theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΙΖΕΙ, ΟΔΥΣΣΕΥΣ & ΜΑΡΙΑ

      Εκτός από τον πασίγνωστο ήρωα του Ομήρου, τον πολυμήχανο Οδυσσέα, με τα απίθανα κατορθώματα του στην Τροία [Δούρειος ίππος] και στην μετέπειτα δεκαετή Οδύσσεια, σε όλη μου τη ζωή γνωρίζω άλλους δύο ανθρώπους με το ίδιο όνομα, ΟΔΥΣΣΕΥΣ! Τον ένα στο χωριό μου, το Γιαννιτσοχώρι και τον άλλον στο Ξηροχώρι Ζαχάρως. Ο πρώτος είναι αγρότης και ό δεύτερος εκπαιδευτικός, συνταξιούχοι αμφότεροι. Ναι, πρέπει να μνημονεύσω και τον Οδυσσέα Ανδρούτσο αλλά κυρίως τον μεγάλο διηγηματογράφο Οδυσσέα Πέλλα, από την Καημένη γυναίκα [κλικ ΕΔΩ]
   Ο καθηγητής λοιπόν μετά από δεκαπενταετή επαγγελματική σταδιοδρομία στη Γερμανία πήρε σύνταξη ως γυμνασιάρχης ή Λυκειάρχης στη Ζούρτσα. Έχει και μια άλλη σπουδαία ιδιότητα , είναι καλός μπουζουξής. Μάλιστα πριν δέκα χρόνια περίπου, έτυχε να πάρουμε τον ίδιο καιρό και οι δυο μπαγλαμαδάκι. μόνο που ο Οδυσσέας την κέρδισε τα τελευταία τρία χρόνια. 
   Αξίζει να σας πω,  κάπου στην αρχή  τα λόγια του Οδυσσέα, που  πάντα τα θυμάμαι.
: Να έχεις υπομονή και επιμονή και θα μάθεις γιατί είσαι ρεμπέτης. 
Βέβαια το τελευταίο, που το βρήκε; Χαρά μου βέβαια αλλά δεν νομίζω να ισχύει. Τέλος πάντων.
   Στο βίντεο ο Οδυσσεύς πρωταγωνιστεί κάνοντας μια επίδειξη της δεξιότητας των εκπαιδευτικών στην τέχνη του λόγου. Πιστεύω  κάποια στιγμή να μας δοθεί η ευκαιρία να τον αποθανατίσω παίζοντας το όργανο!!! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου