theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ: ΤΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΚΤΕΛ ΠΡΙΝ ΑΠΌ ΤΟΝ ΚΗΦΙΣΟ ΝΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΑΙΩΝΑ!


          Κατά καιρούς έχουμε ασχοληθεί με τα υπεραστικά λεωφορεία (ΚΤΕΛ) και έχουμε  καταγράψει διάφορα συμβάντα, σκηνές και ευτράπελα ή σοβαρά παρατράγουδα. Μέχρι σημείου που κάποιος φίλος με αποκάλεσε γελώντας ΚΤΕΛόγο.
Λοιπόν, επειδή το Γιαννιτσοχώρι είναι το τελευταίο και νοτιότερο χωριό της Ηλείας και κοντά στην Κυπαρισσία, εμείς, οι Γιαννιτσοχωρίτες, πολλάκις για Αθήνα παίρνουμε το ΚΤΕΛ Μεσσηνίας. Βέβαια τις περισσότερες φορές παίρνουμε τα πυργιώτικο που πάει μέσω Τρίπολης. Τελευταία το έφερε η περίπτωση, και χρησιμοποίησα τα ΚΤΕΛ Αρκαδίας και Αργολίδας. Τι μεγάλη ανακούφιση αισθάνθηκα όταν, πριν το τέρμα στο Κηφισό, μπήκαν στην  Ιερά οδό και έκαναν στάση στο Μετρώ (Ελαιώνα), όπου αποβιβάστήκαν οι περισσότεροι επιβάτες. Ούτε γάτα, ούτε ζημιά. Πήραμε το Μετρώ και ο καθένας μας πήγε στον προορισμό του, έτσι απλά και γρήγορα! Κι από πάνω γλυτώσαμε και το τσουχτερό κόμιστρο του ταξί. Τι να σας πω; Σίγουρα θα ξέρετε τι τραγελαφικά διαδραματίζονται στον Κηφισό και μάλιστα Κυριακή το βράδυ με πρωταγωνιστές τους ταξιτζήδες, τους θρυλικούς ταρήφες, όταν δεν υπάρχει αστυνομικός. 
Δημιουργείται μια πυκνή ουρά από κόσμο 100 μέτρων και αυτοί να διαλέγουν τις κούρσες, διπλές και τριπλές, περιμένοντας και φωνάζοντας: Άλλος για του Ζωγράφου; Για Παγκράτι, Βύρωνα; Λίγοι ή πολλοί πάντως κακοχαρακτηρίζουν τον κλάδο τους. Γίνεται το έλα να δεις!  Ελλάς το μεγαλείο σου! Όταν σκάει μύτη μπάτσος όλα μέλη γάλα. Ταχεία εξυπηρέτηση. Για πιο λόγο  λοιπόν και το ΚΤΕΛ της Ηλείας δεν περνά πρώτα από τον Ελαιώνα: Σιγά την επιβάρυνση. Μια μικρή παράκαμψη θα κάνει και όλοι θα είναι ευχαριστημένοι, εκτός από τα λαμόγια!  
         Η σχετική επιστολή προς στο ΚΤΕΛ Πύργου είναι η εξής:

Κύριε Δ/ντά                                                                       Αθήνα 5/10/2011
Θα μου επιτρέψετε με όλη μου την εκτίμηση και κατανόηση να σας απευθύνω ένα παράπονο-αίτημα, το οποίο πιστεύω ακράδαντα ότι εκφράζει τους περισσότερους επιβάτες με τον ίδιο προορισμό την Αθήνα και τανάπαλι. Επειδή ταξιδεύω πολύ συχνά για οικογενειακούς λόγους για όλα όσα σας αναφέρω έχω ιδία πικρή πείρα. Από την αρχή σας αναφέρω ότι το πρόβλημα δεν έχει να κάνει με τα λεωφορεία, τους οδηγούς και ότι σχετικό καθότι με αυτά τα θέματα δεν υπάρχει κανένα παράπονο, τουναντίον γενική ικανοποίηση και επευφημία.
Λοιπόν, επειδή το Γιαννιτσοχώρι είναι το τελευταίο και νοτιότερο χωριό της Ηλείας και κοντά στην Κυπαρισσία, εμείς, οι Γιαννιτσοχωρίτες, μερικές φορές  για Αθήνα παίρνουμε το ΚΤΕΛ Μεσσηνίας. Βέβαια τις περισσότερες φορές παίρνουμε τα πυργιώτικο που πάει μέσω Τρίπολης. Τελευταία το έφερε η περίπτωση, και χρησιμοποίησα τα ΚΤΕΛ Αρκαδίας και Αργολίδας. Τι μεγάλη ανακούφιση αισθάνθηκα όταν, πριν το τέρμα στο Κηφισό, μπήκαν στην  Ιερά οδό και έκαναν στάση στο Μετρώ (Ελαιώνα), όπου αποβιβάστηκαν οι περισσότεροι επιβάτες. Ούτε γάτα, ούτε ζημιά. Πήραμε το Μετρώ και ο καθένας μας πήγε στον προορισμό του, έτσι απλά και γρήγορα! Κι από πάνω γλυτώσαμε και το τσουχτερό κόμιστρο του ταξί. Τι να σας πω; Σίγουρα θα ξέρετε τι τραγελαφικά διαδραματίζονται στον Κηφισό και μάλιστα Κυριακή το βράδυ με πρωταγωνιστές τους ταξιτζήδες. 
Δημιουργείται μια πυκνή ουρά από κόσμο 100 μέτρων και αυτοί να διαλέγουν τις κούρσες, διπλές και τριπλές, περιμένοντας και φωνάζοντας: Άλλος για του Ζωγράφου; Για Παγκράτι, Βύρωνα; Λίγοι ή πολλοί πάντως κακοχαρακτηρίζουν τον κλάδο τους. Γίνεται το έλα να δεις!  Ελλάς το μεγαλείο σου! Όταν υπάρχει αστυνομικός όλα μέλη γάλα. Ταχεία εξυπηρέτηση.
Για πιο λόγο  λοιπόν και το ΚΤΕΛ της Ηλείας δεν περνά πρώτα από τον Ελαιώνα;Με μια μικρή παράκαμψη  όλοι θα είναι ευχαριστημένοι, εκτός από τα λαμόγια!
Πολύ σας παρακαλούμε να εξετάσετε το θέμα για το καλό όλων μας.
Ευχαριστώ
Θεόδωρος Κόλλιας
Συγγραφέας/Κτηνάτρος,



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου