theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2024

ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ Η ΑΤΡΑΞΙΟΝ ΗΤΑΝ Η ΓΕΩΡΓΙΑ // ΟΜΩΣ-ΟΜΩΣ Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ [Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΠΙ ΓΗΣ] ΗΤΑΝ Ο ΒΑΛΑΝΤΗΣ!!!

      Εξαρχής να καταθέσω ότι η πιο μεγάλη και αναγκαία, υπαρξιακή δραστηριότητα του ανθρώπου είναι οι κοινωνικές δραστηριότητες κάθε μορφής και είδους. Από απλές φιλικές μέχρι ερωτικές, που είναι και το αποκορύφωμα. Μόνο τότε έχουμε μέθεξη της ψυχής και του σώματος, μετουσίωση του ανθρώπου  σε Θείον.
Εδώ και  17 χρόνια στο βιβλίο μου "ΑΛΛΟΤΙΝΕΣ ΕΠΟΧΕΣ" τόνιζα με μεγάλη δόση βεβαιότητας και σιγουριάς:
" Όχι μόνο δεν το αποκρύπτω αλλά με καμάρι το γράφω. Οι στιγμές που σμίγω με παλιοφιλαράκια και τσουγκράμε τα ποτήρια μας είναι από τις πιο ωραίες της ζωής μου. Τότε το κρασάκι όλα τα μετουσιώνει σε προσδοκίες ανάστασης επαναστατών και σε όνειρα και όρκους αγάπης εραστών. Οι δε σταλακτίτες των υποσχέσεων και των ελπίδων αγγίζουν τους σταλαγμίτες της νοσταλγίας και των καημών.
   Και χαίρομαι που αυτή η πεποίθηση ακόμη με διακατέχει τα μέγιστα, αν και πλέον έχω γίνει κάπως επιλεκτικός στις προσωπικές μου παρέες. Κι αυτό γιατί κυρίαρχη ικανοποίηση και περισσή γοητεία αισθάνομαι όταν συναντώ και συνδιαλέγομαι με παιδιά. Αυτός είναι και ο λόγος που έγινα και μικρός καραγκιοζοπαίχτης [1]. 

     Ανάμεσα στις τόσες συναναστροφές με παιδαρέλια, συναντώ μερικά που είναι οι ανωτέρω αναφερόμενοι σταλακτίτες και σταλαγμίτες της ελπίδας και των υποσχέσεων. Με καταγοητεύουν και με γεμίζουν όλο θετικά συναισθήματα, με απογειώνουν!!!  
  Μια τέτοια περίπτωση είναι η μικρή Γεωργία κόρη του Γιάννη Κουφόπουλου και της Πέγκης Τάγαρη [2], εγγόνα του Θύμιου Τάγαρη και της Τασούλας. Ένα μικρό τσουπάκι 4 χρονών που από τότε που ήρθε στη γειτονιά μας έχει μαγέψει όλους με τη σπιρτάδα του και την τσαχπινιά του. Μαύρα μάτια, σαν ελιά και κατσαρά μαύρα μαλλιά. Πανέξυπνη και παρατηρητική στο έπακρο. 


    Στην αρχή έλεγε με κομπασμό και χάρη, όταν τη ρωτούσαμε από πού είσαι. Από τον Κόρωνο, τη Νάξο [3]. Ποιο χωριό  είναι πιο ωραίο; Ο Κόρωνος, τώρα από το πολύ ψηστήρι του παππού της, του Θύμιου, λέει το Γιαννιτσοχώρι. 
       Είναι αχτύπητη και ναζιάρα αλλά χθες μας έφυγε...και κλάμα η Κυρία...

ΟΜΩΣ ΟΜΩΣ Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ 
ΕΙΝΑΙ Ο ΒΑΛΑΝΤΗΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου