theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022

BIL DRAK-ZORZET & ΕΝΑ ΜΠΟΥΚΕΤΟ ΖΑΧΑΡΙΟΠΟΥΛΕΣ!!!

    Ένα από τα πιο γνωστά και δημοφιλή ζευγάρια στη Ζαχάρω είναι η Ζωρζέτ και ο Μπίλης. Είναι η Γιωργία η γυναίκα του και ο Βασίλης Δρακόπουλος. Δεν χρειάζεται να πω ότι κι εμένα είναι αγαπητοί φίλοι.
Λοιπόν και οι δυο έχουν μια άλλη αίσθηση της ζωής και αυτό αποφαίνεται στην πολύχρονη προσφορά τους στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης, Ανθεστήρια, Καρναβάλι, Λαϊκό παζάρι..
Γενικά έχουν μια καλλιτεχνική πορεία στην πόλη, η Ζωρζέτ ως Ζωγράφος και ο Μπίλης "καλλιτεχνικός δ/ντής".

Σε αυτά τα πλαίσια, η Ζωρζέτ τον Μάϊο του 2013 προέβη στη φωτογράφιση αρκετών κοριτσιών που η κάθε μια αντιπροσωπεύει ένα μπουκέτο λουλούδια.{1} Από τότε έχουν περάσει εννιά ολόκληρα χρόνια και όλες οι ωραίες κοπελιές έχουν κοινωνικά κατασταλάξει και η καθεμιά έχει βρει τον δρόμο της και στην κοινωνική και στην επαγγελματική σφαίρα. Οι περισσότερες σήμερα θα είναι μητέρες κι αυτές οι φανταχτερές, καλλιτεχνικές φωτογραφίες είναι από τα πιο ωραία αποτυπώματα του παρελθόντος. Το παρελθόν, που όπως είπαμε συνεχώς μεγαλώνει παίρνοντας από το μέλλον και κυλάει σαν το ποτάμι και τα πρόσωπα σαν το νερό. Μάλιστα σε πολλούς εάν ήταν δύσκολο και βαρύ, αυτό το ποτάμι γίνεται θολό και φέρνει λιθάρια ριζιμιά, που λέει και το δημοτικό μας άσμα.
Τέλος πάντων ας μείνουμε στο εξαίσιο άρωμα και τα ανοιχτά χαμόγελα των κοριτσιών. {2}


{1] Επίσης πρέπει να τονίσω ότι η Ζωρζέτ έχει συγγράψει και βιβλίο για το "Γεράνειο Άντρο & Σπήλαιο των Νυμφών Ανυγρίδων" του Καϊάφα με πλούσια εικονογράφηση, που δεν έχει ακόμη εκδοθεί. Μακάρι να βρεθεί κάποιος τρόπος, ίσως ο δήμος...
{2} Όποια κοπελιά επιθυμεί μπορώ να της στείλω τη φωτογραφία της


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου