλιστα συμμετείχε και στην τότε οργανωτική επιτροπή. 
    Εξυπακούεται ότι ο δήμος της Ζαχάρως θα είναι αρωγός και συμπαραστάτης καθώς και  όλα τα ΜΜΕ της Ηλείας. 
    Προς τούτο έγινε και το σχετικό άρθρο που δημοσιεύεται σήμερα στην "Πρωινή"  και θα ακολουθήσει εκτενής επιστολή στον εν λόγω αντιπεριφερειάρχη, όπως και στον δήμαρχο και όπου δει.
 Το εγχείρημα είναι φιλόδοξο και τολμηρό και το διακύβευμα εξίσου μεγάλο. Όμως πρέπει να τα καταφέρουμε και είμαστε σίγουροι ότι θα γίνει για την ανάδειξη της φυσικής και αρχαίας κληρονομιάς τού τόπου μας, του θρυλικού Πυλιακού πεδίου.
ΟΙ μελλοντικές προοπτικές για τη διαχείριση ενός τέτοιου σπουδαίου τομέα είναι μεγάλες και είναι ανάγκη να τις αξιοποιήσουμε προς τιμή και δόξα των προγόνων μας αλλά και των απογόνων μας.
Μακάρι να το πετύχουμε!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου