theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020

ΖΑΧΑΡΑΙΪΚΑ: ΜΥΛΟΣ, ΝΕΡΟΜΥΛΟΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑ ΘΙΝ ΑΛΟΣ

      Προχθές, παραμονή 25ης Μαρτίου συνεδρίασε  το Δημοτικό Συμβούλιο Ζαχάρως δια περιφοράς, εν μέσω της σοβαρής πανδημίας με 1ο και 2ο θέμα το περιβόητο Παρά Θιν  Αλός. Πολλές φορές έχουμε αναφερθεί σε αυτό το χτικιό, γιατί όπως τα κατάφερε ο Πανταζάρας τα έκανε μούσκεμα και έχει αφήσει ένα μεγάλο φέσι στις πλάτες των δημοτών. [κλικ ΕΔΩ] Όμως από επίσημα χείλη μια καλή γενική εικόνα δίνεται από τον πρόεδρο του δ.σ. στην εν λόγω συνεδρίαση.
       Με τα πολλά δεν καταλαβαίνουμε τελικά ποιος φταίει που ενώ το περίπτερο ενοικιάσθηκε εκ νέου το καλοκαίρι του 2019 με ετήσια σύμβαση και προκαταβολική καταβολή στον δήμο 58.000 ευρώ, δεν λειτούργησε καθόλου. Φταίει ο δήμος, η ΕΤΑΔ, ο νέος ενοικιαστής ή ο παλιός; Στις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ο Αλεξανδρόπουλος [ΠΡΩΙΝΗ 14-2-20] ενέπλεξε  το πολυθρύλητο και συκοφαντημένο αγρίως Π.Δ. 
Τουλάχιστον στην απόφαση δεν γίνεται ουδεμία κουβέντα! 
      Εν τω μεταξύ τα χρέη στην ΕΤΑΔ τρέχουν με αποτέλεσμα ο δήμος να χρωστά 47.700.
 Τελικά ο δήμος πρέπει να καταβάλει τα 47700 ευρώ, αλλά και τα 58.000 στον ενοικιαστή, σύνολο 105.700. Βεβαίως την ευθύνη τη φέρνει η δημοτική αρχή του Πανταζή  που τα έκανε κουλουβάχατα.  
Η νέα δημοτική αρχή όμως δεν είναι άμοιρη ευθυνών, καθότι εξαρχής για τα 58.000 έπρεπε να στραφεί δικαστικά κατά της προηγούμενης δημοτικής αρχής και όχι να τα μετακυλήσει στις πλάτες των δημοτών. Επίσης έπρεπε να καταγγείλει από την αρχή που ανέλαβε σε όλα τα αρμόδια όργανα ότι η σύμβαση ήταν μη νόμιμη χωρίς κανένα εχέγγυο. Σαν να νοικιάζει κάποιος ξένο διαμέρισμα, έτσι  έκανε ο Πανταζής. 
     Αλήθεια τι υποστήριζαν τόσα χρόνια στην αντιπολίτευση; Όλα πήγαν στο βρόντο;Τα ξέχασαν;  Εκείνα τα 110000 για το ερείπιο στον Άγιο Σπυρίδωνα ποιος θα τα πληρώσει; Φυσικά οι δημότες...   
    Όλες τις μα....γκιές του Πανταζή τις ρίχνουν στον λαό....

    Και έρχεται η δεύτερη απόφαση την ίδια μέρα που ο δήμος προτείνει στην ΕΤΑΔ το συνολικό χρέος των 47700 να το αποπληρώσει σε 3 δόσεις. Έτσι παραδέχεται ο δήμος περίτρανα ότι η ευθύνη για όλες τις καθυστερήσεις και τη μη λειτουργία του περιπτέρου ανήκει αποκλειστικά στον δήμο και πουθενά αλλού .Και έτσι είναι, και όλα τα προηγούμενα, λεονταρισμοί και ανάλογα δημοσιεύματα είναι οδοντόκρεμες για ευρεία χρήση. Το ερώτημα όμως είναι γιατί ο δήμος θέλει διακανονισμό χωρίς να περιμένει την εξέλιξη των δικαστηρίων. Μύλος κι εδώ, νερόμυλος... 

     Όσον αφορά την ίδια απόφαση είναι εν κενώ και επί ματαίω, Μα για μια αναγκαία και φυσική έκκληση, γιατί περί τέτοιας πρόκειται  έπρεπε να γίνει δημοτική συνεδρίαση και μάλιστα δια περιφοράς;  Διαβάστε την απόφαση και πέστε μου εάν άξιζε τον κόπο ή έγινε για τα μάτια του πόπολου. Μεγάλο μυαλό ο εισηγητής & χειριστής του θέματος!

  Αξίζει να διαβάσετε & το σχόλιο του Γ.Αγγελόπουλου [1]  στο FB Μιλά για μια δίκη το Φλεβάρη που δεν προσήλθε ο δήμος. Ο αντίδικος πρέπει να είναι ο ενοικιαστής, ποιος όμως ο παλιός ή ο καινούργιος; Μπάτε σκύλοι και αλέστε. Και μετά σου λένε ότι το Π.Δ εμποδίζει και την επαναλειτουργία του Παρά θιν' αλός. Τι άλλο θα πούνε για εκείνη την "ταφόπλακα"! Αυτό δεν είναι κοροϊδία;  Αξιοσημείωτο είναι που αναφέρεται και στο Π.Δ.  του Κυπαρισσιακού και ρωτά ποιος έχει στρέμματα και έχει συμφέρον να αλλάξει. Αλήθεια ποιον υπονοεί; Μήπως τον κ. Δόμέστιχο; Ποιον άλλον θα μου πείτε.... 
    
    Σχετικά δε με ότι υποστηρίζει η αντιπολίτευση, μείζονα ή ελάσσονα  είναι το ίδιο και το αυτό, καλύτερα να τα σχολιάσουμε σε άλλη μας ανάρτηση

[1] Στην αρχή νόμισα ότι είναι ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης, αλλά ένας φίλος Ζαχαραίος, το απέκλεισε και δικαιολογημένα μιας και ο δ.σ. δεν λέγεται καν Γιώργος. Πάντως γνωρίζει πολλά και υποψιάζομαι ότι είναι κάποιος δικός τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου