theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014


Αντώνης Αντωνόπουλος, Κυπαρισσία
Υπαρχουν  πολλές παρεξηγήσεις σχετικα με την εορτές των Χριστουγέννων-Πρωτοχρονιάς και πρεπει όλοι να μάθουμε την αλήθεια.

   Οι εορτές αυτές, 200-300 χρόνια μετα τη γέννηση του Χριστού τοποθετήθηκαν στις μέρες του χειμερινού Ηλιοστασίου. Στα μέσα του Δεκέμβρη έως τις πρωτες μέρες του Ιανουαρίου έχουμε τις μεγαλύτερες νύχτες του χρονου. Αυτά βεβαίως ισχύουν για το Βορειο Ημισφαίριο της γης, διότι στο Νότιο , στην Νότια Αμερικη και την Αυστραλία έχουν τώρα καλοκαίρι. Εκεί έχουν το θερινό Ηλιοστάσιο, έχουν τις μεγαλύτερες μέρες.
  Για χιλιαδες χρόνια προ Χριστού απο παντα, όλοι οι άνθρωποι της γης γιόρταζαν αυτές τις δυο 'γιορτές' της φύσης. Όμως ο επίσημος κρατικός χριστιανισμός θέλοντας να πάψει τις  'εθνικές' θρησκείες, κατάργησε δια τις βίας τις γιορτές αυτές. Και έβαλε τα Χριστούγεννα στις 25 Δεκέμβρη όταν έχουμε Ηλιοστάσιο, τοτε που γιορταζόταν ο θεός Ηλιος. Επειδή, όμως, ο Ματθαίος λέει πως την 8η μέρα του έδωσαν το όνομα Ιησούς και πήραν το παιδι για να του κανουν περιτομή, θεώρησαν καλό να βάλουν ως αρχή του χρονου την 8η μέρα μετα τα Χριστούγεννα. Την 1η Ιανουαρίου εκτός απο τον Αγιο Βασίλειο γιορτάζουμε και την περιτομή του Ιησού, αν έγινε, διότι πολλοί θεολόγοι διαφωνούν για την ακρίβεια της είδησης. Είναι ενα απάνθρωπο έθιμο των αρχαίων εβραίων και φαρισαίων, που ευτυχώς έχει καταργηθεί. Είναι το ανάλογο της κλειτοριδεκτομης που γίνεται ακόμα σε μερικά εκατομμυρια γυναίκες μερικών απολιτιστων χωρών! σε εφηβικη ηλικία, για θρησκευτικους.  Είναι απίστευτο αλλά αληθινό.
   Αλλά γιατί εμείς έχουμε τον Αγιο Βασίλη ενω όλοι οι Ευρωπαίοι
τον λένε Αγιο Νικόλα?  Ο 'Αγιο-Βασίλης' τους λέγεται Santa Klauss, και η λεξη Κλάους, βγαίνει απο συντομογραφία του Νικόλαος-Νικολάους- Κλάους.  Το περίεργο είναι πως και οι 2 Άγιοι ηταν Ελληνες Ιεράρχες και καλοί άνθρωποι. Ο  Μέγας Βασιλειος είχε μοιράσει τα λεφτά της εκκλησίας στους φτωχούς, είπε ιδρύσει γηροκομεία, νοσοκομεία, κλπ., όπως δηλαδή πρεπει να κανουν όλοι οι σημερινοί ιεράρχες.
  Όμως στην Ευρώπη ηταν πολύ αγαπητός ο Αγιος Νικόλαος και έτσι έπλασαν τον μυθο πως αυτός φέρνει τα δώρα κάθε πρωτοχρονιά, κατεβαίνει απο την καμινάδα, και άλλα τέτοια παραμύθια που φρόντισε η κόκα-κόλα να τα οικειοποιηθεί ντύνοντας τον Αγιο-Βασίλη-Κλάους με τα κόκκινα χρωματα όπως κόκκινα είναι και τα γραμματα του διάσημου αναψυκτικού.
  Τι κρίμα!, όλα τα έθιμα των σημερινών εορτών να είναι ευρωπαϊκά, έχουν χαθεί όλες οι ελληνικές παραδόσεις και σε λιγα χρόνια όλοι θα λέμε μεταξύ μας: μερι κριστμας!!!
   Υπάρχει μια ψυχολογικη πάθηση που ονομαζεται 'σύνδρομο αηβασιλη'. Δηλαδή κάνουμε όπως τα μικρά παιδιά που πιστεύουν στον Αγιο αυτό που δεν υπάρχει, περιμένουμε να έρθουν δώρα απο το πουθενά, ελπίζουμε να φτιάξουν τα πραγματα χωρίς εμείς να κάνουμε τίποτα. Δηλαδή όλοι σήμερα πασχουμε απο αυτή την αρρώστια. Και είναι υπεύθυνη για αλλες δυο σημαντικές ψυχικές παθήσεις: είναι το σύνδρομο της Σταχτοπούτας και το σύνδρομο του Πήτερ παν.  Δηλαδή τα κοριτσάκια ποτε δεν γίνονται γυναίκες, περιμένουν τον πρίγκηπα , τον ομορφο και τον πλούσιο πανω στο λευκό άλογο, αυτον που δεν υπάρχει. Αλλά και τα αγοράκια ποτε δεν γίνονται άντρες, παραμένουν ως τα γεράματα  ντροπαλά 'παιδιά', γι αυτό και πολλοι άντρες ακούνε τα κλαψιαρικα καψουροτραγουδα που λένε πως : έφυγε, έφυγε η γυναικα...
    Εμείς όμως πρεπει κάτι να κάνουμε.
   Ας επιστρέψουμε στη μάνα φύση, ας γιορτάζουμε τις φυσικές εορτές, ας χαρουμε που αρχίζει και μεγαλώνει η μέρα και έρχεται σιγά-σιγά η Άνοιξη και το Καλοκαίρι.
   Όσο για τον Χριστούλη, ας ενηλικιωθεί κι αυτός, κι ας πάρει το μαστίγιο, γιατί το κακό με τους πλούσιους και τους νεόπλουτους παραγινε, όταν υποφέρει σχεδόν όλος ο πλανήτης.
    Αλλά, τελειώνοντας, ας κρατήσουμε τις μοντέρνες παραδόσεις: merry cristmas and a happy new year!
    Αντώνης Αντωνόπουλος, Κυπαρισσία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου