theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Τετάρτη 8 Απριλίου 2020

ΤΑ ΤΣΙΓΓΑΝΑΚΙΑ

  Είναι παιδιά χάρμα ομορφιάς και χάρης ζηλευτής, παρόλο που είναι άπλυτα κι άλουστα με κολλημένα, κατσιασμένα μαλλιά. Δεν βρίσκω κοσμητικά επίθετα να τα στολίσω. Είναι τσαχπίνικα και πανέξυπνα- και στον κώλο έχουν μάτια, αλλά και  θαρρετά - δεν κωλώνουν σε τίποτα, απίθανα!!!   
   Και μην ξεχνάτε τις πανάθλιες συνθήκες που ζουν και ανατρέφονται. Παρά ταύτα τα γράμματα δεν τα παίρνουν με τίποτα και σπανίως πηγαίνουν πιο πέρα από την πρώτη χρονιά. [1] Αλήθεια τι φταίει για αυτό το θλιβερό φαινόμενο; Πολλοί υποστηρίζουν και αρκετοί από αυτούς  είναι δάσκαλοι ότι είναι ανεπίδεκτα  μαθήσεως. Τούτη η αντίληψη  στερείται οιουδήποτε επιστημονικού επιχειρήματος και περιλαμβάνεται στην ανώτερη κλίμακα του ρατσισμού. Ρωτήστε όποιον θέλετε υπερέλληνα  και θα σας τα πει με χαρτί και καλαμάρι. Τι διαφέρει αυτή η αντίληψη από την άλλη που θεωρεί τους τσιγγάνους κατώτερη φυλή; Μεγάλη ιστορία.....  Οι ίδιοι είναι που αγόραζαν και πουλούσαν τους μαύρους σαν ζώα και ιδού αυτοί έγιναν μεγάλοι επιστήμονες, πρώτοι αθλητές, ακόμα και
αρχηγοί κρατών. Αξίζει να διαβάσετε και τον λεβέντη από την Ιτέα ....
Ας είναι όμως και ας γυρίσουμε στα τσιγγανάκια ή καλλίτερα δείτε από μόνοι σας την...κανονικότητα!!!. 


  [1] Στα γράμματα κωλώνουν αλλά στα τσιφτετέλια και στα όργανα έχουν τεράστια έφεση, από τοσοδούλια. Λες και τις νότες και τα λικνίσματα τις έχουν στο αίμα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου