theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Πέμπτη 23 Μαΐου 2019

Αλήθεια τι έγινε στη Ζούρτσα;

     Στην ωραία μας Φιγαλία [το λι με γιώτα, τ΄ακούτε;] συμβαίνει κάτι το πρωτοφανές, απαράμιλλο, τουλάχιστον για το δήμο μας. Για τις Δημοτικές Εκλογές της 26ης Μαΐου 2019 έχουν ανακυριχθεί δυο συνδυασμοί:          
       "ΜΠΟΡΟΥΜΕ-ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ" και  
       "ΝΕΑ ΦΙΓΑΛΙΑ-ΑΝΑΠΤΥΞΗ"

               
       Υπόψη στις προηγούμενες εκλογές του 2014 πήραν μέρος δυο συνδυασμοί, ένας με ον Πανταζή και ο άλλος με τον Αλεξανδρόπουλο, που τελικά πρώτευσε με 100 ψήφους περισσότερους από τον πρώτο, προς μεγάλη έκπληξη. κλικ ΕΔΩ και ΕΔΩ
     Εξαρχής ο πρώτος συνδυασμός δηλώνεται ως ανεξάρτητος ο δε δεύτερος προφανώς είναι της ΝΕΔΑ. Την ανεξαρτησία του πρώτου  κατηγορηματικά την βεβαιώνουν οι ίδιοι οι πρωτεργάτες  του ψηφοδελτίου. Σύμφωνα όμως με μια άλλη μαρτυρία στο συνδυασμό υπάρχουν περίπου 4-5 Πανταζικο[1]ί.
       Ανεξάρτητα από αυτές τις απόψεις αυτός ο συνδυασμός είναι φαβορί, καθότι πολλοί υποψήφιοι, που αποτελούν τον πυρήνα του, στις προηγούμενες εκλογές ήσαν με τον Αλεξανδρόπουλο αλλά και το άλλο οι τελευταίες εξελίξεις τον ευνοούν. Σπουδαίο δε ρόλο για την εκλογική αναμέτρηση θα παίξει και η κάθοδος των Αθηναίων που κυρίως διέπονται από  αντιλήψεις .... ανεξαρτησίας!
     Ποιοι όμως είναι οι λόγοι που συνέβηκε η αποσκίρτηση από τη ΝΕΔΑ και η δημιουργία αυτού του συνδυασμού; 
    Για αυτό το θέμα μίλησα με πολλούς Ζουρτσάνους. Οι περισσότεροι τόνισαν ότι οι λόγοι της αντιπαλότητας και της τελικής διαφοροποίησης και αντιπαράθεσης δεν ήταν προσωπικοί όπως εντέχνως διαδίδεται αλλά καθαρά πολιτικοί. Τα πρώτα σύννεφα άρχισαν να εμφανίζονται από τις προηγούμενες εκλογές με την συγκρότηση του ψηφοδελτίου [2] και στη συνέχεια με την παραίτηση του πρώτου και του δεύτερου νικητή σε ψήφους από το νικηφόρο ψηφοδέλτιο της ΝΕ.Δ.Α [3]
     Τα υπαρκτά προβλήματα δυστυχώς δεν επιλύθηκαν, ούτε καν αποδυναμώθηκαν αντιθέτως επιτάθηκαν.
   Πρωταγωνιστικό και ύποπτο, υποβολιμαίο  ρόλο σε αυτή την θλιβερή ιστορία έπαιξε εκείνη η ανεκδιήγητη κιτρινοφυλλάδα, [4]  ακροδεξιών και λαϊκίστικων πεποιθήσεων και προθέσεων του  Κακοβατήτη ...υπερπατριώτη, που σκορπά δηλητήριο σε όλο το δήμο αλλά κυρίως στη Ζούρτσα! 

[1] Φυσικά δεν είναι οι υποψήφιοι να είναι κι από δω κι από εκεί;
[2] Από πριν τις εκλογές του ΄14 υπήρξαν ....ξένες επεμβάσεις, ....εκ των άνωθεν από το χώρο της σκληρής δεξιάς.
[3] Η Ολυμπία είχε εκλεγεί 3η με 1ον τον Τίμο Φάμελο και 2ον τον Νίκο Κουττσούνη. Ανέλαβε ο Τίμος αλλά σε λίγο παραιτήθηκε και ανέλαβε ο Νίκος. Σε ένα χρόνο μετά παραιτήθηκε κι αυτός κι ανάλαβε πρόεδρος η Ολυμπία.
[4] Αφού και νυν δημοτικοί σύμβουλοι υποστηρίζουν ότι η συγκεκριμένη φυλλάδα έχει κάνει μεγάλο κακό στη ΝΕ.Δ.Α, άξιον απορίας είναι γιατί ο Αλεξανδρόπουλος δεν έβαλε και δεν βάζει δημόσια τα πράγματα στη θέση τους.  Απόψε στην ομιλία του στη Ζούρτσα έχει την ευκαιρία να το κάνει!!!
Οψόμεθα ........

   Το τελευταίο φύλλο είναι μεγαλείο, δίνει τα ρέστα του. Δεν φτάνει που παλιά ανέλυσε τα δικά μας [κυβέρνηση, Μακεδονικό, Άγιο φως κτ.λ.] τώρα κάνει  περισπούδαστη ανάλυση και για τον Μαδούρο.  Αλλά αξίζει να διαβάσετε τι γράφει για τους...ανεξάρτητους στη Ζούρτσα.[δες παραπάνω..]  Δείχνει περίτρανα το επίπεδό του.
    Αμ κι ο τίτλος: "Με πρόεδρο αγωνιστή και καταξιωμένο, αναφερόμενος στην Ολυμπία, επιτελεί πλήρη ευνουχισμό της γλώσσας και του φύλλου!!
       Τι λες ρε Καραμήτρο;   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου