theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021

Η ΠΕΡΙΒΟΗΤΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ ΕΙΣΟΔΟΥ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΙ ΕΔΩ Ο ΔΗΜΟΣ ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ ΤΟ ....ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΤΟΥ

  

  Η πλευρά της Ζαχάρως  με τη μεγαλύτερη και αυξανόμενη συνεχώς ανάπτυξη είναι η κατά μήκος της εθνικής οδού, από τον  ηρωικό πλάτανο μέχρι τον Αγιο Παντελεήμοναπου αποτελεί το νέο πρόσωπο της πόλης, μια και είναι η μία, η  κυριότερη, από τις δυο κεντρικές εισόδους της. Κοινή διαπίστωση είναι ότι η όλη εικόνα,  είναι  κάκιστη, ακατάστατη  και πανάσχημη. Θυμίζει τριτοκοσμικές χώρες.
      Για την ανάγκη της αναμόρφωσης, της ανάπλασης όπως λέμε, έχουμε κάνει πολλές αναρτήσεις και μάλιστα αρχής γενομένης στις 12-Νοεμβρίου 2012, πριν 9 ολόκληρα χρόνια. Με ένα λόγο η πολυθρύλητη ανάπλαση έχει μεγάλη ιστορία και πολύ φοβάμαι ότι  θα επαναληφθεί άλλη μια φορά ως φάρσα. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα και καυτά προβλήματα του δήμου, που ζητούν λύση [1].
     Βεβαίως οι ρίζες της κακοδαιμονίας και των δομικών προβλημάτων της Ζαχάρως είναι παμπάλαιες, αρχίζουν από τα χρόνια της ίδρυσης. Υπόψη είναι μια από τις λίγες που στερείται πολεοδομικού σχεδίου και είναι κτισμένη αρτζιμπούρτζι και λουλάς. [2]  
   Η πρώτη λοιπόν προσπάθεια ανάπλασης, καταγραμμένη επίσημα, έγινε το 2012 με τη γνωστή κατάληξη και τα ευτράπελα γεγονότα, που βγήκαν μαχαίρια. κλικ ΕΔΩ , ΕΔΩ.
   Και ερχόμαστε, μετά από την μεγάλη ...του Πανταζάρα στη νέα δημοτική αρχή και το θέμα έρχεται στην επιφάνεια με την παρέμβαση του δήμου στο γεφυράκι της γράνας, που αναφερθήκαμε τις προάλλες. Μάλιστα θίχτηκε και το θέμα της ανάπλασης  κυρίως από τον Κουμπαράκο. 
     Στην σχετική ενημέρωση από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, Φώτη Αλεξανδρόπουλο, τονίσθηκε ότι ο δήμος προγραμματίζει να προβεί στην θρυλική ανάπλαση και στις δύο εισόδους της πόλης στο πλαίσιο ενός σχεδίου προγράμματος της Περιφέρειας, που πρόκειται να υλοποιηθεί στο εγγύς μέλλον. Μάλιστα πρόκειται να γίνει ανάθεση του έργου σε μια Αναπτυξιακή Εταιρεία της Τρίπολης, με την οποία ο δήμος έχει αγαστή συνεργασία. Έτσι -τόνισε  ο Φώτης - θα αποφύγουμε τις προκαταρκτικές χρονοβόρες διαδικασίες και θα γίνει απευθείας η μελέτη.  
     Αυτά μου ανέφερε κι αυτά σας γράφω. Μακάρι να γίνουν γρήγορα και να μην πέσουμε στην οικεία λαϊκή ρήση “Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι”....και να μην βάλει  ο δήμος την ουρά  κάτω από τα σκέλια του για τον συνήθη λόγο, τα ψηφουλάκια. 
  Πάντως είναι σίγουρο ότι οι εκατέρωθεν καταστηματάρχες έντονα θα αντιδράσουν, αλλά τη λύση τη δίνει ο Κουμπαράκος στο προχτεσινό βίντεο. κλικ ΕΔΩ
Ίδομεν!!!

[1] Πολλά είναι τα προβλήματα, όπως ο βιολογικός και η απεξάρτηση της λίμνης από την αποχέτευση (είναι ο βόθρος της Ζαχάρως...) καθώς και η αποχέτευση σε όλα τα παράκτια χωριά που ζέχνουν ...αλλά κυρίως η κοινωνική διάσταση στους φτωχούς και απόρους δημότες και το πολιτιστικό μέτωπο, καλλιέργεια και δημιουργία και εκδηλώσεις του ..κώλου. Για όλα αυτά θα επανέλθουμε.
[2] Η πρώτη προσπάθεια έγινε προπολεμικά [΄36-΄38] κλικ ΕΔΩ και η δεύτερη το 1987  κλικ ΕΔΩ. Και οι δύο με ριζοσπαστικά μέτρα, είχαν οικτρά αποτελέσματα. Ο λόγος; Πνίγηκαν από τη Σκύλα & τη Χάρυβδη των τοπικιστικών μικροσυμφερόντων, που τα εκπροσωπούσαν οι διάφοροι μεγαλόσχημοι Ζαχαραίοι και δη οικείοι επαγγελματίες, μηχανικοί και τέτοιοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου