theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2022

Η ΓΙΟΡΤΗ ΛΗΞΗΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΟΧΩΡΙΟΥ

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑ 
ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗ ΜΙΚΡΟΤΗΤΑ.
& ΤΗ ΜΙΣΑΛΑΔΟΞΙΑ

Το βράδυ της Τρίτης [14/6/22] στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου υπήρξε μια μικρή πανδαισία. Παρακολουθήσαμε μια ωραία γιορτή με πρωταγωνιστές τους μαθητές αλλά και τις δασκάλες τους, που με έκδηλη συγκίνηση ξεπροβόδισαν τους απόφοιτους μαθητές για το νέο λιμάνι της ζωής τους, το Γυμνάσιο και συνάμα τα μαθητούδια από το νήπιο στο δημοτικό.



    

Τη γιορτή διάνθισαν οι χοροί και τα άλλα ωραία δρώμενα των μαθητών και στο τέλος υπήρξε πλούσιος μπουφές με γλυκά και παγωτά΄, τα οποία οι μαθητές  τίμησαν δεόντως.
Το σχολείο μας είναι πολυπολιτισμικό,



   Γενικώς με τη σφραγίδα της αγάπης, της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης, έπεσαν οι τίτλοι τέλους για την φετινή σχολική χρονιά στο Δημοτικό Σχολείο.
Ότι όμως και να πούμε και να περιγράψουμε είναι φτώχεια και αδικεί την πραγματικότητα. Η ταινία τα λέει όλα, ξεχειλίζει από τα παραπάνω ανώτερα αισθήματα αν και η βιντεοσκόπηση ήταν πολύ επιφυλακτική!!! [1]
    Το σχολείο μας είναι πολυπολιτισμικό, όλα τα βαλκάνια ήταν παρόντα. Μαζί και το Πακιστάν, μια και ο Στάθης, εγγονός του Μιράλ στο νήπιο, είναι γιός του λεβέντη Πακιστανού, Σάντη και της Κινέζας, η καλή και ωραία Διονυσία {κλικ ΕΔΩ

Μόνο μια μικρή παρατήρηση: Σε όλη την τελετή έπρεπε να είχαν συμπεριλάβει, ανάμεσα στους ελληνικούς χορούς και στα τραγούδια και ένα αντίστοιχο δρώμενο για την Αλβανία, λόγω του ότι μεγάλο ποσοστό των μαθητών είναι Αλβανάκια.
       Ο σκοπός είναι η ένταξη στην κοινωνία μας και όχι η αφομοίωση!!!

    Τώρα που οι εργάτες -μετανάστες φεύγουν και μουτζώνουν τη χώρα μας τρεχάτε ποδαράκια μου..

Τρανταχτό θέμα - παρασπονδία ήταν η απουσία των κεφαλών του χωριού, του πρόεδρου και του παπά. Έλειπαν στην πιο σπουδαία γιορτή του χωριού!


[1] Δυστυχώς η ταινία, αλλά και οι σχετικές φωτογραφίες δεν δημοσιεύονται κι αυτό, λόγω αντίδρασης από .....δασκάλες, πολύ ευαίσθητες στα ...πνευματικά δικαιώματα.. Τρομάρα τους!!!

Τι κρίμα που πολλά παιδιά με ρωτούν και ξαναρωτούν πότε και πότε.....


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου