theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020

ΤΟ ΕΝΑ ΕΜΠΕΡΙΕΧΕΙ Τ΄ΑΛΛΟ, ΟΠΩΣ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟ ΚΑΚΟ ΚΑΙ ΤΑΝΑΠΑΛΙΝ!!!Τα καλά του Κορωνοιού ...!

ΑΝΤΩΝΙΟΣ, Ο ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΗΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΕΥΣ
κορωνοϊός: πανικός για τους ανθρώπους, σωτηρία για τη γη!!!! 
Καθώς ο κορωνοϊός αυξάνει απότομα και γίνεται παγκόσμια επιδημία,  όλοι οι άνθρωποι έχουν κυριευτεί από πανικό φόβο, και καλώς, για να μην επεκταθούν τα κρούσματα…
 Όμως όλοι κάνουμε ένα μεγάλο λάθος…
 Βλέπουμε μόνο το αρνητικό που έχει αυτή η επιδημία:  δεκάδες χιλιάδες ασθενείς, και μερικές χιλιάδες νεκροί παγκοσμίως, ένας στο εκατομμύριο! (κυρίως γέροντες και ασθενείς) 
Ας είμαστε αντικειμενικοί, ας δούμε και τα  θετικά.
Και είναι πάρα πολλά, και πολύ σημαντικά! 
ΘΕΤΙΚΑ
1. --Μείωση μετακινήσεων με αεροπλάνα, πλοία, αυτοκίνητα. Καθάρισε ο ουρανός σε Κίνα και Ιταλία, μεγάλο οικονομικό κέρδος σε καύσιμα,  μείωση καύσεων, καλό για την υπερθέρμανση της γης.
2. --Υποχρεωτική αργία-‘άδεια’ σε εκατομμύρια εργαζόμενους, ξεκουράζονται, κάθονται σπίτι τους, και μαθητές - σπουδαστές, κλπ.  Εκατομμύρια Κινέζοι ξεκουράζονται για πρώτη φορά στη ζωή τους, ύστερα από συνεχή καταναγκαστική εργασία.
3. --Αξιοποίηση των υπολογιστών, εργασία από το σπίτι.  Φάνηκε πόσο λάθος ήταν η παρουσία στην εργασία χωρίς να παράγεις τίποτα.
4. --Ο θεσμός της οικογένειας αναβαθμίζεται, όπως σε κάθε δυσκολία. Ο κοινωνικός ιστός γίνεται πιο ισχυρός, παραμερίζονται προσωπικές έχθρες.
5. --Το κράτος δίνει χρήματα, αναστολή των δόσεων στα δάνεια, πάμε για γενικό παγκόσμιο ξεχρέωμα.
6. –Όλα τα χρηματιστήρια πέφτουν, οι πλούσιοι χάνουν τα λεφτά τους.
7.--Όλοι οι άνθρωποι σκέφτονται το ίδιο, ξεχνούν άλλα προβλήματα. Το πρόβλημα υγείας παραμερίζει όλα τα άλλα, π.χ. το μεταναστευτικό. Μηδενίζεται ο κίνδυνος για πόλεμο μεταξύ των κρατών. (αφού είναι σαν να έχουμε βιολογικό παγκόσμιο πόλεμο)
8. --Πλούσιοι και φτωχοί καταλαβαίνουν πόσο ίδιοι είναι. Οι πλούσιοι και η ‘υψηλή κοινωνία’ προσγειώνονται, ταπεινώνονται.
9. --Και το καλύτερο απ όλα: το θρησκευτικό συναίσθημα αυξάνει μεν, όπως σε κάθε κίνδυνο, αλλά εξευγενίζεται αφού απαγορεύονται οι δημόσιες κοινές προσευχές.  Ο καθένας πιστεύει στον δικό του θεό, αντί να κάνει δημόσιες εκδηλώσεις, είτε είναι χριστιανός , είτε  μουσουλμάνος. Καταλαβαίνει πόσο υποκριτική είναι η δημόσια προσευχή, κάτι που απαγορεύει το ίδιο το ευαγγέλιο. (κατά Ματθαίον 6:5-7)


---Όσο το ερευνάτε, τόσο θα βρίσκετε και πολλά άλλα που είναι ευεργετικά για την κοινωνία, και που δεν θα γίνονταν αν δεν υπήρχε ο κορωνοϊός.. 
---Δεν είμαστε μόνοι μας στη γη,
η γη δεν είναι σπίτι μόνο για τους ανθρώπους.
Υπάρχουνε εκατομμύρια είδη : φυτά και ζώα: ψάρια, πουλιά, ακόμα και βακτήρια και μικρόβια , σκουλήκια, και ιοί. Όλα αυτά είναι χρήσιμα για την ζωή στη γη.
  Αν δεις τη γη από ψηλά, θα δεις πως  όλα τα φυτά και τα ζώα της γης έχουν στήσει τρελό χορό ,που απ ό,τι φαίνεται , με αφορμή τον κορωνοϊό, θα σωθεί η γη από την τρελή κούρσα του ανθρώπου, και πιο συγκεκριμένα από την υπερθέρμανση…
 Επίκαιρο όσο ποτέ το τραγούδι του Κώστα Χατζή:
μας κόψαν απόψε το φως, καλά να τους έχει ο θεός…’   
σημειώσεις:
1. --ας σημειώσουμε εδώ πως οι νεκροί αυτοί , είναι λιγότεροι από τα θύματα που θα γίνονταν αν μετακινούνταν οι άνθρωποι (από δυστυχήματα, κλπ)
2. --Το όλο θέμα έχει και την αστεία του πλευρά:
 ---ένας ορθόδοξος θρησκόληπτος, τις πρώτες μέρες της γρίπης, όταν ακουγόταν πως θα κλείσουν τους ναούς, έλεγε με ηλίθια σοβαρότητα: είναι σχέδιο για να βλάψουν τη θρησκεία.  
---ένας άλλος θρησκόληπτος, ‘Ιεχωβάς’, έχει ένα μεγάλο μειδίαμα, αφού γι αυτόν όλα όσα συμβαίνουν είναι δείγμα των τελευταίων ημερών!!!
--- ένας άλλος, συνωμοσιολόγος, έλεγε με σιγουριά πως: είναι κόλπο των εβραίων, για να πέσουν τα χρηματιστήρια, και να μαζέψουν όλο το χρήμα παγκοσμίως. Και καλά μας κάνουν, αφού είμαστε πρόβατα! Εγώ προσωπικά, τον κορωνοϊό, τον γράφω στα παπάρια μου…
---ένας φανατικός παναθηναϊκός, ήταν όλο χαρά που ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού κόλλησε από τον ιό.
--- ένας άλλος ιδιοκτήτης σε μαγαζί εστιάσεως, που δουλεύει καθημερινά 15 ώρες, είχε πάθει μεγάλο σοκ που έπρεπε να το κλείσει για λίγες μέρες. Σχεδόν έκλαιγε. Ο λόγος δεν είναι πως δεν θα έχει εισοδήματα για λίγες μέρες, έχει χρήματα, και πολλά, ο λόγος είναι πως: πώς θα περάσει η ώρα μου, εδώ έχω συνηθίσει να είμαι όλη μέρα!!!

  Τί να τους πεις?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου