theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022

Η ΜΑΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΟΧΩΡΙΟΥ - Η ΘΡΥΛΙΚΉ ΠΑΡΤΟΎΖΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ !!!

    ΚΑΙ ΤΟ ΦΕΤΙΝΌ ΜΟΥ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ [1]

    " Ό,τι και να πείτε ό,τι, πρώτο είναι το Φιλώτι" έτσι λένε στη Νάξο   κόντρα στην Απείρανθο του αείμνηστου & τεράστιου  Μανώλη Γλέζου.  Κι  εμείς παραφράζοντάς το, τη αδεία της ντόπιας ..αυθαίρετης γραφής, λέμε: "¨Ό,τι και να πείτε ό,τι, πρώτο είναι το Γιαννιτσοχώρι". 
      Πράγματι είναι πρώτο, και αναφερόμαστε βεβαίως στην όλη παραλιακή ζώνη - γιαλό, αμμοθίνες και δασύλλιο. Την  απέραντη ακρογιαλιά  πάμπολλες φορές την έχουμε τραγουδήσει, υμνολογώντας  περισσότερο τα 5 Νεδάκια, τα μικρούλια ποταμάκια, σπάνια και μοναδικά, που ρέουν ασταμάτητα από τον κάμπο, αποξηραμένος βάλτος λίγο προπολεμικά, στο γαλανό Ιόνιο. Και νερό γάργαρο μπούζι. 
    Σήμερα  εκθειάζουμε διθυραμβικά τα άλλα δύο, τις αμμοθίνες και το πευκοδάσος. Και τα δυο σπάνια και υπόψη είναι τα δύο από τα τρία είδη για τα οποία όλη η περιοχή έχει χαρακτηρισθεί Natura 2000 και τελεί υπό αυστηρή προστασία με προεδρικό διάταγμα. Το τρίτο είδος είναι οι χελώνες Caretta-Caretta.
      Αναφερόμαστε λοιπόν σε καταστάσεις πρωτόφαντης, ...ομορφιάς και χάρης. Με λόγια είναι αδύνατο να περιγράψουμε αυτή την παραδεισένια μεριά. Ούτε ποιητής, ούτε ζωγράφος υπάρχει να απαθανατίσει αυτή την πανδαισία της φύσης. 
   Είναι ένας διαρκής γάμος με συνεχείς ατέλειωτους οργασμούς!
    Μικρές και μεγάλες αμμοθίνες και πάνω τους η πλούσια χλωρίδα, Στις μικρές, τις χαμηλότερες κυριαρχούν τα άσπρα κρινάκια του Αυγούστου και στην πλούσια χλωρίδα των ψηλότερων κυριαρχούν τα πεύκα με τους οργιώδεις θάμνους, δάφνες σκίντα, σφερδούκλια και...και. Τα δε τζιτζίκια τραγουδούν αδιαλείπτως την ευτυχία τους. Πρόσκαιρη μεν και εφήμερη  αλλά  γνήσια και ατόφια, όπως οι Τσιγγάνοι που χαίρονται και παθιάζονται εντελώς αμέριμνοι και μακριά από κάθε σκέψη προγραμματισμού και προνοητικότητας. 
      Φτάνει αγαπητέ μου αναγνώστη, το βίντεο τα λέει όλα, απόλαυσέ το...και κόντρα στον Δομέστικο και τους Λαμπαδάριους!!!


[1] Πιθανότατα εντός του μήνα να κάνουμε τα εγκαίνια του αυθαίρετου, με πρωτοψάλτες τον ΄Κουμπαράκο, τον Αρφάνη και τον Bill Drac. 
Γερό τσιμπούσι,! Νιρβάνα..
 Ζητούνται δε δύο κοπελιές να χορέψουν τσιφτετέλι!  {για πλάκα το γράφω και έτσι το ζήτησε ο Κουμπαράκος...]
 Θα υπάρξουν ατομικά καλεστήρια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου