theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Παρασκευή 9 Αυγούστου 2024

ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ, Η ΓΑΡΟΥΦΩ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΗ

 

12χρονο κοπελάκι!!!
 
      Πέρυσι έγραφα ότι: "Σε πολλούς τόπους και χωριά υπάρχουν άτομα που ξεχωρίζουν από όλους τους άλλους με την όλη ιδιοσυγκρασία, την εικόνα, τις επιδεξιότητές τους και δη τις πρωτοποριακές. Μάλιστα όταν είναι  και γυναίκες  τότε ...λάμπουν σαν το Βόρειο Σέλας. Μια τέτοια γυναίκα είναι η Γαρούφω.
   Τόνιζα ανάμεσα στα άλλα ότι ως στρατιωτικός ήταν η πρώτη Ελληνίδα αλεξιπτωτιστής [1] και η πρώτη γυναίκα που οδήγησε μοτοσυκλέτα στην Αθήνα και με αυτή γύρισε όλη την Ευρώπη. ......Αφού λοιπόν μεγάλωσε τα 4 παιδιά της, παράτησε την Αθήνα και τα καλά των βορείων προαστίων και όλα τα σχετικά, επέλεξε τη φύση με τα πεύκα, τις ελιές, τα αμπέλια και τα χορτάρια και ξαναγύρισε και άραξε στα δικά μας ¨"ύδατα" και εγκαταστάθηκε στο πατρικό της σπίτι, στον "Ξηρόκαμπο", αφού πρώτα το ανακαίνισε. Ολημερίς παλεύει με τα λιόκλαρα και τις κουτσούρες.
    Η  Γαρούφω λοιπόν  που μένει πλέον στο πατρικό της, στον "Ξηρόκαμπο" στις "Αποθήκες" είναι εκπρόσωπος της κοπανιτσάνικης...σειριάς όπου κυριαρχούσε το "ευέξαπτον του χαρακτήρος, το αρρενωπόν του ήθους και η προς παληκαρισμόν τάσις" Για αυτόν τον χαρακτηρισμό δες περισσότερα ΕΔΩ
   Η ριψοκίνδυνη τόλμη της φαινόταν από μικρή κοπελούδα. Καβάλαγε το άλογο του πατέρα της, ξεσαμάρωτο, και καλπάζοντας έκανε τον καρόδρομο  Κοπάνιτσα -  Φόνισσα,  στο πιτς φυτίλι!!! Ήταν η αμαζόνα [1σε όλα τα παρανέδεια χωριά.

[1]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου