theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Τετάρτη 6 Απριλίου 2022

ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΩΣ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΕΞΩΡΑΪΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΞΟΜΑΛΥΝΣΗΣ// ΚΥΠΕΛΟ ΒΙΤΣΙ

     Τονίσαμε ότι ο ποδόσφαιρο, το πιο λαϊκό και δημοφιλές άθλημα, ο βασιλιάς των σπορ, έχει εργαλιοποιηθεί πάμπολλες φορές  με τον πιο προκλητικό και συχνά χυδαίο τρόπο από ολιγαρχικά συστήματα, κοινοβουλευτικά ή όχι. Κύριος σκοπός είναι ο εξωραϊσμός και η εξομάλυνση της κατάστασης κυρίως στην κοινή τους γνώμη.
Στις 18 του Μάρτη αναφερθήκαμε στην ποδοσφαιρική παράτα  [Μικτή Μακρονήσου - Ολυμπακός] που έλαβε χώρα στην Αθήνα και κατέληξε σε μεγάλη φαρσοκωμωδία.

  
 Μια άλλη παράτα έλαβε χώρα λίγες ημέρες μετά τη Λήξη του αδερφοκτόνου Εμφυλίου, και μάλιστα στην παραμεθόρια περιοχή της Καστοριάς και μάλιστα υπό την αιγίδα της ΑΜ. του Βασιλέως Παύλου και της Βασιλομήτορος Φρειδερίκης.
Ήταν στα πλαίσια της επίδειξης δύναμης και η φαρσοκωμωδία σε όλο της το μεγαλείο καθότι ήθελαν να δείξουν ανθρωπιά και  να απαλύνουν τα δεινά των ανταρτόπληκτων και συμμοριόπληκτων κατοίκων. 
   Έτσι λοιπόν στο Λειβάδι, κοντά στην Καστοριά18-9-49 διεξήχθη ο ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των πιο ισχυρών ομάδων της περιοχής, του Άρη Θεσ/νίκης και του Παναθηναϊκού [πρωταθλητής Μακεδονίας ο πρώτος και Ελλάδος ο δεύτερος]. Όλα ήταν οργανωμένα και όλη αυτή η παρλαπίπα είχε ονομασθεί ΚΥΠΕΛΟ ΒΙΤΣΙ.
Βέβαια κανείς ακόμα δεν ξέρει που πήγαν εκείνες οι εισπράξεις [ "Αριστερά και ποδόσφαιρο"  των Θ.& κ.Κ.  Κάππου]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου