theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

ΕΚΚΛΗΣΙΑ: Δεν πληρώνουμε γιατί δεν έχουμε...


Γράφει η kathimerini.gr:
"Ευθεία προειδοποίηση έστειλε χθες προς την κυβέρνηση ο Aρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, ότι δεν θα γίνει δεκτή η πρόταση, τη μισθοδοσία των κληρικών να αναλάβει η Εκκλησία αντί του Κράτους, όπως ισχύει σήμερα.
Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της χθεσινής πρώτης συνεδρίασης της Ιεραρχίας, δεν έλειψαν και οι φωνές μητροπολιτών οι οποίοι μίλησαν για δυναμικές αντιδράσεις και για συμμετοχή σε κινήματα του ελληνικού λαού. «Στην Ελλάδα πληρώνουν συνήθως όσοι δεν έχουν και δεν πληρώνουν όσοι έχουν. Η Εκκλησία όμως δεν έχει χρήματα» είπε ενδεικτικά ο μητροπολίτης Περιστερίου Χρυσόστομος. "

Σχόλιο: Στην Καθολική Ιταλία, οι φορολογούμενοι ερωτώνται εάν θέλουν να τους γίνει παρακράτηση για την μισθοδοσία των ιερέων. Τα υπόλοιπα τα πληρώνει η ίδια η καθολική εκκλησία... Στην ελληνική θεοκρατία, οι υπάλληλοι της εκκλησίας πληρώνονται με το ζόρι από τους φορολογούμενους με κάπου 220.000.000 τον χρόνο, όταν την ίδια ώρα η Εκκλησία ΑΕ (ως κάτοχος γης, μετοχών και εταιριών αλλά και ως εισοδηματίας από την εκμετάλλευση ναών, μονών και "μυστηρίων") εξαιρείται κάθε φορολογίας.

Βέβαια είναι και αυτοί "πελάτες" του διεφθαρμένου ελληνικού πολιτικού συστήματος αλλά και εκβιαστές πολιτικής αναταραχής όταν τα πράγματα δεν πάνε και τόσο καλά για το ...κομπόδεμά τους. Αυτή η ανωμαλία, που μας εξαιρεί από τον πολιτισμένο κόσμο και την Ευρώπη των Πολιτών, πρέπει με την ευκαιρία της κρίσης να επιλυθεί οριστικά. Ας απειλούν όσο θέλουν τα υπολείμματα του μεσαίωνα και της Ελλάδας των τσιφλικιών. Κάθε μέρα που περνά χάνουν ένα προς ένα τα στηρίγματά τους.

http://aristeristrouthokamilos.blogspot.com/2011/10/blog-post_5860.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου