theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024

ΜΟΥ ΣΠΑΣΑΝΕ ΤΟΝ ΜΠΑΓΛΑΜΑ.../ ΤΟ ΑΡΜΟΝΙΟ ΤΟΥ ΒΑΛΑΝΤΗ ΤΕΤΕΛΕΣΤΑΙ..........

Το παρακάτω κείμενο διαμηνύθηκε  σε όλα τα
ΜΜΕ του νομού και σε πάρα πολλούς 
 φίλους με την παράκληση να το διαβάσουν 
γιατί  είναι ΠΡΟΣΦΟΡΟ ΨΥΧΗΣ!!!

 ΠΡΟΣΦΟΡΟ ΨΥΧΗΣ

      Για έναν μουσικό το όργανό του είναι ο μισός εαυτός του, είναι το άλογο του ζευγολάτη, το βιβλίο στον μαθητή, το όπλο του στρατιώτη!
Είναι η προβολή της ψυχής του στην πραγματικότητα και η κύρια έκφραση όλων των επιθυμιών και βαθύτερων ορμών του!
     Οπότε η μεγαλύτερη ζημιά στο μουσικό είναι να χαλάσει το όργανο και να μην παίρνει επισκευή λόγω παλαιότητας. Και το χειρότερο να μην μπορεί να το αγοράσει για διάφορους λόγους.
       Πόσο μάλλον για τον Βαλάντη που από τα μικράτα  του χρόνια είναι ο αχώριστος σύντροφος, είναι η ζωή του!
     Το αρμόνιο του προχτές έπαθε ζημιά που λόγω παλαιότητας δεν διορθώνετε. Ένα τέτοιο μεταχειρισμένο φτάνει περίπου τα 600 ευρώ.
Το 
yannitsochori.blogspot.comπιστό στο «ξερό του το κεφάλι», κόντρα στη γενική εγωπάθεια, απευθύνεται σε όλους τους φίλους και γνωστούς να βοηθήσουν  και να συνδράμουν με τον όποιον  οβολό τους΄.




       Ιδού λοιπόν η Ρόδος ιδού και το πήδημα για όσους έχουν λίγη ευαισθησία.
    Ήδη μετά την προχτεσινή ανάρτηση και ενημέρωση για τη ζημιά στο αρμόνιο του Βαλάντη, ένας φίλος μας πρόσφερε 200 ευρώ παρακαλώ. Πράγματι αυτή η ενέργεια είναι πολύ συγκινητική και μου ζήτησε περί αυτού ουδεμία κουβέντα.!!!

Εμπρησμός Κάμπελ: Τιμή για πάντα στον Λεωνίδα Παππά

 *Γράφει ο Γιάννης Ανδρουλιδάκης

         Σαν αύριο πριν από 93 χρόνια, στις 29 Ιουνίου 1931 πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη ένα γεγονός λίγο πολύ εξοβελισμένο από τα βιβλία της επίσημης ελληνικής ιστορίας: ο εμπρησμός της εβραϊκής συνοικίας Κάμπελ από τους Έλληνες φασίστες της οργάνωσης 3Ε (Εθνική Ένωσις Ελλάς ή «Χαλυβδόκρανοι»), το σημαντικότερο ναζιστικό πογκρόμ που έχει συμβεί μέχρι σήμερα στην Ελλάδα.


   Η Κάμπελ ήταν η πιο φτωχή από τις εβραϊκές συνοικίες της πόλης, και αποτελούσε στην ουσία μια παραγκούπολη που έφτιαξαν οι Εβραίοι για να μείνουν μετά τη μεγάλη πυρκαγιά που κατέκαψε τη Θεσσαλονίκη το 1917. Το μίσος για τους Εβραίους, που ζούσαν ειρηνικά στην περιοχή σχεδόν 2.500 χρόνια, από τότε που τους μετέφερε ως δούλους ο Δαρείος ο Α’ ο βασιλιάς των Περσών και τους εγκατέστησε στη Θεσσαλονίκη έναν αιώνα αργότερα ο διάδοχος του Μεγάλου Αλεξάνδρου Κάσσανδρος για να εποικίσει την πόλη, πυροδότησε η μεγαλύτερη εφημερίδα της περιοχής, η «Μακεδονία» (που κυκλοφορεί ακόμα και σήμερα), με καθημερινά άρθρα στα οποία τους παρουσίαζε ως προδότες και απειλή για την ελληνικότητα της περιοχής. Η προπαγάνδα αυτή συνδεόταν με την αντικομμουνιστική προπαγάνδα, καθώς οι πρώτες σοσιαλιστικές οργανώσεις της Θεσσαλονίκης ήταν φτιαγμένες από Εβραίους.
Στις 25 Ιουνίου Έλληνες εθνικιστές επιτέθηκαν στα γραφεία της εβραϊκής οργάνωσης «Μακαμπή», τέσσερις μέρες αργότερα όμως η επίθεση ήταν πολύ πιο οργανωμένη. Περισσότεροι από 2.000 οπλισμένοι φασίστες, υπό την καθοδήγηση της 3Ε μπήκαν στον συνοικισμό, στη σημερινή περιοχή της Καλαμαριάς, έκαψαν σπίτια, έκαψαν το σχολείο, έκαψαν τη συναγωγή και το σπίτι του ραββίνου, κατέστρεψαν τις περιουσίες και τα καταστήματα, ξυλοκόπησαν και σκότωσαν ανθρώπους.
Ο εμπρησμός του Κάμπελ ήταν η αρχή του τέλους για την εβραϊκή κοινότητα της Θεσσαλονίκης, η οποία θα εξαφανιζόταν οριστικά μέσα στην κατοχή, με τα περισσότερα μέλη της να τελειώνουν τις μέρες τους στο Νταχάου και Μπερκενάου.
Όλα τα μέλη της 3Ε που συμμετείχαν στο πογκρόμ αθωώθηκαν πανηγυρικά από τα ελληνικά δικαστήρια, χάρη στη βοήθεια βενιζελικών πολιτικών που τους στήριζαν αναφανδόν. Είναι γενικά ξεχασμένο από την διαφορετική εξέλιξη της ιστορίας ότι οι πρώτοι ανοιχτά οπαδοί του φασισμού και του ναζισμού στην Ελλάδα προέρχονταν από το Κέντρο και τη βενιζελική παράταξη και όχι από τη Δεξιά Ανάμεσά τους, ο Στέλιος Γονατάς, του οποίου ο συνοικισμός πήρε το όνομα προς ευγνωμοσύνη της υποστήριξής τους στους φασίστες. Λίγα χρόνια αργότερα η 3Ε θα επιχειρήσει να κάνει παρέλαση στην Αθήνα στο πρότυπο της πορείας προς τη Ρώμη του Μουσολίνι, αλλά παρά την εκ νέου υποστήριξη από βενιζελικούς πολιτικούς, θα αποδοκιμαστούν έντονα από τους εργάτες της Αθήνας.
Ποτέ τα ελληνικά δικαστήρια δεν καταδίκασαν για τίποτα την 3Ε, όπως και καμία άλλη φασιστική οργάνωση ως τέτοια μέχρι το 2020 και την απόφαση του Εφετείου για την Χρυσή Αυγή που υπήρξε η πρώτη καταδίκη ναζιστικής ή φασιστικής οργάνωσης στην ιστορία του ελληνικού κράτους, με καθυστέρηση 90 χρόνων.
Ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασ. Παπαγεωργόπουλος αρνήθηκε την ανάρτηση μνημείου για τους Εβραίους της Θεσσαλονίκης, υποστηρίζοντας ότι «η συμβολή τους στην ιστορία της πόλης δεν ήταν σημαντική». Μνημείο εγκατέστησε ο διάδοχός του Γ. Μπουτάρης, το οποίο βανδαλίζεται τακτικά από φασίστες.

Στη φωτογραφία ένας από τους νεκρούς του πογκρόμ του Κάμπελ, ο πρώτος. Ονομάζεται Λεωνίδας Παππάς, ήταν φούρναρης στην περιοχή και δεν ήταν Εβραίος αλλά Χριστιανός Έλληνας, που αρνήθηκε να προσφέρει βοήθεια στους φασίστες της 3Ε όταν του τη ζήτησαν και δολοφονήθηκε για αυτό. Τον βάζω, όχι γιατί οι ζωές των Χριστιανών αξίζουν περισσότερο από τις ζωές των Εβραίων, αλλά επειδή έχω πάντα μια ξεχωριστή αγάπη για τους ανθρώπους που επέλεξαν το δίκαιο και την ανθρωπιά από το έθνος και τη θρησκευτική τους κοινότητα.

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

 ΑΠΡΩΙΝΗ ΣΗΜΕΡΑ




ΠΡΩΙΝΗ ΧΘΕΣ





Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024

Η ΦΑΝΤΑΣΜΑΓΟΡΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΣΤΗ ΖΟΥΡΤΣΑ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΪΚΟ ΒΑΛΑΝΤΗ!!!

    Όποιος και όποια κυρία, μικρός ή μεγάλος ήταν τυχερός και παρακολούθησε τη μουσική βραδιά προχτές την Κυριακή στο Πολιτιστικό Κέντρο της Φιγαλίας[ με ι και όχι με ει, κλικ ΕΔΩ]έγινε μάρτυρας μιας μαγευτικής πανδαισίας.
 Από τη μια η καταπληκτική ταράτσα ενός πανωραίου πέτρινου κτηρίου [1] κι από την άλλη ο θεϊκός Βαλάντης, μια με το αρμόνιο [2] και μια με την κιθάρα του [3] 
    0 αθεόφοβος ήταν σίφουνας, κι αν δεν τον συγκρατούσαν θα ξεπέρναγε να παίζει και να τραγουδά τις 3 ώρες.
    Ότι και να γράψω και να περιγράψω είναι αδύνατο να αγγίξω το μεγαλείο του Βαλάντη. Θα συμφωνήσετε κι εσείς βλέποντας τη μικρή ταινία.

[1]  Το νεότευκτο νεοκλασσικό κτήριο είναι κατασκευή και περιουσία του Συλλόγου Ζουρτσάνων στην Αθήνα.
[2] Δυστυχώς την άλλη μέρα προέκυψε ένα μεγάλο πρόβλημα. Το αρμόνιο του Βαλάντη έπαυσε να λειτουργεί, κάηκε η ταμπλέτα. Το θέμα είναι ότι είναι παλιό και δεν υπάρχουν καν ανταλλακτικά για επισκευή. Θα δούμε τι θα κάνουμε.....
[3] Η κιθάρα του είναι καλή μεν αλλά δεν μπορεί να συνδεθεί με φιξ στη μικροφωνική με αποτέλεσμα να μην ακούγεται καλά σε ανοιχτό χώρο.

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΗΛΕΙΑΣ

 Η ΣΥΝΕΔΡΊΑΣΗ ΠΡΟΧΤΕΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ ΚΤΗΜΑ 
ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑΚΗ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 

Εκεί ήταν οι κ.κ Πηνελόπη, Ρεβέκα, Νικολία, Μαντά και  οι κ.κ Νίκος Φάμελος, Βασίλης Δρακόπουλος, Θοδωρής Μπακάλης και ο Δημητράκης Μιχαλόπουλος.  Περί λεχθέντων και άλλων τινών συμβάντων ουδέν. 
Και τούτο γιατί αποφάσισαν γενικώς μούγκα, τη μη δημοσίευσή τους. Κάτι που είναι εντελώς ανεξήγητο. Ούτε γιάφκα......




Ηλεία, 1960: Ο Γιάννης ο φονιάς που σκότωσε με επτά μαχαιριές την άπιστη γυναίκα του

 


  • Προχτές την Κυριακή μετά απ' τη φυλακή
  • επέρασ' απ' το σπίτι
  • Του βγάλαμε γλυκό,τού βγάλαμε και μέντα
  • μα για το φονικό δεν είπαμε κουβέντα
  • Μονάχα το Φροσί με δάκρυ θαλασσί
  • στα μάτια τα μεγάλα
  • Τού φίλησε βουβά τα χέρια τ' ακριβά
  • και βγήκε από τη σάλα
  • Δεν μπόρεσε κανείς τον πόνο της ν' αντέξει
  • Κι ούτε ένας συγγενής να πει δεν βρήκε λέξη
  • Κι ο Γιάννης ο φονιάς στην άκρη της γωνιάς
  • με του καημού τ' αγκάθι
  • Θυμήθηκε ξανά φεγγάρια μακρινά
  • και τ' όνειρο που εχάθη
  • Ο Γιάννης ο φονιάς, παιδί μιας Πατρινιάς
  • κι ενός Μεσολογγίτη

Οι στίχοι του Νίκου Γκάτσου και η φωνή του Μανώλη Μητσιά, στην εξαίσια μουσική του Μάνου Χατζιδάκι από τον δίσκο «Αθανασία» του 1976, μας αφηγούνται, ποιητική αδεία, την ιστορία ενός φονικού που έχει και πραγματικό υπόβαθρο. Ο ποιητής είχε μάθει για αυτό το φονικό από φίλο του δημοσιογράφο και παραγωγό της ΕΡΑ, τον Γιώργο Μητρόπουλο, του οποίου ο πατέρας ήταν φίλος του «Γιάννη» του φονιά. Το πραγματικό όνομα του θύτη δεν ήταν Γιάννης, όμως αυτό εξυπηρετούσε την έμπνευση του Νίκου Γκάτσου, και έτσι έμεινε μέχρι τις μέρες μας.
***
*Η υπόθεση από την οποία εμπνεύστηκε ο Νίκος Γκάτσος εκτυλίσσεται σε ένα χωριό της Ηλείας με το όνομα Πόθος, στις αρχές της δεκαετίας του 1960. Εκεί ζει ο μετέπειτα δράστης, ο 40χρονος Θόδωρος με την 36χρονη γυναίκα του Δήμητρα. Μαζί έχουν αποκτήσει επτά παιδιά και ζουν μία ήσυχη ζωή μέσα στα ασφυκτικά κοινωνικά και οικονομικά πλαίσια της ελληνικής επαρχίας εκείνης της εποχής. Ο Θόδωρος ασχολείται με γεωργικές εργασίες και για να συμπληρώσει το εισόδημά του παίζει λαούτο σε πανηγύρια και γιορτές της περιοχής.

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

 ΠΡΩΙΝΗ ΣΗΜΕΡΑ




ΠΡΩΙΝΗ ΧΤΕΣ









Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024

ΚΑΘΕΝΑΣ & ΚΑΘΕΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ, ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ

 Η καλή μου φίλη Αναστασία Κοσκερίδου, από την ωραία  Δράμα παρακαλώ, αναμεσά στα τόσα ωραία που γράφει [κλικ ΕΔΩ] είναι και το κάτωθι σπαρταριστό κειμενάκι! 
Καλοκαίρι! Πάμε θάλασσα με τα μαγιό μας και τις καμπύλες μας! Να θυμάσαι καλά!! Η παραλία δεν είναι πασαρέλα. Δεν είναι χώρος για να κάθεσαι με τον καφέ σου και να κοιτάς αν η άλλη έχει κυτταρίτιδα ή παραπάνω κιλά. Βούτα μέσα καλύτερα και πνίξε τις κακίες και τα κόμπλεξ σου, κι αν κάποιος σου χαλάει την αισθητική μην τον κοιτάς, μπορεί κι εσύ να χαλάς τη δική μου.Η θάλασσα όλους τους χωράει..ξεβράζει τους μικρόψυχους και τις τσούχτρες!
Η Αναστασία Θίγει ένα θέμα αρκετά σοβαρό της καθημερινότητας που περικλείει πολλές ενδιαφέρουσες διαστάσεις. Πολλοί μάγκες, καλύτερα κουραδόμαγκες κριτικάρουν, περιγελούν και διακωμωδούν αυτούς που διακρίνονται για μια υπέρβαση των κανονικών στάνταρ της σωματικής ανάπτυξης, διάπλασης. Άλλος ή άλλη έχει παραπανήσια κιλά, κοιλίτσες, φουσκωτές, υπερμεγέθεις καμπύλες και άλλα τινά .... λιπαρά εξαρτήματα.
Ναι θα φορέσω και το εξώπλατο, το μίνι, το μπικίνι και το σορτς παρά τα παχάκια μου και δεν δίνω λογαριασμό σε κανέναν πούστη και κερατά. Και για να μην παρεξηγούμαι είμαι με τους ομοφυλόφιλους λεβέντες όπως ο Μαρίνος και ο Κασελάκης και αντιπαλεύω τους πούστηδες, όπως ο Μητσοτάκης, ο Λοβέρδος και λοιποί μασκαράδες.
Θα αφήσω τα νύχια μου και θα τα βάψω φανταχτερά όπως γουστάρω, κόκκινα, κίτρινα, γαλάζια. Τα μαλλιά μου θα τα κάνω και θα τα βάψω όπως εγώ θέλω.
Θα βάλω σκουλαρίκια στα αυτιά, στη μύτη και όπου μου αρέσει και τατουάζ όπου γουστάρω.
Ναι ρε φίλε είμαι αυτός που είμαι σπάνιος και μοναδικός και χαίρομαι το σώμα μου όπως είναι με τις διάφορες ατέλειες, κρεμαστάρια και τα πεσμένα ..παραθυρόφυλλα.
Εξαιτίας αυτού λοιπόν καταθέτω κι εγώ την άποψή μου. Θεωρώ ότι ότι το θέμα είναι πολύ σοβαρό και περικλείει και άλλες διαστάσεις εκτός από εγωιστικές, προκρούστιες στη σφαίρα της αισθητικής.
Σε μια κοινωνία Ανεκτική Ελεύθερη και Δημοκρατική κύρια και θεμελιώδη αρχή είναι ο καθένας και η καθεμιά να χαίρεται και ζει όπως ακριβώς θέλει και γουστάρει με πρώτο σύντροφο το σώμα του και τη ψυχή του, αρκεί να σέβεται το αλωνάκι του άλλου.
Εδώ ανθίζουν όλα τα λουλούδια και τα αγριολούλουδα.
Αυτή η ελιτίστικη νοοτροπία είναι ένα ιδιόμορφο μπούλινγκ, ενέχει προπλάσματα ρατσιστικά και μια επωαστικές μηχανές του αυγού του φιδιού.
Η απόλυτη ομορφιά και σωματική αρτιότητα, η τελειότητα και η αριστεία, είναι στοχοπροσήλωση και ιδεώδες του καπιταλισμού. Οι άριστοι και τέλειοι θα επιπλεύσουν και θα κυριαρχήσουν και όλοι οι άλλοι ή θα είναι υπηρέτες τους στις χαμοδουλειές ή θα πεθάνουν. Φασιστικά ιδεώδη. Η Αρία φυλή και τα Νταχάου. Αντίσταση λοιπόν στα καθημερινά κρεματόρια ι τους εκφασισμούς.
Κάποτε η δημοσιογράφος και συγγραφέας Αννα Δαμιανίδη είχε δημοσιεύσει ένα σχετικό χρονογράφημα όπου όχι μόνο καυτηρίαζε αυτή τη μαλακισμένη νοοτροπία αλλά μαζί είχε και τη φωτογραφία της γυμνή με τα τορνευτά παχάκια της που είχε κάνει μεγάλο ντόρο!!! Να γράψω και τη δική μαλακία κάποτε στο παρελθόν, δεν ξέρω γιατί, κριτίκαρα αρνητικά, και καυτηρίαζα στηλιτεύοντας τις κυράτσες με τα ψηλά-ψηλά τακούνια, και τους χοντρούς που μασουλάγανε συνέχεια τυρόπιτες και τέτοια. Δέχτηκα δριμύτατες παρατηρήσεις από φίλες [γειά σου Αρετή] και φίλους παραδέχτηκα το λάθος μου και το έκοψα μαχαίρι.
Όμως όπου μπαίνει θέμα υγείας, τότε τα χέρια ψηλά. Εδώ δεν έχει παίξε γέλασε. Εντάξει;

ΛΑΡΣΑ...ΛΑΡΣΑ....ΣΕ ΕΙΔΑ ΚΑΙ ΛΑΧΤΑΡΗΣΑ

..

Δυο Λαρισαίοι παίζουν το παιχνίδι των ερωτο-απαντήσεων.
‒ Πες μι, ήνα έλληνα ποδουσφαιριστή που ήπαιζε στην Ελλάδα και τούρα παίζει στου εξωτερικού;
‒ Τσάρτας, του απαντά ο άλλος.
‒ Ούι βλάκα, αυτό ήνι γιοφύρ…
Τι έχει τρία γράμματα, είναι κίτρινο και πετάει πάνω από την Λάρισα;
Το πλί!
 
Στην Λάρισα λέει η δασκάλα των Αγγλικών:
Σήμερα θα μάθουμε τους μήνες στα αγγλικά. Ο Ιανουάρς είναι Τζένουαρ, ο Φεβρουάρς είναι
Φέμπρουαρ, ο Μάρτς… είναι το ίδιο και στα αγγλικά!
 
Ένας Λαρισαίος πήγε στην Αθήνα να ζητήσει ρουσφέτι από τον πρωθυπουργό.
Στο γραφείο του πρωθυπουργού τον ρωτάει η γραμματέας:
– Τι επιθυμείτε κύριε;
– Να δω τον πρωθυπουργό, πιδάκι μ’.
– Δεν μπορεί. Αυτήν την στιγμή συσκέπτεται.
– Τι μη λές μαρή! Αφού δε με ξέρει, πως μι σκέπτεται;;;;!
 
Ήταν μία οικογένεια, η μαμά, ο μπαμπάς και τα δύο παιδιά και πήγαν διακοπές στην Μύκονο.
Και λέει η μαμά στα παιδιά:
– Λοιπόν παιδιά, επειδή εδώ που ήρθαμε είναι ένα πολυσύχναστο νησί και για να μην καταλάβουν
ότι είμαστε από χωριό, εμένα θα με λέτε mummy και τον μπαμπά σας daddy. Εντάξει;
– Εντάξει! λένε τα παιδιά.
Την επόμενη μέρα πάνε για μπάνιο και έτσι όπως κάναν μπάνιο τα παιδιά φωνάζουν στους γονείς
τους:
– Mummy, Daddy, τηράτι πως πλατσανάμι…!
 
Τα αδέρφια Αντώνης και Γιώργος
πάνε στην παραλία για μπάνιο. Αρχίζουν και παίζουν με την
μπάλα. Ξαφνικά ξεφεύγει η μπάλα και πέφτει στο κεφάλι μιας αγγλίδας.
Πάει ο Αντώνης να την πιάσει…
Αγγλίδα: – Oh! Is it yours;
Αντώνης: – Ποιος Γιωρς μωρέ, η Αντώνς είμαι!!
Ενας βλάχος πήγε σε μια βρύση να πιει νερό.
Εκείνη την στιγμή πήγε και ένας Άγγλος στην βρύση.
Ο Άγγλος ευγενικά του παραχωρεί την θέση του λέγοντας:
– Please.
Και ο βλάχος:
– Όχι, όχι εσύ πλυσ’, εγώ νερό θέλω να πιω.
 
Ένας Αθηναίος είχε πάει στη επαρχία για κάτι δουλειές. Ε, πέρασε η ώρα, πείνασε και αποφασίζει
να μπει σε ένα μαγαζί με τοστ, τυρόπιτες κ.τ.λ. Εκεί ακούει:
– Τι θα βάλουμε στο τοστ;
– Ντομάτα, ζαμπόν και τριπτεντόν.
Σ’ αυτή τη φάση ο Αθηναίος τα έχασε. Αυτή η περίεργη λέξη του θύμιζε κάτι από “Hypnostedon” και
προβληματίστηκε. Σου λέει “Τι στο καλό; Χαπακώνονται εδώ μέσα;” Έτσι λοιπόν, μόλις έφυγε ο
άλλος πελάτης λέει ο Αθηναίος:
– Συγνώμη φίλε, να σε ρωτήσω κάτι;
– Παρακαλώ.
– Τι είναι αυτό το “τριπτεντόν” που βάζεις στα σάντουιτς;
– Α, δεν το ξερς; Είνι αυτού του καινούργιου του τυρί που το βαζς μέσα στο ψωμί και όταν το
ζεσταίνς, τεντών!!

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

 ΠΡΩΙΝΗ ΣΗΜΕΡΑ

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ν. ΦΙΓΑΛΙΑΣ

 Μ Ο Υ Σ Ι Κ Ε Σ   Δ Ι Α Δ Ρ Ο Μ Ε Σ 

ΒΑΛΑΝΤΗΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ 


+++++++++++++++++++++++++++++++++

ΟΡΤ ΚΑΙ ΒΑΛΑΝΤΗΣ// Η ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΑΝΙΔΕΟΤΗΤΑ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ

 ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ Η ΑΔΥΝΑΜΙΑ, Η ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ, ΟΙ ΑΝΙΔΕΟΙ
ΚΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ, H AΞΙΑ Ο ΒΑΛΑΝΤΗΣ

ΑΥΤΗ ΚΥΡΙΕ ΛΕΩΝΙΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Λοιπόν να τα πούμε  τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη και έξω από τα δόντια.


  Γενικά η εφημερίδα "ΠΑΤΡΙΣ"  προχτές κάλυψε το τεράστιο και συνάμα λεπτό θέμα του Βαλάσντη πολύ καλά και για αυτό χίλια μπράβο στον δημοσιογράφο Χρήστο Κανελλόπουλο  καθώς και στον οπερατέρ  Σταμάτη.
    Όμως το βράδυ η παρουσίαση στην ΟΡΤ ήταν από κακή έως κάκιστη, και εξηγούμαι:
        α] Παρακολούθησα το κανάλι και το προηγούμενο βράδυ και το ίδιο και επί ένα 15λεπτο και βάλε κάθε φορά έδειξε τον πρόεδρο της ΕΛΑΣ  Ηλείας  να λέει και να ξαναλέει για την υποστελέχωση  της αστυνομίας και την υπεράνθρωπη προσπάθεια των αστυνομικών που καταβάλουν να φέρουν σε πέρας το καθήκον τους, Για δε τον Βαλάντη που αποτελεί ένα τρανό πολιτιστικό γεγονός αφιέρωσαν με το ζόρι δυο λεφτά.
       β] Μπροστά στη φτηνή και πιασάρικη λαϊκότητα θυσίασαν εν ψυχρώ την ευαισθησία και την λεπτότητα. Και ο νοών νοείτω. Το άκρον άωτον της απάνθρωπης αναισθησίας. 
{Και υπόψη από πριν τονίσθηκε η προσοχή στην ιδιαιτερότητα..}
      γ] Αμ τούτο πάλι ποιος ευφάνταστος νους το έπραξε; Παρουσιάζεις ένα τραγουδοποιό και ντύνεις την όλη περίσταση με άλλη μουσική εντελώς ξένη και άσχετη. Το παιδί είπε τρία ωραία τραγούδια και μάλιστα και το καινούργιο που θα κυκλοφορήσει και είναι καταπληκτικό κι αυτοί οι απολίτιστοι έβαλαν μελωδία με πιάνο και δη λυπητερή.
    Να τονίσουμε ότι αυτή περίπου την άποψη μας εξέφρασαν πολλοί φίλοι θεατές.  


Προσέχετε στη σκηνή της βόλτας πώς εστιάζουν στο ακουμπισμένο χέρι του. 

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

 ΠΡΩΙΝΗ ΣΗΜΕΡΑ



ΠΡΩΙΝΗ ΧΤΕΣ



Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΗΣ "ΠΑΤΡΙΔΑΣ" ΚΑΙ ΟΡΤ ΣΤΟΝ ΒΑΛΑΝΤΗ: Μια μελωδική φωνή που σε … καθηλώνει – Ο Βαλάντης Σταμούλης είναι ένα σπάνιο ταλέντο

 https://www.patrisnews.com/mia-melodiki-foni-poy-se-kathilonei-o-valantis-stamoylis-einai-ena-sp

ΧΡ. ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Βαλάντης Σταμούλης, παρά το πρόβλημα όρασης που έχει, δεν πτοείται από καμία δυσκολία και προσπαθεί σιγά-σιγά να γίνει ο τραγουδιστής που ονειρεύεται, όπου τα τραγούδια του θα ακούγονται απ' όλους και οι κριτικές που θα δέχεται θα είναι μόνο θετικές.
Ακούστε το άρθρο

Η μελωδική φωνή του σε «καθηλώνει» και σε κάνει να σκέφτεσαι ότι υπάρχουν – ευτυχώς – ακόμη στην Ελλάδα καλοί νέοι μουσικοί και τραγουδιστές, που ξέρουν να τιμούν το έντεχνο λαϊκό τραγούδι.

Μουσικοί οι οποίοι στα πρώτα κιόλας βήματά τους, καταφέρνουν να ξεχωρίσουν και δεν βιάζονται να γίνουν γνωστοί με εφήμερες επιτυχίες και μετά να χαθούν σαν ένα απλό «πυροτέχνημα».

Ο λόγος για τον Βαλάντη Σταμούλη, που αν και είναι μόλις 17,5 ετών, είναι ένας καταπληκτικός μουσικός και τραγουδιστής, κυρίως του λαϊκού και ελαφρολαϊκού ελληνικού τραγουδιού. Ο Βαλάντης Σταμούλης παρά το νεαρό της ηλικίας του, ήδη έχει συνεργαστεί με καταξιωμένους καλλιτέχνες, όπως είναι ο Κώστας Καραφώτης, με τον οποίο και τραγούδησε, ως ντουέτο, το ” Σ’ Αναζητώ”, ένα πολύ ρυθμικό μουσικό κομμάτι, φανερώνοντας το σπουδαίο ταλέντο που έχει.

Ο Βαλάντης Σταμούλης, παρά το πρόβλημα όρασης που έχει, δεν πτοείται από καμία δυσκολία και προσπαθεί σιγά-σιγά να γίνει ο τραγουδιστής που ονειρεύεται, όπου τα τραγούδια του θα ακούγονται απ’ όλους και οι κριτικές που θα δέχεται θα είναι μόνο θετικές.

Όπως τονίζει και ο ίδιος «δεν πρόκειται να καβαλήσω κανένα καλάμι και σιγά – σιγά θα φτάσω εκεί που θέλω».
Ο Βαλάντης Σταμούλης αυτές τις ημέρες βρίσκεται στο Γιαννιτσοχώρι Ζαχάρως, κοντά στον φίλο του Κόλλια, ο οποίος τον στηρίζει σε αυτά τα πρώτα βήματα που κάνει στον απαιτητικό χώρο της μουσικής.

Η εφημ. «Πατρίς» αλλά και το κανάλι της ΟΡΤ βρέθηκαν στο Γιαννιτσοχώρι και μίλησαν με τον νεαρό καλλιτέχνη, ο οποίος μας αποκάλυψε ότι πολύ σύντομα θα κυκλοφορήσει το καινούργιο του μουσικό κομμάτι.

Μάλιστα ο Βαλάντης δεν δίστασε να μας παίξει και το ρεφρέν από το νέο του τραγούδι, με τον τίτλο «Παράπλευρη απώλεια», το οποίο είναι πραγματικά πολύ όμορφο και είμαστε σίγουροι ότι θα αγαπηθεί, τουλάχιστον από αυτούς που ξέρουν από καλή ελληνική μουσική.

Το ξεκίνημα …

Γιατί οι θαλάσσιες χελώνες επιτίθενται σε λουόμενους, εξηγούν οι ειδικοί

 

Φωτ: Eurokinissi© Παρέχεται από: LiFO


Δεκάδες είναι τα περιστατικά επίθεσης θαλάσσιων χελωνών σε λουόμενους, με το τελευταίο να σημειώνεται στην Μάνη.

Μάλιστα, τα περιστατικά δαγκώματος από χελώνα που έχουν καταγραφεί στα μητρώα του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης τα προηγούμενα καλοκαίρια ξεπερνούν τα 200, ενώ φέτος έχουν σημειωθεί 12 επιθέσεις.

Ο Δημήτρης Φυτίλης, υπεύθυνος του Κέντρου Διάσωσης Θαλάσσιας Χελώνας “ΑΡΧΕΛΩΝ”, μιλώντας στην ΕΡΤ έδωσε την δική του εξήγηση για τα επαναλαμβανόμενα περιστατικά επιθέσεων χελωνών, που αν μη τι άλλο δεν είναι σαρκοφάγα και μέχρι πρότινος δεν ήταν επιθετικά.

«Οι χελώνες δεν είναι κατοικίδια. Κάποιοι που έχουν επιχειρήσεις συγκεκριμένα στην περιοχή του Πόρτο-Ράφτη, ακολουθούσαν μια πρακτική για να προσελκύουν πελάτες. Τάιζαν τα ζώα για να προσεγγίζουν την ακτή και τα χρησιμοποιούσαν ως ατραξιόν για τα μαγαζιά τους. ακολούθησε ενημέρωση από τους αρμοδίους και σταμάτησαν, με αποτέλεσμα να μειωθούν και οι επιθέσεις. Το ίδιο ισχύει σε κάθε περιοχή. Έχουν βγει ανακοινώσεις, ο κόσμος ενημερώνεται και το λιμενικό προειδοποιεί και βρίσκεται σε εγρήγορση, σύμφωνα με τον κ. Φυτίλη.

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

 ΠΡΩΙΝΗ ΣΗΜΕΡΑ

\


ΠΡΩΙΝΗ ΧΤΕΣ


Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΧΕΛΙΔΟΝΕΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ



      Πριν κάμποσες μέρες εμφανίσθηκαν οι δυο πρώτες φωλιές της Caretta-aretta που τιμούν το χωριό μας επί τ΄σα χρόνια , από την αρχαιότητα. 

Και ξάφνου ένα άλλο πρωινό νάσου και οι πρώτες χελιδόνες του καλοκαιριού, τινάζοντας την κεφαλή τους, χαμογελαστές και περήφανες γιατο έργο που αποτελούν με αυταπάρνηση.
Μιλώ για τα παιδιά του "Αρχέλων"  που έρχονται από τις μακρινές πατρίδες τους [οι δυο πρώτες της φωτογραφίες ήταν από τη Γαλλία και μαζί με τις διακοπές τους συνδυάζουν και το καθήκον απέναντι στον κόσμο της φύσης και το περιβάλλον, την επιδερμίδα μας! Κι αυτές μας τιμούν την περιοχή μας  αν και μεις όχι μόνο δεν τις καλοδεχόμαστε, αλλά εμμέσως ή αμέσως τις αντιπαλεύουμε και τις κατηγορούμε. Και τι δεν έχει ειπωθεί  για αυτά τα θαυμάσια παιδιά.[δες ]............
Φαντάζομαι ότι καταλαβαίνετε γιατί κουβαλάνε αυτά τα κομμάτια συρματοπλέγματα. με τα οποία επικαλύπτουν τις φωλιές για μια ορισμένη περίοδο.
Τόσα  χρόνια ρε γαμώ το γαμώτο δεν έχω δει Ελληνάκια, ούτε για μυρουδιά να κάνουν αυτό το θεάρεστο έργο. ....


ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ

 


Ο ΒΑΛΑΝΤΗΣ ΤΡΑΓΟΥΔΑ ΚΑΙ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΝΙΚΟΣ ΧΟΡΕΥΕΙ ΜΑΓΚΙΚΗ ΖΕΜΠΕΚΙΑ!!!

    Βλέπω ότι με τον Βαλάντη δεν θα ξεμπερδέψουμε "γρήγορα" κι αυτό βέβαια προς μεγάλη μας χαρά. Συνεχώς παράγει νέα αξιόλογα γεγονότα και παρουσιάζει αναπάντεχες φάσεις του αδαμάντινου χαρακτήρα του..
   Στην προχθεσινή του δε εμφάνιση στον "Σταθμό", στον Αγιαννάκη. ήταν πάλι περίφημος και μάγεψε. Αφού άνοιξε το πρόγραμμα παίζοντας και τραγουδώντας μόνος του, κάπου  στη συνέχεια είπε και δυο τραγούδια με συνοδεία της ορχήστρας [βιντεο]
    Αξιοσημείωτο ήταν το φινάλε, όπου ο μικρός Νίκος Κορκολής χόρεψε μάγκικη ζεμπεκια και δη ξυπόλητος! 
   Όπως δε μας είπε ο ίδιος έχει και δεύτερο όνομα, Νίκος. 
   Σχετικά με τηνΟΡΤ  [Ολυμπιακή Ραδιοφωνία Τηλεόραση] αναβλήθηκε διότι δεν υπήρχε κάμερα και ορίστηκε για σήμερα Δευτέρα το πρωί. Οπότε θα σας ενημερώσουμε σχετικά.... 

https://youtu.be/X5rXADHjFRQ



ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

 ΠΡΩΟΙΝΗ ΣΗΜΕΡΑ




Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024

Ο ΒΑΛΑΝΤΗΣ ΣΤΗΝ OΡT TV ΠΥΡΓΟΥ

      Νάμαστε πάλι με τον Βαλάντη. 
   Όπως σας έχω αναφέρει το yannitsochori.blogspot.com/.έχει δρομολογήσει για τον επόμενο μήνα δημόσιες παρουσιάσεις [συναυλίες Αγάπης και Αλληλεγγύης} του Βαλάντη, αρχής δεδομένης από το Γιαννιτσοχώρι. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν στη Ζαχάρω, Κυπαρισσία, Φιγαλία, Καλίδονα, Αγιος Ηλίας και βλέπουμε.....
   Βεβαίως θα προσπαθήσουμε να συμπράξουν μαζί μας  ο δήμος Ζαχάρως και οι κατά τόπους κοινότητες,φορείς και συλλογικότητες. 
    Θα υπάρχει  και φιλική συμμετοχή τοπικών καλλιτεχνών, όπως ο Πάνος Γκόγκας, η Ειρήνη, ο Γίγαντας και η Ολυμπία

    Είθε να γίνουν τα πράγματα έτσι!
   Επιδιώκοντας δε να υπάρξει και άλλη προβολή και διαφήμιση του Βαλάντη πριν μερικές ημέρες αποστείλαμε το εξής μήνυμα στον Λεωνίδα Βαρουξή, ιδιοκτήτη και Δ/ντή του " Διαφημιστικού Ομίλου Βαρουξή" με την εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ και τον τηλεοπτικό σταθμό ΟΡT.

Θεόδωρος Κόλλιας theodoroskollias@gmail.com

προς Λεωνίδας
ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΑΡΕ ΜΕ ΤΗΛΕΦΩΝΟ [6946520823] ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΘΕΜΑ...ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΎ ΣΟΥ ΣΤΕΛΝΩ ΚΑΙ ΈΝΑ ΜΙΚΡΌ ΆΡΘΡΟ

 Οπότε με πήρε τηλέφωνο και του είπα την περίπτωση του Βαλάντη. Αμέσως αποδέχτηκε  την πρόταση να γίνει ένα ανάλογο αφιέρωμα και με παρέπεμψε σε έναν συντάκτη, ο οποίος με πήρε  τηλέφωνο και κανονίσαμε να έρθει συνεργείο την Παρασκευή το πρωί για την λήψη και τα σχετικά.
Οπότε καλώς εχόντων των πραγμάτων σήμερα που διαβάζετε αυτές τις γραμμές να γίνεται ή να έχει γίνει η λήψη και ό,τι άλλο σχετικό. 

    Για κάθε νεότερο, πότε θα το δείξει η τηλεόραση κτ,λ θα σας ενημερώσουμε πάραυτα.....