theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022

Η "ΣΚΟΥΡΙΑ" ΓΙΑ ΤΟ Π.Δ ΔΕΝ ΈΧΕΙ ΟΡΙΑ

        Προχτές σας έγραψα για το ωραίο Σαμικό [1], ιδού σήμερα και τον λόγο της επίσκεψης.
Καθόμαστε που λέτε  στον θρυλικό πλάτανο της Ζαχάρως και πίναμε το καφεδάκι μας η γνωστή παρέα, εκτός από τον Κουμπαράκο που έδινε εξετάσεις στην Πάτρα για το πτυχίο του Φιλόσοφου, δηλαδή οι τρεις από τους τέσσερις, εγώ, ο Αρφάνης και ο Μπίλης. Μαζί και  η Ζωρζέτ του Μπίλη.
    Ξάφνου ο Αρφάνης σηκώθηκε όρθιος και με άγριο μένος ωρυόταν κατά του Π.Δ. που δεν προασπίζεται το δάσος της Στροφυλιάς από το έγκλημα που διαπράττεται ασύστολα και προκλητικά. Άχρηστο το ανέβαζε, επιζήμιο το κατέβαζε.
 Με τα πολλά, αφού ήρθε και η Ζωρζέτ, μπουρ για επιτόπια εξακρίβωση στον τόπο του εγκλήματος. Η σχετική φωτογραφία τα λέει όλα. Εργάτες οπλισμένοι με τα απαραίτητα σύνεργα, υπό την εποπτεία της δασικής υπηρεσίας  "καθάριζαν" το δάσος της Στροφυλιάς. Όλα τα θαμνώδη φυτά και τα χαμόκλαδα τα

 έκοβαν. Γερή αποψίλωση. Έκαναν αυτό που έπρεπε να κάνουν σε όλα τα δάση για λόγους πυροπροστασίας, και η Στροφυλιά είναι δάσος άμεσου κινδύνου για πυρκαγιά. Δεν παίζουμε με τέτοιες επικίνδυνες ενδεχομενικότητες, Αρμαγεδδών!!! 
Βεβαίως κι αυτή η περιοχή είναι υπό την άμεση και αυστηρή προστασία του Π.Δ., όμως με θέματα τέτοια έχει να κάνει η Δασική Υπηρεσία και μόνο. 
   Οπότε πορευτήκαμε στην ωραία παραλία και αράξαμε στην καντίνα και σε λίγο ήρθε και το τσίπουρο με την σχετική ποικιλία κι αμέσως άρχισε η πάρλα. Τι πάρλα; Ποιος μας είδε και δεν μας φοβήθηκε, που λένε...Τα παιδιά της καντίνας, η Ειρήνη και ο Μπάμπης έπαθαν την πλάκα τους, Σήκωσαν τα χέρια τους. Ρε σεις χαλάσατε τον κόσμο μας είπαν...
   Είχαμε χωριστεί σε δύο μαχόμενα στρατόπεδα, οι "ορεινοί" Αρφάνης εκ Σκληρού και Ζωρζέτ εκ Καλαβρύτων και οι "πεδινοί", εγώ με τον Μπίλη, Η Ζωρζέτ στην κοσμάρα της. Ναι μεν να μην κτισθεί τίποτα στην παραθαλάσσια ζώνη, αλλά πυρ και μανία κατά του Π.Δ. Ο λόγος; Ούτε και η ίδια δεν ήξερε...Διώχνει τους ανθρώπους έλεγε...
   Ο Αρφάνης είναι ειδική περίπτωση ανθρώπου και δη αριστερού. Έχει δύο ατζέντες και πότε βγάζει τη μία και πότε την άλλη. Για κανένα θέμα δεν έχει σταθερή και ξεκάθαρη θέση. Ναι μεν, αλλά...Αμφίσημος, απρόοπτος κι απρόσμενος....... Οι χαρακτηρισμοί μπορεί να είναι σκληροί αλλά πέρα για πέρα δικαιολογημένοι. Για εκείνο το Π.Δ. έχει μεγάλη πλάκα. [2] Υποστήριζε μετά μανίας ότι απέναντι του Δημοσίου είναι πολύ μαλθακό αλλά απέναντι των ιδιωτών είναι πολύ σκληρό και άδικο. Και έφερε παράδειγμα τον περιορισμό στη δόμηση για 20 στρέμματα, την ίδια καραμέλα που αναμασούν οι Δομέστιιχοι και οι λαμπαδάριοι   τόσα χρόνια. Για τα 10 στρέμματα  ούτε μια απλή νύξη. Παράλληλα υποστήριζε ότι είναι κατά της ιδιοκτησίας και θα ήθελε το Π.Δ. πιο αυστηρό. Εμείς δεν καταλάβαμε τίποτα, ούτε κι εσείς είμαι σίγουρος το ίδιο, Και για τους καταφρονεμένους και αξιοθρήνητους μετανάστες τα ίδια αλαμπουρνέζικα, μια στο καρφί και μια στο πέταλο
   Γιατί τα γράφω αυτά; Έτσι για να αντιληφθείτε μέχρι σε ποιο σημείο έχει φτάσει η "σκουριά" 
παρά τα τόσα και τόσα.

   Ευχάριστο είναι ότι επιτέλους πολλοί πήραν χαμπάρι το παιχνίδι που παίζουν οι λεβέντες στη Ζαχάρω και αντιδρούν. Ανάμεσα σε αυτούς είναι και αρκετοί που είχαν υπογράψει την προσφυγή κατά του Π.Δ. Περί τους 300 παρασυρόμενους ...Γραμματείς και Φαρισαίους!
       Τελικά εκείνο το περιώνυμο συνέδριο με τους δικαστές και λοιπούς νομικούς αποδείχθηκε μπούμερανγκ για τους δυο λεβέντες. Κανείς μα κανείς δεν πήρε το μέρος τους και δεν ασπάσθηκε τις μπαρούφες τους.
     Άκουσον -άκουσον. Τώρα έχουν σημαία ότι η Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη εκτός από ανυπόστατη είναι εντελώς ανυπόγραφη.[3] Οπότε σύμφωνα με αυτούς τους λεβέντες και οι αποφάσεις του ΣτΕ είναι όλες άκυρες, μια και στηρίζονται στην περιβόητη Μελέτη!

[1] Όπως ενημερώθηκα από έναν φιλαράκο η Χαλκίδα της Εύβοιας  είναι αποικία του Τσελεπή ή αλλιώς του Επάνω Σαμικού, σύμφωνα με τον Στράβωνα.
[2] Τον Σεπτέμβρη  του 14  έγινε μια σοβαρή εκδήλωση για το Π.δ. από τον Περιβαλλοντικό Σύλλογο -Αγραπιδάς. Αξίζει να διαβάσετε τις μπούρδες του Αρφάνη  αλλά και τις αντίστοιχες του Δομέστιχου. 
[3] Στο δήθεν συνέδριο προχτές ήταν το βασικό του επιχείρημα. Τέτοια μπαρούφα πρώτη φορά ακουσα. {επ' αυτού θα επανέλθουμε)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου