theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΑΡΧΙΖΕΙ & ΕΜΕΙΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕΤΕΡΙΖΙ!



          ΑΦΙΕΡΩΜΈΝΟ                  
      ΣΤΟ ΝΕΟ ΔΗΜΑΡΧΟ              
ΜΕ ΤΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΉΡΙΑ ΜΑΣ        
ΚΑΙ  ΤΙΣ   ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΣ ΕΥΧΕΣ ΜΑΣ
     
Επιτέλους, κύριε Δήμαρχε πρέπει να αφήσουμε πίσω ό,τι τελεσίδικα έληξε, ό,τι καταδικάστηκε και ό,τι καταγγέλθηκε και όλα τα σχετικά. Μπαίνουμε σε μια νέα περίοδο με όλα τα φλάμπουρα ανοιχτά (ελπίδες προσδοκίες, στόχοι, προγράμματα…..)
    Όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι, πλειοψηφίας και μειοψηφίας, πρέπει να θέσουν ένα σκοπό που είναι η ανάπτυξη του δήμου για το συμφέρον όλων των δημοτών. Πολύς καιρός έχει χαθεί, αλλά τέλος πάντων όλα είναι ικανά και όλοι πρέπει να ανασκουμποθούν. Και οι μεν και οι δε.
Βεβαίως ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα. Ορισμένες αρχές πρωταρχικές,   είναι σεβαστές και απαράβατες, όπως:
 ·     Η νομιμότητα (σεβασμός και υπακοή στους κανόνες που έχει διαμορφώσει η   Πολιτεία).
 ·       Η Περιφρούρηση του περιβάλλοντος (επιδερμίδα του ανθρώπου)
 ·     Το γενικό συμφέρον, το κοινό καλό, υπερισχύει πάντων των ατομικών,      όποιων και αν είναι αυτά.
 ·        Οι απόμαχοι δημότες έχουν προβάδισμα των υπολοίπων.
 ·       Το ενδιαφέρον και η προτίμηση για την παιδεία και τον πολιτισμό.
 ·   Τα δικαιώματα των δημοτών είναι σεβαστά και απαράβατα όπως και οι υποχρεώσεις δίκαια και σωστά κατανεμημένες και ΔΙΑΦΆΝΕΙΑ ΠΑΝΤΟΥ                                                                                               
ΚΡΟΚΟΣ
   Υπόψη όλα αυτά δεν σημαίνουν ότι τα προηγούμενα  παρατράγουδα και σκάνδαλα θα τεθούν κάτω από τα πέλματα της λήθης ή θα αμνηστευτούν, όπου και αν  έλαβαν χώρα, είτε  στην αμαρτωλή  Ζαχάρω,είτε εκεί ψηλά στα Πετράλωνα, πέρα εκεί στο Γιαννιτσοχώρι, μέχρι το άλλο άκρο του δήμου, στη Σμέρνα, το Ξηροχώρι  ή στη Μάκιστο. Προσοχή όμως. Διαφέρει κατά παρασάγγας το κυνήγι των μαγισσών από την ουσία και προς Θεού αυτό να μη γίνει αυτοσκοπός. Όποιος ντερβέναγας ή τσιτσιφιόγκος έχει ζημιώσει και χρωστάει στο δήμο, άρα και στους δημότες, να αποπληρώσει και με το παραπάνω. Όποιος δημοτικός υπάλληλος ή αιρετός (υπηρέτης των δημοτών) έχει παρανομήσει αισχρά να πάει στον εισαγγελέα. Και τέτοιοι είναι πολλοί. Ο νόμος είναι αμείλιχτος και τιμωρός και στους κλητήρες αλλά και στους προέδρους και στους νερουλάδες και στους δημάρχους, αντιδημάρχους και διευθυντάδες, λογιών-λογιών και κατηγοριών. Ο δήμος βρίθει από σκάνδαλα και σκανδαλάκια που πολλά είναι κραυγαλέα. Αν και για αρκετά έχει γίνει μνεία, για άλλα ακροθιγώς και άλλα με κάθε λεπτομέρεια σε όλες τις παραμέτρους, με τον καιρό πάλι θα τονιστούν και θα έρθουν στην επιφάνεια. 

Θεωρούμε αναγκαίο να προβούμε σε μια εξήγηση, αν και είναι προφανέστατη από την όλη λειτουργία αυτού του μπλογκ. Ανεξαρτήτως οποιασδήποτε σχέσης, φιλικής, συγγενικής ή ιδεολογικής, κομματικής η κριτική μας θα είναι αμείλικτη και αντικειμενική, είτε είναι θετική, επικρότηση, είτε είναι αρνητική, επίκριση. Βεβαίως δεν είμαστε επαγγελματίες δημοσιογράφοι, απλώς ενεργοί πολίτες.
Με δυο λόγια: 
Δεν  αποβλέπουμε   ΠΟΥΘΕΝΑ 
Δεν αποζητάμε ΤΊΠΟΤΑ.
Όμως  ΠΑΝΤΟΤΕ παλεύουμε  για  το  καλύτερο,  την  πρόοδο ελπίζοντας  στην  πραγματοποίηση  των  κελευσμάτων   των ποιητών  και  των ονείρων  των  αγωνιστών  που  για  αυτό  το  σκοπό,  χάρισαν  τα νιάτα   τους  και  τη ζωή  τους! 
Έτσι λοιπόν:
  • ΟΧΙ  στην ικανοποίηση ατομικών ή άλλων αιτημάτων, κοινώς ρουσφετιών
  • ΟΧΙ σε  εκδουλεύσεις ή άλλες δράσεις που έχουν ψηφοθηρική σκοπιμότητα
  • ΟΧΙ στις αυθαιρεσίες και παντός είδους λαϊκισμούς και μεγαλοστομίες
 Μακάρι τα πράγματα να ήταν τέτοια που το παραπάνω κείμενο να εξέφραζε όλη την πραγματικότητα. Δυστυχώς όμως το προσκήνιο και το παρασκήνιο το διαφεντεύει ο έκπτωτος, οπότε όσα αναφέρονται στο δήμο είναι υπερβατικά και ανήκουν στη χώρα του ιδεατού. Εμείς δείχνουμε το φεγγάρι κι αυτοί ούτε το δάκτυλο δεν κοιτάνε!!! 

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου