theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΥΜΙΟ ΗΤΑΝ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ

 Και πάλι φέτος  οι περισσότεροι, αν όχι όλοι οι παρευρεθέντες, εξέφρασαν εγκωμιαστικά λόγια μετά συγχαρητηρίων και επαίνων για την όλη εκδήλωση.  Η απλότητα  του τοπίου και η όλη οργάνωση του Συλλόγου αποτέλεσαν τα μεγάλα πλεονεκτήματα της εκδήλωσης. Τα λευκά κεντημένα τραπεζομάντηλα από την αρχή προϊδεάζανε για το κάτι άλλο, το ωραίον και το αληθινόν! 

      Εξαρχής ως  ...τελετάρχης είπα δυο λόγια από καρδίας σίγουρα, [δημοσιεύονται στην επόμενη ανάρτηση] και στη συνέχεια πήρε τον λόγο η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου, Διονυσία Σταθούλη που καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους που ήταν από τα γύρω χωριά, την Κυπαρισσία, το Κοπανάκι και τη Ζαχάρω. Τόνισε δε εν ολίγοις τη σημασία του Συλλόγου και κάλεσε τους συγχωριανούς της να είναι κοντά του.
   Ακολούθησε η Γαρούφω, Αμαζόνα της περιοχής με ένα μικρό "παραμύθι" [1] για τον Θύμιο, 1ον της ξάδελφο και τον Χαιρετισμό που είχε στείλει η Πρόεδρος του Συνδέσμου  Ελλήνων Λογοτεχνών και Συγγραφέων Αυστραλίας Roma Siachos!
    Στη συνέχεια έγινε η παρουσίαση των δυο τελευταίων βιβλίων, του Θύμιου
"ΟΤΑΝ Η ΑΓΑΠΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΟΙΉΣΗ"
"ΣΤΟΧΑΣΜΟΙ ΣΕ ΤΟΝΟ ΑΠΟΛΟΓΙΑΣ"
    Διανθίστηκε δε από:
- την απαγγελία δυο ποιημάτων από τις κυρίες  Γεωργία Πανοπούλου και Ακριβούλα Βλάγκου!
         Στο τέλος πήρε τον λόγο ό ίδιος ο συγγραφέας και με φανερή συγκίνηση ευχαρίστησε τους συντελεστές και όλους τους ακροατές, ζώντες  και τεθνεότες,  φίλους που κι αυτοί, όπως τόνισε είναι δίπλα μας και μας ακολουθούν, πότε να χαίρονται και πότε να λυπούνται...  
     Η καταπληκτική βραδιά έκλεισε με μια ανάλογη γιορτή. Σε τραπέζι τοποθετήθηκαν πιατέλες με διάφορα λαχταριστά εδέσματα [κεφτεδάκια, λουκανικάκια, πίτες] όλα φτιαγμένα από το χέρι της Γαρούφως, κρύο κρασί ή ότι ήθελε ο καθένας [μπύρες , τσίπουρο, άλλα αναψυκτικά].
Όλα αυτά σε συνδυασμό με τις αιθέριες νότες και τα τραγούδια του αισθαντικού Βαλάντη και της κιθάρας του Νίκου μας ανέβασαν όλες και όλους στους εφτά ουρανούς! 
     Να πω και τούτο, όλες οι κυρίες του Δ.Σ. του ξεχωριστού Συλλόγου, ήταν εξαιρετικές και καλοσυνάτες  αλλά πρέπει να κάνω ειδική μνεία για την ΚΥΡΙΑ Κανέλα για τη μεγαλειώδη πράξη ψυχής αλλά και τον Παναγιώτη Καραβούλια με την ομολογουμένως μεγάλη και πολύπλευρη προσφορά του!
  Υπόψη  η  εκδήλωση βιντεοσκοπήθηκε
 ολόκληρη και σε μια βδομάδα περίπου
 η ταινία θα είναι έτοιμη!

[1] Σε μια επόμενη ανάρτηση θα δημοσιευθούν τα εν λόγω κείμενα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου