theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Παρασκευή 10 Απριλίου 2020

ΕΙΔΙΚΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ & Η ΠΑΤΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕ ΤΗ ΖΟΥΡΤΣΑ

         

    Το θέμα των ειδικών συνεργατών (ε.σ.) του δήμου είναι πολύ λεπτό και σέρνει μπερδεμένη ιστορία και παράδοση από παλιά, από την προηγούμενη δημοτική αρχή.  [1] Είναι ένα μικρό μέτρο, λίγο ανταποδοτικό για την επίτευξη της ισορροπίας
Εικόνα 1
   Και τώρα οι τρεις ε.σ. παραμένουν απλήρωτοι, νομίζω η δύο γιατί με την Σοφία στην πολεοδομία δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Είθε το όποιο πρόβλημα να επιλυθεί και τα παιδιά επιτέλους να πληρωθούν γιατί έχει περάσει περίπου ένα πεντάμηνο στέρφο από την πρόσληψη, που έγινε με την προκήρυξη ΑΔΑ ΕΡΡΕΩΡΗ-7ΩΧ
     Οπότε δικαιολογημένα πολλά ερωτήματα αιωρούνται στον χώρο της Ζαχάρως και ξέρετε η γλώσσα κόκαλα δεν έχει και κόκαλα τσακάει!
 Βεβαίως τα παιδιά είναι διαμάντια και δεν φέρουν καμία ευθύνη. Κάπως έτσι γίνεται και με τους συνεργάτες των βουλευτών. Θυμάμαι τότε ο Χρ. Πιπιλής είχε πάρει στο γραφείο του 2-3 παιδιά από το Γιαννιτσοχώρι τα οποία μετά ΄διορίσθηκαν στο δημόσιο. 
  Στη Φιγαλία δε έχει γίνει viral το θέμα με την παραίτηση της Ολυμπίας [2] από κοινοτικός σύμβουλος που είχε εκλεγεί στις τελευταίες εκλογές.
Εικόνα 2
Εικόνα 3
Η Ολυμπία λοιπόν στις 8-11-19 υπέβαλε την παραίτησή της κατευθείαν στον δήμαρχο. [εικόνα 1] Αυτός γρήγορα απέστειλε την αίτηση  στην κοινότητα Φιγαλίας, επικαλούμενος, όπως υποστηρίζει, το νόμο, άρθρο 72, παραγρ. 2, του ν΄. 3852/10, που καθορίζει την σχετική διαδικασία. [Εικόνα 2] Ζητά μάλιστα από τον πρόεδρο να ενεργήσει τα δέοντα, αποδοχή ή μη της παραίτησης και   ορισμό του αναπληρωτή που είναι ο αμέσως επόμενος αιρετός από την Ολυμπία στην παράταξή τους. 
Εδώ πάλι να κάνω μια εμβόλιμη παρέμβαση καθότι στο έγγραφο του δήμου μια τεράστια παρασπονδία μου ......έβγαλε τα μάτια. Φαρδιά πλατιά λοιπόν αναφέρονται στον δήμαρχο με μια ..Αυτοκρατορική προσφώνηση: ενώπιον του   Κου. Δήμαρχου.[3] 

   Συνεχίζουμε..

     Ο πρόεδρος της Ζούρτσας Νίκος Κουτσόπουλος δεν προβαίνει σε καμία πράξη μέχρι τις 20-2-20 όπου  εγγράφως εγκαλεί, κατά κάποιο τρόπο τον δήμαρχο  για αμέλεια των νόμιμων υποχρεώσεών του ώστε να υπάρξει αναπλήρωση παραιτηθέντος μέλους του Τ.Σ. Μάλιστα αναφέρει ρητά και τις νομικές διατάξεις οι οποίες έχουν αντικαταστήσει εκείνες του νόμου 3852/10 [Εικόνα 3]και καθορίζουν ότι  αρμόδιος είναι ο δήμαρχος. 
   Προκειμένου να έχετε μια εμπεριστατωμένη αντίληψη παραθέτουμε τα σχετικά άρθρα των νόμων.
Είναι καταφανές ότι ο δήμος Ζαχάρως έχει κάνει μεγάλη πατάτα.
¨Όμως το μεγάλο ερώτημα είναι ότι και η διάταξη [άρθρο 72, παραγρ. 2 του ν. 3852/10] που επικαλείται ο δήμος στο έγγραφό του είναι εντελώς ξένη με το θέμα. {εικόνα 4]
Εικόνα 4
   Μου φαίνεται αδιανόητο πως έγιναν τέτοια λάθη από τον έμπειρο Αντιδήμαρχο Κύριο Αλτάνη και επειδή ούτε μαθητής της Ε΄ θα το έκανε αναρωτιέμαι τελικά μήπως έγινε ενσυνειδήτως και παίζονται άλλα παιχνίδια. Τι παιχνίδια; Δεν ξέρω...Μόνο ο ίδιος θα μας λύσει τον γρίφο.

[1] Θα θυμάστε ότι και σε αυτόν τον απλό τομέα η δημοτική αρχή του Πανταζάρα τα είχε κάνει μούσκεμα. Επί μήνες είχε τις προσλαμβάνουσες κοπελιές  απλήρωτες λόγω παρασπονδίας στην πρόσληψη, τις κρατούσε στην κυριολεξία σε ομηρία. Μάλιστα με την Μαγδαληνή επελήφθησαν τα δικαστήρια και η κοπελιά δικαιώθηκε μετά από έξι ολόκληρους μήνες.
[2] Με την Ολυμπία είμαστε φίλοι αρκετόν καιρό, αν και διαφέρουμε πολιτικά τρέφω ιδιαίτερη εκτίμηση στο πρόσωπό της, διότι είναι αξιόλογη κυρία με πολλές προοδευτικές απόψεις και θαρραλέα αγωνίστρια της ζωής και μάλιστα σε δύσκολες συνθήκες συν την καταλαλιά διαφόρων  κακοήθων. Επειδή δε την εκτιμώ προσθέτω και αυτό. Στην περίπτωσή της συμβαίνει ένα οξύμωρο σχήμα, όπως εκείνο το "σπεύδε βραδέως". Το κοινωνικό της είναι δεν καθορίζει το πολιτικό της γίγνεσθαι, όπως θα έπρεπε, δηλαδή η ταξική της συνείδηση αλλά και οι προοδευτικές απόψεις δεν συνάδουν με την πολιτική της τοποθέτηση. 
  Εύχομαι ολόψυχα να βρει τον τρόπο να απεγκλωβιστεί!!!
[3] Τι να πούμε μπροστά σε τέτοια με(χα)γαλομανία. Ετούτο το ...μαργαριτάρι το υπογράφει ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος Κύρ. Αλτάνης και πιστεύω ότι αυτός το έγραψε κιόλας. Δεν σας κρύβω ότι αμέσως ήρθε στο μυαλό μου εκείνη η  θαυμαστή φωτογραφία  με τον Τζαβάρα.... Φαντάζομαι πώς τον αποκαλούν στον ΤΟΕΒ που διορίσθηκε Δ/ντής  Πάντως το ...μαργαριτάρι μου θύμισε τον Κυρ. Ζαρζετάκη που απαιτούσε τέτοιες μεγαλειώδεις προσφωνήσεις  αλλά και έναν Γ.Γραμ. στο υπουργείο που του πήγα ένα έγγραφο για υπογραφή με Προς: Γενικό Γραμματέα κ. τάδε και μου το διόρθωσε σε Προς: Κυρ. Γενικό  και γέλασε και το παρδαλό κατσίκι. 

1 σχόλιο:

  1. δε μας λες πως τα λένε τα παιδιά και τι ειδικό συμβούλεβαν,ειναι και μυστικοί εκτος απο ειδικοί σύμβουλοι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή