theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΝΕ.Δ.Α

              Δεν θα επιτρέψουμε το ξεπούλημα  του Καϊάφα

         Έγκλημα σε βάρος του τόπου και των δημοτών, διέπραξε η ηγεσία  της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Ζαχάρως. Την Παρασκευή το βράδυ, 16-3-2012, κάλεσε  σε έκτακτη συνεδρίαση το δημοτικό   συμβούλιο με μοναδικό θέμα την «Αξιοποίηση του Τουριστικού Συγκροτήματος ΚΑΪΑΦΑ» και απεφάσισε η πλειοψηφία, με σύσσωμη την αντιπολίτευση απέναντί της, να πει ΟΧΙ στην  αξιοποίηση του Καϊάφα.
       Μετά από παραπλανητική εισήγηση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, Ν. Χαραλαμπόπουλου, η πλειοψηφία αποφάσισε να μη συμφωνήσει ο Δήμος Ζαχάρως στη χρηματοδότηση της μελέτης για την πραγματοποίηση των έργων προϋπολογισμού 12 εκατομμυρίων ευρώ που έχουν προγραμματίσει τα “Τουριστικά Ακίνητα”. Ο κ. πρόεδρος ισχυρίστηκε ότι, μελέτες υπάρχουν, δεν χρειάζονται άλλες, δίνοντας το δικαίωμα σε όλους να σκεφτούν ότι, ο ίδιος και η  πλειοψηφία του  δημοτικού συμβουλίου, επιθυμούν σφόδρα να επανέλθει στο προσκήνιο η μελέτη που είχε εκπονήσει ο ΕΟΤ προ δεκαετίας περίπου. Σύμφωνα, όμως, με τη μελέτη εκείνη προβλεπόταν το ξεπούλημα και η τσιμεντοποίηση του Καϊάφα. Η καταστροφή  θα ήταν πλήρης και ολοκληρωτική γι αυτό αφού κατακρίθηκε από τους πάντες αποσύρθηκε πανηγυρικά.
Υποκρίνονται επίσης, ότι αγνοούν πως για να πραγματοποιηθεί το έργο απαιτείται να ολοκληρωθούν οι μελέτες εφαρμογής και τα τεύχη δημοπράτησής του. Η απόφασή τους να ορθώσουν εμπόδιο, πριν το τελευταίο βήμα της ολοκλήρωσης μιας διαδικασίας που άρχισε  το 2004 και διεκπεραιώθηκε με επιτυχία από τις υπηρεσίες των Τουριστικών Ακινήτων, προκαλεί οργή. Το ΟΧΙ δεν θέλουμε την αξιοποίηση, δεν θέλουμε την ανάπτυξη του τόπου, δεν θέλουμε θέσεις εργασίας για εμάς και τα παιδιά μας το είπαν στα “Τουριστικά Ακίνητα”  αλλά το άκουσαν οι πολίτες του Δήμου μας από την πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου που υποτίθεται εκλέχτηκαν για να φροντίσουν τα συμφέροντα του δήμου και των δημοτών. Αντί αυτού, μεθοδευμένα και υποχθόνια, σαμποτάρουν την ανάπτυξη του Καϊάφα και της κοινωνίας του Δήμου μας. 
         Η Μείζων Αντιπολίτευση υποστηρίζει το πρόγραμμα των Τουριστικών Ακινήτων γιατί είναι απόλυτα συμβατό με όλους τους κανόνες προστασίας που ισχύουν για το οικολογικό σύστημα του Καϊάφα (Natura 2000, ΠΔ ΖΟΕ, ΠΔ Ιδιαιτέρου Κάλους και ΠΔ Προστασίας Αρχαιολογικών Χώρων). Η πρόταση αυτή είναι εφικτή και μπορεί να υλοποιηθεί αφού σέβεται το περιβάλλον και έχει εξασφαλισμένη τη  χρηματοδότηση από τα ΕΣΠΑ. Κάθε άλλη πρόταση είναι σε βάρος του Καϊάφα και αντίθετη στη νομοθεσία που τον προστατεύει και δεν θα πραγματοποιηθεί.
         Όσοι με τις αποφάσεις τους αποδεικνύονται εχθροί της ανάπτυξης του Δήμου μας θα λογοδοτήσουν. Δεν έχουν το δικαίωμα στην περίοδο της μεγαλύτερης οικονομικής κρίσης που διέρχεται η χώρα, να αρνούνται την ανάπτυξη και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Η δημοτική αρχή, ανίκανη η ίδια να δημιουργήσει προϋποθέσεις και έργα ανάπτυξης, δεν έχει το δικαίωμα να βάλει εμπόδια στα “Τουριστικά Ακίνητα” και να συνηγορεί με θράσος στο ξεπούλημα του Καϊάφα, παραπέμποντας σε άλλες εποχές και κατακριτέες επιλογές.

                                                      Το Γραφείο Τύπου
                                                της Μείζονος Αντιπολίτευσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου