theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

ΖΑΧΑΡΑΙΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΙ ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ .....



Α  Ι  Σ  Χ  Ο  Σ....

Μαύρη μαυρίλα πλάκωσε ψηλά από το ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙ

Ένα από τα πιο ειδυλλιακά τοπία της μαγευτικής μας πατρίδας, με μεγάλη αρχαιολογική και ιστορική σημασία είναι το πεντάλοφο λεκανοπέδιο της Ζαχάρως. Προς τα βόρεια έχει φύλακα τις κοφτερές κορυφές του Λαπίθα, με τον Καϊάφα στα πόδια του και νοτιανατολικά τη βυζαρού Βουνούκα. Στα νότια απλώνονται οι χιλιοτραγουδισμένες από τον Όμηρο ακρογιαλιές του απέραντου πελάγους του Ιονίου. Μια περιοχή απείρου φυσικού κάλλους με διάσπαρτα αρχαία μνημεία που ήταν οδικός άξονας και συνέδεε την αρχαία Ολυμπία με τον Επικούρειο Απόλλωνα στις Βάσσες της Φιγαλείας, όπως τον περιγράφει ο Παυσανίας στα «Περιηγητικά». Στην ανατολική απόληξη του Λαπίθα, είναι το ομηρικό κάστρο Αίπυ, πάνω του η Σαμία, απέναντι η θαμμένη Πύλος του Νέστορα, εξού και όλη η  περιοχή από τον Αλφειό μέχρι τη Νέδα λεγόταν Πύλειον Πεδίον και πιο πέρα το αρχαίο Λέπρεο και οι αρχαίοι Πύργιοι. Και όλα να λαμπυρίζουν από την "άγια" λίμνη του Καϊάφα.
Περιμετρικά του λεκανοπεδίου, σαν ένα κέρας με διαμαντένιες πέτρες είναι κτισμένα τα 11 χωριά της Ζαχάρως. Στο πρώτο άκρο, αρχίζοντας από τη Σμέρνα, το Ξηροχώρι, τη Μάκιστο, την Αρτέμιδα, τη Μηλέα, το Χρυσοχώρι, τα Ροδινά, την Άλβενα, την Αρήνη[i] και καταλήγοντας στο άλλο άκρο του κέρατος στο Μπισχίνι και στην Καλίδονα. Κορώνα του περιδέραιου όλων των χωριών και στο άνοιγμα προς το κάτω μέρος, τη θάλασσα, είναι η Πόλη της Ζαχαρούλας, η Ζαχάρω. Οι πέντε λόφοι του λεκανοπεδίου είναι ο Άγιος Σπυρίδων, ανατολικά ο Προφήτης Ηλίας, βόρεια ο λόφος του Κωστέλου, η Ψηλή ράχη στο Ξηροχώρι  και στη μέση ο πιο ψηλός, το Μαυροβούνι. Εκεί στο βλοσυρό Μαυροβούνι πρωτοπήγε και έκτισε τσαντήρι η Αγία Παρασκευή. Πού να ήξερε όμως τι της επεφύλασσαν οι νεοέλληνες;
  Εκεί  συντελείται το μεγαλύτερο έγκλημα όλης της περιοχής. 
Δράστες ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ της Ζαχάρως από το 1998 και δώθε, αλλά περισσότερο οι τωρινές, οι περιβόητοι ......προστάτες του δήμου και του λαού.
Θύμα, αθώο και ανυπεράσπιστο, το Περιβάλλον, η ανθρώπινη επιδερμίδα και ο πνεύμονας.
Η ρύπανση και η μόλυνση είναι τεράστια στο πιο ακριβό αγαθό της φύσης. Να με συμπαθάτε αλλά μου είναι αδύνατο να βρω λέξεις για να περιγράψω το μέγεθος του στυγερού εγκλήματος. Κρανίου τόπος με αφόρητη δυσοσμία και σμήνη εντόμων. 
Δείτε τις φωτογραφίες!!!      
  

[i] Αχ ρε Αρηναίοι..Είσαστε μια δρασκελιά κάτω από το Μαυροβούνι με όλες τις συνέπειες και αντί να τα κάνετε όλα λίμπα, με τις ευλογίες της Αγίας Παρασκευής, τους χειροκροτάτε με τα χέρια και τα πόδια! {Όποιος έχει την παραμικρή αντίρρηση, ας ρίξει μια ματιά στις τελευταίες δημοτικές εκλογές}.
 Ίδια και απαράλλαχτα και τα υπόλοιπα χωριά του λεκανοπεδίου!
Λαός βασανισμένος και χιλιοπροδομένος

   
    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου