theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2021

Ο ΚΟΥΜΠΑΡΑΚΟΣ, Ο ΑΡΦΑΝΗΣ ΚΙ ΕΓΩ ΣΤΟ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ ΣΤΗ ΜΠΟΥΚΑ ΤΗΣ ΝΕΔΑΣ

       Εκείνη λοιπόν τη μέρα του καλοκαιριού, θαρρώ ήταν 20 Αυγούστου, που βρεθήκαμε στο αυθαίρετο στη Μπούκα και οι τρεις, ο Κουμπαράκος, ο Αρφάνης κι η αφεντιά μου, όπως έγραφα και προχτές, ήταν η πιο ωραία , ονειρική. Κύρια στοιχεία της η ανέμελη ελευθεριότητα και η ακόρεστη απόλαυση του ήλιου με το βελούδινο και της ανοιχτομενεξεδένιας θάλασσας. Σε συνδυασμό με τα  καλοκαιρινά φαγώσιμα, φέτα, ντομάτες με ζεστό ψωμί, φρέσκα σύκα και το σχετικό πιοτί, φτάσαμε και οι τρεις σε οργασμική μαρμαρυγή. 
  Οι " Τεμπέληδες της εύφορης κοιλάδας" μόνο που είμαστε τρεις και όχι τέσσερις. 
  Ο καθένας τα δικά του, Ο Κουμπαράκος περί του φιλοσοφείν, ο Αρφάνης για το ψάρεμα [1], που είναι το μεγάλο του χόμπι  και δη τώρα που πήρε σύνταξη και εγώ να ψιλοκουμαντάρω. Τελικά το κύριο θέμα ήταν για τα δημοτική και πολιτική σαλάτα με τον Αλεξανδρόπουλο και τον Μητσοτάκη  στα τάρταρα. 
  Η δική μου καταγγελία και στους δυο φίλους είναι σταθερή και συγκεκριμένη. ήταν ότι τα τελευταία χρόνια (περίπου απ' το ΄15) έχουν αποτραβηχτεί από τα πολιτικά αλλά και δημοτικά δρώμενα και επιπλέουν οι αδαείς και οι φελλοί.. 
    Ο μεν Κουμπαράκος αφοσιώθηκε εξ ολοκλήρου στη μελέτη και έγινε φοιτητής του Φιλοσοφικού στην Πάτρα, όπου επίκειται να τελειώσει και να στεφθεί πτυχιούχος, ο δε Αρφάνης είναι άλλη περίπτωση, ξεχωριστή, δική του. 
 Για τον Κουμπαράκο έχουμε αφιερώσει πάρα πολλές αναρτήσεις, μια και είμαστε συνοδοιπόροι σε αρκετές εξορμήσεις, οπότε σήμερα έχει την τιμητική του ο Αρφάνης.
 Ο Αρφάνης που λέτε,  είναι γόνος της πολυπληθούς οικογένειας των Γιαννοπουλέων, από του Σκληρού, που πολύ από αυτούς πήραν το όνομα Αρφάνης [2] Από το βουνίσιο χωριό, κοντά στον Επικούριο Απόλλωνα, κατέβηκαν προς την παραλία και έγιναν με τον χρόνο κύριοι του Λαπίθα  και του Κλειδιού.   Ο περί ου ο λόγος φίλος μας Αρφάνης είναι ο γνωστός Θοδωρής Γιαννόπουλος, δάσκαλος συνταξιούχος  από το καλοκαίρι. Είναι ένα αρκετά ιδιαίτερο άτομο με καλά γνωρίσματα, [3] γι αυτό και είναι αγαπητός στην κοινωνία. Μάλιστα στις  εκλογές του ΄15 ήταν υποψήφιος με τον Σύριζα, όπου πήρε κοντά στους 2.200 ψήφους, κοντά και οι εκλεγέντες και για λίγους ψήφους έχασε τη βουλευτική έδρα. Και σημειωτέον χωρίς κανένα κομματικό υποστήριγμα  πίσω του. Κι όμως εντελώς αναπάντεχα στις εκλογές του ίδιου χρόνου δεν ήταν υποψήφιος. Ο λόγος ήταν αυτός που εύκολα υποψιάζεστε. Τον έφαγαν τα κομματικά γρανάζια του Πύργου και της Αμαλιάδας, [4] με αποτέλεσμα να μην υπάρχει με τον Σύριζα Ολύμπιος υποψήφιος.
   Από αυτή την κατάφωρη αδικία ή μαχαιριά κάτω από την πλάτη ο Αρφάνης το πήρε κατάκαρδα και πληγώθηκε πολύ με αποτέλεσμα να αποτραβηχτεί από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους φίλους του και να επιλέξει έναν αμφίρροπο δρόμο, πελαγοδρομώντας και βολοδέρνοντας σε διάφορες ιδεοληψίες δήθεν υπεραριστερές, όπως με την "Πλεύση" της Ζωής. Κι αυτό γιατί ο Αρφάνης μπέρδεψε το προσωπικό με τις ιδέες επειδή είχε το ανάλογο ιδεολογικό υπόβαθρο.
Υπόψη εκείνο τον καιρό που διαδραματίσθηκαν τα παραπάνω Γραμματέας στον Σύριζα Ζαχάρως ήταν ο Κουμπαράκος με πρώτο συνεργάτη τον Αρφάνη, όπου είχαν γίνει πολλές πολιτικές εκδηλώσεις και έτσι το κόμμα πήγαινε πολύ καλά, βολίδα!. 
  Υπ΄ αυτές τις συνθήκες το γραφείο στη Ζαχάρω ανέλαβαν πρόσωπα που εκ των πραγμάτων ήταν αδύνατο να αντεπεξέλθουν στις δύσκολες περιστάσεις της αντιπολίτευσης και στις μεγάλες ανάγκες του κινήματος για διάφορους λόγους. Έτσι όπως ήρθαν, κυρίως από γειτονικούς χώρους, έφυγαν με μικρά πηδηματάκια. 
  Οπότε στη Ζαχάρω το κόμμα προσπαθεί να ορθοποδήσει μετά από πολύχρονη αδράνεια... 
 Είναι ανάγκη λοιπόν και τα δυο παλικάρια, Κουμπαράκος και Αρφάνης , να επανέλθουν πάραυτα.
Μακάρι !!! 

 [1]  Από πέρυσι μας έχει σπάσει τα   ούμπαλα με το να ισχυρίζεται μετά μανίας ότι ο κύριος κίνδυνος για τις χελώνες Καρέττα είναι ο τρομερός Λαγοκέφαλος, που έχει κατακλύσει τις θάλασσές μας. 
[2] Ήταν 11 αδέλφια ορφανά κι από τα πολλά τα αρφανά και τα αρφανά που έλεγαν, τους έμεινε το όνομα Αρφάνης και Αρφάνηδες.  Στα επόμενα χρόνια με το νόμο, άλλοι κράτησαν το Γιαννόπουλος και άλλοι πήραν το Αρφάνης. 
[3] Έχω γράψει μερικούς στίχους, που νομίζω είναι αρκετά αντιπροσωπευτικοί:

                 1                                                                      3
Ο Αρφάνης, ο ντερβίσης,                                  Και ως δάσκαλος που είναι 
ο Νικηταράς                                                              με μεγάλη κεφαλή
Αν κι από του Σκληρού μας ήρθε                             Τον Λαπίθα αλωνίζει
είναι και ψαράς.                                                           με μια μηχανή
---------------------                                                       -------------------
                   2                                                                   4
Είναι χείμαρρος, κουρσάρος                              Γεια σου Θοδωρή σερέτη, 
παρολίγο μέλος της Βουλής                              ντερμπεντέρη σαν πασάς 
Μα τον έφαγαν οι άλλοι                                    μα μπροστά σε μια καρέττα 
Για μια ψήφο  ...επιλογής.                                       έγινες ..παπάς! 

 [4] Σίγουρα εάν συμμετείχε κι ο Αρφάνης στις νικηφόρες εκλογές, ο Σύριζα θα έπαιρνε 4 βουλευτές, και θα είχαμε 
4-1, με κανέναν η Ν.Δ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου