theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020

ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΤΣΙΓΓΑΝΟΙ [2]

    Νάμαστε πάλι με τους τσιγγάνους. Από πού να αρχίσουμε κι από πού να τελειώσουμε. Ας πάμε  στην αντιμετώπιση και στη στάση της Τ.Α, της εκάστοτε δημοτικής αρχής.
 Επί Πανταζή λοιπόν, στην εποχή της μεγάλης πυρκαγιάς, οι τσιγγάνοι- η μεγάλη φαμίλια της Αντωνίας- εγκαταστάθηκαν δίπλα στο στάδιο και τότε η πολιτεία έκανε δωρεά δύο λυόμενα, ένα ονομαστικά στην ίδια και το άλλο σε έναν δικό της συγγενή.[δες τις δυο εικόνες]

 Ακούτε λοιπόν την ίδια να καταγγέλλει ότι την κορόιδεψε ο Πανταζάρας με τις γνωστές μαλαγανιές του και τα λυόμενα πέταξαν σε άλλους Ζαχαραίους. Η ίδια υποστηρίζει μάλιστα ότι τα πούλησε και στους τσιγγάνους για να τους κλείσει τα μάτια, τους έδωσε κάτι κοντέινερς και μάλιστα όπως υποστηρίζει ήσαν κλεμμένα.Πάντως όπως καταλαβαίνετε πρόκειται περί περιπλεγμένης κατάστασης, κομφούζιο στην κυριολεξία. Όμως όπως και να έχουν τα πράγματα, ο Πανταζής φέρει μεγάλη ευθύνη είτε έδωσε μερικά φράγκα στην Αντωνία και υπήρξε κάποια συναλλαγή, είτε όχι . Πάντως οι τσιγγάνοι, άμεσα εξαρτώμενοι από την εκάστοτε δημοτική αρχή είναι αδύνατο να ενήργησαν από μόνοι τους. Ο ρατσισμός και δη με λαϊκίστικα ενδύματα και η  άθλια και υποδεέστερη αντίληψη  για τους τσιγγάνους που είναι διάχυτες και κυρίαρχες σε αυτόν τον τόπο, πόσο μάλλον σε φασιστοειδείς τύπους κάθε μορφής[1] σε τέτοιες στάσεις οδηγούν και όχι μόνο. Η ποδηγέτηση αδύναμων και αμόρφωτων ατόμων είναι πράγμα πανεύκολο και συνηθισμένο, μέλι στο ψωμί τους. Είναι έγκλημα! 
Ξανατονίζω την αναγκαιότητα της δικαστικής αγωγής [2]
   Να γράψουμε όμως και για την τωρινή δημοτική αρχή, που φοβάμαι ότι δεν είναι άμοιρη ευθυνών. Δεν έχουμε πολλά δείγματα αλλά η καλή μέρα φαίνεται από την αρχή. Αδιανόητο μου φαίνεται ότι αρχικά προσπάθησαν να τους ¨πετάξουν" στην Αγία Παρασκευή και απέτυχαν λόγω αντίδρασης και από τους ίδιους  αλλά και από την κοινή γνώμη. Τελικά τους μετέφεραν σε έναν ιδιόκτητο χώρο πιο κάτω από τον σταθμό και επιτέλους τους έβαλαν και νερό γιατί αρχικά η πρόθεσή τους ήταν το βυτίο [Ακούστε τι λέει η Αντωνία]. 
   Μακάρι οι συνθήκες εγκατάστασης να είναι λίγο ανθρώπινες. Αυτά σε νέα μας επίσκεψη με το καλό. 
     Υπόψη οι δήμοι εκτός της χείριστης αντιμετώπισης των τσιγγάνων, οτιδήποτε παραμικρό κι αν κάνουν για τα ψηφουλάκια πάντα, το συντηρούν ως εκδούλευση και τους ¨δένουν", που είναι η πιο ποταπή μορφή εκμετάλλευσης, η ομηρία.  Εξού και οι τσιγγάνοι, αδύνατοι και πεταμένοι, είναι πάντοτε στην πλευρά του εκάστοτε δημάρχου. Στο δήμο είναι κοινώς αποδεχτό ότι όλοι τους ψήφιζαν με χέρια και με πόδια Πανταζή, στο δε Γιαννιτσοχώρι πατόκορφα με τον Τριγάζη και πιο παλιά με τον Γιακουμή επί χρόνια και ζαμάνια.
   Στη δεύτερη ταινία ομιλούν δυο παιδιά της Αντωνίας, ο Παναγιώτης κι ο Βαγγέλης με πέντε-έξι τσιρομπίλια ο καθένας, για τις συνθήκες που ζουν στον σταθμό, οπότε θα μας χρειαστούν για να τις συγκρίνουμε με τις καινούργιες. 
  Τσιγγάνοι της γης οι κολασμένοι.....



   Προσέχετε δε ότι και οι δυο τους, παρά την εικόνα τους, ξεδοντιάρηδες και κατσιασμένοι, είναι κάτω από τριάντα, 
   Πολύ φοβάμαι ότι για μια άλλη φορά τους πέταξαν. Ειδικά τώρα έχει μεγάλη σημασία καθότι ο δήμαρχος, ο Αλεξανδρόπουλος είναι και γιατρός
Ίδομεν...

[1] Μη γελιόμαστε η μεγάλη πλειοψηφία των δημοτών μας, ανεξαρτήτως της πολιτικής ταμπέλας, εμφορούνται από ρατσιστικές αντιλήψεις και έντονα αντι περιβαλλοντικές, ιδιοτελείς και μικροσυμφεροντολογικές. Ακριβώς για αυτούς τους λόγους είναι σφοδροί κατήγοροι του Π.Δ. που είναι το νομικό πλαίσιο προστασίας της αιγιαλίτιδας ζώνης του Κυπαρισσιακού κόλπου. Τους τσιγγάνους, τους μαύρους, τους  Πακιστανούς κι όλους τους μελαψούς τους θεωρούν κατώτερους, υπανθρώπους, από την άλλη όμως αυτοί τους βγάζουν πέρα τη σοδειά και στο τέλος τους δίνουν στην αστυνομία για να γλυτώσουν τα εργατικά! 
[2] Το ξαναγράφω: Η Αντωνία έχει ακράδαντα στοιχεία γι αυτή την υφαρπαγή. Υπόσχομαι με το καλό ότι θα προβούμε σε συλλογή υπογραφών και θα καταθέσουμε μήνυση εναντίον κάθε  υπευθύνου, μπας και υπάρξει όποια αποκατάσταση. Ο  δικηγόρος ήδη υπάρχει!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου