theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021

ΤΟ ...ΚΟΥΤΣΟ ΕΡΓΟ ΣΤΗ ΝΕΔΑ

    

    Σοβαρά, τι είναι τούτο το κράτος!
     Καλά λένε: Εντο είναι Μπαλκάνια δεν είναι παίξε γέλασε.
   Τούτο τον καιρό η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος προβαίνει σε ένα σοβαρό έργο στη Νέδα. Στα πλαίσια του αντιπλημμυρικού προγράμματος προβαίνει στην εμβάθυνση-διάνοιξη  του ποταμού στο πιο κρίσιμο μέρος, από την γέφυρα της εθνικής οδού μέχρι κάτω  στην παλιά γέφυρα, που γκρεμίστηκε στην κατοχή από τους αντάρτες  Όπως μας είπαν θα θωρακίσουν (πέτρες, τσιμέντα) και την όχθη. [1]
    Ναι την μία όχθη, προς την πλευρά της Ηλείας. Λες και η άλλη ανήκει στην ...Αλβανία. Χάθηκε να έρθουν σε μια επαφή οι δυο όμορες Περιφέρειες, Δυτ. Ελλάδος και Πελοποννήσου, που έχουν σύνορο τη Νέδα, ώστε να γίνει σωστή δουλειά, συνολική και από τις δύο πλευρές του ποταμού.
 Πρέπει να παρατηρήσουμε, ότι   όπως φαίνεται, γίνονται και δυο άλλες ..παρασπονδίες. 
    - Εξαφανίζονται τα καταπληκτικά, παμπάλαια ρείθρα που είναι στην κοίτη του ποταμού, περίπου κάτω από τη γέφυρα του δρόμου. Θα είναι και πολύ μαλάκες με περικεφαλαία αν τελικά το κάνουν. 
    - Το άλλο, δεν ξέρω για πιο λόγο, αλλά αλλά μικραίνει το μήκος της σιδηροδρομικής γέφυρας σκεπάζοντας το ένα τόξο.... 
   Δεν ξέρω τι να υποθέσω....αυτοί είμαστε...σκερβελέδες [2], μισές δουλειές! 
   Πήραμε τηλέφωνο την Αντιπεριφέρεια Μεσσηνίας και ορίστε τι μας απάντησε  ο προϊστάμενος των Τεχνικών Έργων,  κ. Γαννακέας: 
   "Προβλέπαμε να επέμβουμε και εμείς στη Νέδα και μάλιστα σε  πολλά μέτρα, αλλά δώσαμε προτεραιότητα  στα καμένα, οπότε το έργο στη Νέδα το αναβάλαμε για του χρόνου. 
Μάλιστα μας ανέφερε ότι θα αντιγράψουν την παρέμβαση στην Ηλειακή πλευρά
   Βέβαια να το δούμε και να μη το πιστέψουμε, γιατί είπαμε εντο είναι Μπαλκάνια και κάθε αναβολή συνήθως γίνεται ματαίωση, πάει στις καλένδες...
   Τέλος πάντων, οψόμεθα.....
   Και με την ευκαιρία να  αναφέρουμε δυο ρήσεις, την μια από τον τέως νομάρχη Μεσσηνίας, Μπουζαίο Δημήτρη Δράκο, που είναι ζωντανή εγκυκλοπαίδεια για όλο τον τόπο μας, και την δεύτερη από τον Αρφάνη, που κι αυτός σε πολλά είναι ...μανούλα:
         α] Αρκετά παλιά, περί τους τρεις αιώνες, η κοίτη της Νέδας ήταν ευθεία, έρρεε  δίπλα στο Γιαννιτσοχώρι και εξέβαλλε στη λίμνη του Καραθανάση.
         β]  Τα ποτάμια δεν πρέπει και δεν έχουν ευθεία ροή, καθότι αυξάνει επικίνδυνα η ορμή του νερού. Προς τούτο μεριμνά η  φύση.


[1] Μπουλντόζα στο ποτάμι είχε να μπει από την εποχή που ήταν νομάρχης Μεσσηνίας ο Δημήτρης Δράκος [κλικ ΕΔΩ]
[2] Τώρα πλέον οι όχθες έχουν κατακλυσθεί από αγριοκάλαμα, 

εκεί που πριν ήταν κατάφυτες από πλατάνια, ιτιές μοσχοβολούσες και λεύκες, όπου κελαηδούσαν αηδόνια και καναρίνια. Το ποτάμι ήταν ένας ζωντανός οικότοπος, με άφθονη χλωρίδα και πανίδα. Εκατέρωθεν της σιδηροδρομικής γέφυρας υπήρχε δασύλλιο από πανύψηλες λεύκες. Τα έφαγε η μαρμάγκα από την πλεονεξία των νεοελλήνων. [κλικ ΕΔΩ & ΕΔΩ]. Ας αφήσουμε την άγνοια τους για τον ΕΥΝΟΥΧΙΣΜΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου