theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Παρασκευή 3 Απριλίου 2020

Η ΜΕΙΖΟΝΑ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΣΤΗ ΖΑΧΑΡΩ

       Ειδικά στο δήμο Ζαχάρως,  μοναδική περίπτωση ανά την επικράτεια, υπάρχει μόνο μια αντιπολίτευση, Η Λαϊκή Συσπείρωση Ζαχάρως Φιγαλίας. Κι αυτό μετά τον γνωστό αποκλεισμό της περιβόητης ΔΥυναμικής Πρωτοβουλίας του Πανταζάρα. Από την δημιουργία του Καποδιστριακού δήμου η Λ.Σ. έχει συνεχή θέση στο δημοτικό συμβούλια ως ελάσσονα αντιπολίτευση και επίσης έχει τις πιο συνεπείς αρχές από όλες τις παρατάξεις, αποτέλεσμα  του πολιτικού χώρου της. Το άλλο χαρακτηριστικό είναι ότι η σύνθεσή της είναι αμιγής, κομμουνιστική και ποτέ δεν παρεκκλίνει, στο παραμικρό από την ορθόδοξη κατ΄αυτούς, δογματική και άκαμπτη κατά τους υπολοίπους κανονικότητα  [1]

  Σε αυτό το πνεύμα είναι και οι περισσότερες, αν όχι όλες οι τοποθετήσεις τους, που εκφωνεί ο επικεφαλής της παράταξης Χρήστος Γιαννόπουλος στο δημοτικό συμβούλιο. 


   Ας πάμε στην περίπτωση  του Παρά Θύν΄ Αλός. Ολόκληρη η τοποθέτηση του συν. Χρήστου αναφέρεται  στην Πράξη ΩΥ5ΕΩΡΗ-ΦΑ5 που δημοσιεύσαμε προχτές, οπότε προχωράμε στον σχολιασμό και στην κριτική.
 Λοιπόν στην πρώτη επισήμανση σχετικά με την παντελή ανυπαρξία οιασδήποτε ενημέρωσης για την λήψη ή διεκδίκηση  μέτρων κατά του κορονοϊού και στα τελευταία περί ανοιχτής σύσκεψης  έχει απόλυτο δίκιο. Δεν είδαμε ουδεμία απόφαση, πράξη για την προμήθεια  χημικού υλικού, όπως κάνουν οι γειτονικοί νομοί.  
    Τον όποιο δε διακανονισμό με την ΕΤΑΔ τον θεωρούν παράδοση, ξεπούλημα όχι μόνον του περιπτέρου αλλά και όλης της παραθαλάσσιας ζώνης και την αποκαλούν κυβερνητικό ανδρείκελο . 
     Ως προς το ανδρείκελο, να ρωτήσουμε τους μοναδικούς "υποστηριχτές του λαού" το εξής: 
  Όπως η ΕΤΑΔ και και άλλοι οργανισμοί,  ΟΣΕ, ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, δημόσια νοσοκομεία, Πανεπιστήμια, Ν.Π.Δ.Δ. κτ.λ, είναι κυβερνητικά ανδρείκελα, τι γίνεται με αυτά; Εντάξει εάν πέσει ο καπιταλισμός θα υπαχθούν υπό λαϊκή κυριαρχία, μέχρι να γίνει όμως αυτό και υπό τις τωρινές συνθήκες τι κάνουμε; Καθ΄ όμοιον  τρόπο το Παρά Θύν΄ Αλός και η παραθαλάσσια ζώνη πού ανήκουν και ποιος πρέπει να κάνει κουμάντο; 
      Εν παρόδω κανείς δεν ξέρει τη θέση της Συσπείρωσης και του ΚΚΕ για το  Π.Δ. Είναι προς την κατεύθυνση της προστασίας του περιβάλλοντος και της ανάπτυξης της περιοχής ή όχι;
      Φίλοι και σύντροφοι μέχρι να πέσουν τα ....ανάκτορα, καλημέρα... Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι.

[1] Προεκλογικά στις προ- προηγούμενες ΄δημοτικές εκλογές είχα γράψει σε αυτό το βήμα ΄περίπου το εξής ... αντιδραστικό και εγκληματικό . Μετά από βασανιστικές ζυμώσεις  στο χώρο της αντιπολίτευσης στη Ζαχάρω μεταξύ Σύριζα κΚΚΕ και δυνάμεων του Πασόκ, επήλθε τελική απόφαση για κοινή κάθοδο. Τι  ήθελα και το έγραψα....πήγαν να με ....φάνε ζωντανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου