theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020

ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΤΣΙΓΓΑΝΟΙ [1]

     


 Για τους Τσιγγάνους έχουμε κάνει πολλές αναρτήσεις [1] και ειδικά γι αυτούς στο Γιαννιτσοχώρι και γι αυτούς στη Ζαχάρω.

     Στη Ζαχάρω είναι δυο μεγάλες φαμίλιες. Η  μία που μένει κοντά στη λίμνη του Καϊάφα και η άλλη κάτω στον σταθμό. Σημειωτέον και στις δύο τα αφεντικά είναι γυναίκες. Η κουμπάρα του κουμπαράκου στον Καϊάφα και η Αντωνία στον Σταθμό [2]
  Στο Σταθμό λοιπόν έμεναν περί τα 20 άτομα, παιδιά και εγγόνια της Αντωνίας που είναι κόρη του Μπότη και της Γιαννούλας. 
     Δυο λόγια για τη σειριά της Αντωνίας καθότι έχει άμεση σχέση με το Γιαννιτσοχώρι. 
    Αυτοί οι δύο, Μπότης (Παναγιώτης Σταθόπουλος) και Γιαννούλα, ήταν η πρώτοι τσιγγάνοι που ήρθαν στα μέρη μας και συγκεκριμένα στο Γιαννιτσοχώρι, κατά τη δεκαετία του ΄60. Έπλεκαν καλάθια, στη λάκα . κάτω από τις ελιές του Διαμαντή    και  έκτοτε παρέμειναν και έκαναν μεγάλες φαμελιές.[κλικ ΕΔΩ] Είχαν 3 αγόρια, τον Γιώρη (χάθηκε στις φυλακές), τον Σπύρο, που έκανε χαϊρι στον Ασπρόπυργο και το Στάθη, τον θρυλικό κουμπάρο μου, τον Μιράλ [3]και μια μοναχοκόρη την Αντωνία. 
   Η Αντωνία, πατριάρχης και γενάρχης των τσιγγάνων στη Ζαχάρω, αφού έκανε 15 παιδιά,  εκείνα τα χρόνια ήταν μια μελαχρινή, ψηλή, πανέμορφη  κοπελούδα, με χάρη και μια ντροπαλοσύνη εσωτερική, αδιάκριτη. Αυτή η λεβεντιά και η αρχοντιά και τώρα αναβλύζουν από την ωραία της παραστατική μορφή. Άγουρη λοιπόν ακόμα, τη βούτηξε ένας τσιγγανόμαγκας, όπως γίνεται συνήθως με τις ωραίες τσιαγγανοπούλες,  και την έκαναν για τον Ασπρόπυργο. Δυστυχώς σε μια 15ετία μένει χήρα με 15 παιδιά παρακαλώ, οπότε ξαναήρθε στα μέρη μας στη Ζαχάρω. Πρώτα αγκυροβόλησε δίπλα στο στάδιο και τα τελευταία, δέκα χρόνια περίπου, στον σταθμό του τραίνου.
  Στη σημερινή μας ανάρτηση προβαίνουμε σε μια αναφορά στους τσιγγάνους του Σταθμού, μιας και για τούς άλλους του Καϊάφα την έχουμε κάνει προ πολλού [κλικ ΕΔΩ, ΕΔΩ]. Όμως κύριος σκοπός μας είναι στα προσεχή μας αφιερώματα να καυτηριάσουμε και να καταγγείλουμε την απαράδεχτη και απάνθρωπη συμπεριφορά του δήμου μας, ανέκαθεν αλλά και τώρα, και την αρνητικότατη αντιμετώπιση του μεγάλου αυτού προβλήματος.  
Αποτέλεσμα εικόνας για ο βασιλιάς των τσιγγάνων   Κι αυτό διότι το πρόβλημα είναι κοινωνικό και οι τσιγγάνοι είναι ισότιμοι δημότες και ισότιμοι πολίτες, ο δε πολιτισμός μιας κοινωνίας, ενός δήμου  έχει προμετωπίδα την αντιμετώπιση των «διαφορετικών» κατοίκων, ανεξαρτήτως φυλής, χρώματος και θρησκείας, είτε αυτοί είναι μόνιμοι κάτοικοι, εγγεγραμμένοι στα δημοτολόγια ή όχι είτε είναι εποχιακοί, εργάτες, οι γνωστοί οικονομικοί μετανάστες.  
  

      Σημειωτέον σε καμία περίπτωση δεν προτιθέμεθα να παίξουμε το ρόλο του παράκλητου των τσιγγάνων στην αλλοτριωτική, δήθεν ειμαρμένη τους. Ποτέ τέτοια πράγματα!
   Το όλο θέμα έχει τεράστιες διαστάσεις με κύρια αντίληψη, όπως είπαμε, την απάνθρωπη σκληροκαρδία και κοροϊδία των τοπικών αρχόντων όλα αυτά τα χρόνια. Απλώς πώς θα τους εκμεταλλευτούν και θα τους πάρουν τις ψήφους. Ο Πανταζής εδώ και ο δικός μας ο Γιακουμής  παλιότερα το είχαν κάνει   ...επιστήμη.  Αντίθετα οι άλλοι δήμοι της Ηλείας έχουν πάρει μέτρα για τους τσιγγάνους και λίγο ή πολύ τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα. Για τις συνθήκες που ζουν αυτοί οι άνθρωποι και τα αγγελούδια τους δεν χρειάζεται να πούμε κουβέντα. Οι εικόνες είναι αμείλικτοι μάρτυρες.    
Δείτε πώς τους περιπαίζουν και πώς ήθελαν να τους πετάξουν σαν σκουπίδια στον κρανίου τόπο, στην Αγία Παρασκευή.
    Σε άλλη μας ανάρτηση αναφέρονται σοβαρά και τα ..ανήκουστα ή καλύτερα σημεία και τέρατα. Η κοροϊδία και η ...αρπαγή των δυο λυόμενων οικίσκων από τον μεγάλο προστάτη τους, τον Πανταζή κτ.λ. [3]
 Για τη θέση και τη συμπεριφορά της ντόπιας εκκλη-
σίας διαβάστε στην αμέσως επόμενη ανάρτηση.


ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΌΛΗ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥΣ
 ΔΙΑΒΑΣΕ ΔΥΟ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ, ΠΛΗΡΗ ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΑ 

                    Α] Πολιτική ευρωπαϊκών κρατών και Τσιγγάνοι-Rom /                                                ∆ηµήτριος Ν. Τσακίρης  κλικ ΕΔΩ  &
                    Β] Ο χρόνος των Τσιγγάνων ΚΛΙΚ ΕΔΩ

[1] Αρκεί να γράψετε στην αναζήτηση του  blog τη λέξη τσιγγάνοι. 
[2] Σύμφωνα με την τελευταία μου ενημέρωση η πλειοψηφία από αυτούς μετεγκαταστάθηκε λίγο πιο κάτω σε ε
[3] Η Αντωνία έχει ακράδαντα στοιχεία γι αυτή την υφαρπαγή. Υπόσχομαι με το καλό ότι θα προβούμε σε συλλογή υπογραφών και θα καταθέσουμε μήνυση εναντίον κάθε  υπευθύνου, μπας και υπάρξει όποια αποκατάσταση. Ο δικηγόρος ήδη υπάρχει!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου