theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Παρασκευή 2 Αυγούστου 2024

ΟΙ "ΧΕΛΩΝΑΔΕΣ" ΟΙ ΓΙΑΝΝΙΤΣΟΧΩΡΙΤΕΣ [& ΟΙ ΛΟΙΠΟΙ ΖΑΧΑΡΑΙΟΙ....]

ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΑΒΑΣΤΑΚΤΗ
ΕΛΑΦΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ
    Μεγάλος είμαι και «γράμματα γνωρίζω» οπότε πλέον έχω πολλές σταθερές πεποιθήσεις και έχω κατασταλάξει σε πολλά. Μια απ΄ αυτές είναι ότι η προσωπικότητα του ανθρώπου πρέπει να είναι σφαιρική και συνεπής σε ίδιες περιπτώσεις να είναι περίπου η ίδια. Είναι δυνατόν να είσαι καλός και κύριος με κάποιον χτες και σήμερα να μην είσαι ΄ ή με άλλον με τις ίδιες συνθήκες και προϋποθέσεις να μην είσαι. Και η  ευαισθησία σου κυρίως πρέπει να είναι ομότιμη, ισόποση και μη επιλεκτική. Είναι ανήκουστο και απαράδεχτο ν' αγαπάς τους ανθρώπους και να απεχθάνεσαι τα Ζώα ή τανάπαλι, αλλά και όλα τα δημιουργήματα της φύσης, το περιβάλλον. Να ξεχωρίζεις τους ανθρώπους ανάλογα με το χρώμα ή το θρήσκευμα ή και τα ζώα αναλόγως του είδους. Φυσικά και υπάρχει η διάσταση της προτίμησης στα ζώα συντροφιάς, όμως αυτό επουδενί δεν δικαιολογεί το να εχθρεύεσαι και ν' αποδιώχνεις τα υπόλοιπα.



     Είναι έξω από κάθε λογική τα παιδιά του Αρχέλωνα που έρχονται από όλη την οικουμένη, οδηγούμενοι από τα πιο υψηλά ιδανικά, να φροντίζουν  και να κοπιάζουν για τις χελώνες  Caretta-Caretta και να μην νοιάζονται για τα άλλα υπάρχοντα της φύσης, το Περιβάλλον. 
    Εδώ στη περιοχή της πλαστογράφησης της πραγματικότητας, και ειδικά στο χωριό που έχω άμεση αντίληψη και τι δεν έχουν κατηγορήσει αυτά τα υπέροχα παιδιά. Τα αποκαλούν ειρωνικά οι χελωνάδες. Ποιοι; Κάτι ξεδιάντροπα τσούκια…με ύποπτη ιδιοτέλεια και ιδεοληπτική εμμονή. Όλα είναι φτηνές και αισχρές ρουφιανιές. Μετά τα τόσα και τόσες βλακείες, θυμηθείτε την καταγγελία ότι δήθεν σκορπούν τα αυγά για να δείξουν πολλές φωλιές, προκειμένου να πάρουν περισσότερα λεφτά [1] Τώρα λένε ότι με το αυτοκίνητό τους τραυμάτισαν ένα γατί και το παράτησαν στη μέση του δρόμου. [2] Ή το άλλο ότι τρώνε κονσέρβες και δεν πληρώνουν τίποτα στο κάμπινγκ που μένουν.
   Η βλακεία και η παραπληροφόρηση πολύ εύκολα μεταδίδονται και γρήγορα σαν τον Κορονοϊό. Πολύ δύσκολα όμως  θεραπεύονται και μοναδικό εμβόλιο είναι η γνώση.  
     Ευτυχώς που για τέτοιες μπούρδες η γλώσσα που κόκκαλα δεν έχει, τίποτα δεν τσακάει, ούτε τρυφερά αγγούρια. 

[1] Και μάλιστα τούτη η μεγαλειώδης βλακεία πήγαζε από τους δομέστιχους της Ζαχάρως, τον τέως και τον υπερτέως, που την είχαν γράψει δημόσια. [Τους γνωρίζετε;].Πήραν πόδι ευτυχώς αλλά το κακό που έχουν κάνει είναι μεγάλο.
[2]Να με κρεμάσετε στη μέση του δρόμου αν έστω και λίγο πιστεύω τέτοιες αρλούμπες
       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου