theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Τετάρτη 29 Μαΐου 2019

Η Αβάσταχτη Αγωνία των υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων

     Η ανυπομονησία και η αγωνία των υποψηφίων το βράδυ των εκλογών φτάνει στο υψηλότερο σημείο. Ραγίζουν καρδούλες!
   Βεβαίως το ίδιο συμβαίνει λίγο-πολύ, σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις, Ευρωεκλογές, Βουλευτικές, και αυτοδιοικητικές Α΄ και Β΄βαθμού. Εμείς αναφερόμαστε συγκεκριμένα στους υποψηφίους των προχτεσινών δημοτικών εκλογών στο δήμο Ζαχάρως, μια και κατά κάποιον τρόπο γίναμε μάρτυρες σε όλη αυτή την κατάσταση.
      Λόγω της επικρατούσας συγκυρίας [μη ανακήρυξη του συνδυασμού του Πανταζάρα] δεν υπήρχε καμία αγωνία για τον δήμαρχο, ο Αλεξανδρόπουλος ήταν σίγουρος νικητής και απλώς αναμενόταν το μέγεθος της νίκης και η επιρροή του Πανταζή [1]
Επ΄ αυτού  πολύ καίριο και εύστοχο είναι το μήνυμα από τον φίλο ΜΣΧ [2]
     'Όλοι λοιπόν οι υποψήφιοι και οι 32 είχαν συγκεντρωθεί στο εκλογικό κέντρο της ΝΕΔΑ και μάλιστα στον επάνω όροφο που ήταν το στρατηγείο, όπου έρχονταν τα αποτελέσματα από κάθε εκλογικό τμήμα και ο καθένας στο τεφτέρι του πρόσθετε τις ψήφους του.
Η αγωνία ήταν το κυρίαρχο συναίσθημα που γινόταν πότε λύπη και πότε χαρά. Σιγά σιγά και όσο διαμορφωνόταν η κατάσταση,τόσο η λύπη και η χαρά ζωγραφιζόταν ανάγλυφα στα πρόσωπά τους. Πέντε έξι από αυτούς γρήγορα έδεσαν τον γάιδαρό τους και δέχονταν και συγχαρητήρια. Οι υπόλοιποι εκεί στο μπλοκάκι, παρέα με την ελπίδα.
    Φανταστείτε τι θα γινόταν εάν υπήρχε κανονικότητα στις εκλογές με συμμετοχή Πανταζάρα, όπου οι εκλεγμένοι θα ήταν αντί 16, 11 ή 12....Ίσως όμως τώρα τα πράγματα να ήταν πιο έντονα μια και όλοι οι υποψήφιοι περίμεναν την εκλογή τους.
 Αλλά τους μπαγάσηδες, τους κοιτούσα και αναρωτιόμουν γιατί δεν έδιναν έναν παρά για τα άλλα τα γενικά, Ευρωβουλή και λοιπά. 
  Δείγμα της μεγάλης αγωνίας των υποψηφίων αλλά και του καυτού  "ενδιαφέροντος" των δημοτών ήταν η πολύ μεγάλη επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας μας την κρίσιμη Δευτέρα που έφτασε σε ύψος ρεκόρ, 2326. 
     

   Την άλλη μέρα έμαθα και αρκετά που έχουν να κάνουν με το αλληλοφάγωμα και τις  μαχαιριές κάτω από τη μέση. Δεν ήταν δυνατόν να λείπουν και αυτά τα συμβάντα, μια και είναι υπαρξιακά στοιχεία ημών των Ελλήνων. Ναι αλλά...
 Πολλοί μας μίλησαν και για άνωθεν γραμμή, για τους βουλευτάδες ο λόγος και μάλιστα τους μεγαλοσχήμονες και μεγαλόστομους του νομού μας. Αλλά κι αυτά είναι στο πρόγραμμα... Δυστυχώς!
   Έχοντας δε μπροστά μου την κατάσταση των υποψηφίων με τις αντίστοιχες ψήφους εύκολα συνάγεται ότι οι 12 από τους 16 εκλεγμένους είναι δεξιοί και μάλιστα με πατέντα.  Πιστεύω παρόλα αυτά όλοι σεβάστηκαν την ανεξαρτησία του συνδυασμού τους και γιαυτό αξίζει ένα μπράβο στον επικεφαλής τους τον Κώστα Αλεξανδρόπουλο.
   Αξίζουν δε συγχαρητήρια σε όλους τους εκλεγμένους και 
εύχομαι να κρατήσουν ψηλά το πνεύμα της Ανεξαρτησίας 
και να δρουν πάντα με κριτήριο την Προσφορά σε όλους τους δημότες.  


[1] Πλέον είχε γίνει γνωστό από τις προηγούμενες ημέρες ότι είχε πέσει γραμμή από τον Πανταζάρα οι δικοί του να ψηφίσουν στον κορμό Λαϊκή Συσπείρωση, τον πατριώτη Γιαννόπουλο όπως διατυμπάνιζε, όχι μόνο από τα ΜΜΕ αλλά και στις κατ' ιδίαν σωρηδόν επισκέψεις του. Ο αθεόφοβος ξεπέρασε κάθε όριο λογικής και αξιοπρέπειας!!! Όλοι ξέρουμε ότι είναι εντελώς αναπάντεχος και ....παλιός χίτης, όχι όμως και έτσι ρε παιδάκι μου. Για μια φορά έδειξε ότι πουλάει τα πάντα.....
Ιδού τι έγραψε μια καλή φίλη Ζαχαραία στο fb.
 [2]   Καλημέρα,
Εξετάζοντας τα στατιστικά αυτών των εκλογών και των προηγούμενων από την επίσημη σελίδα του υπουργείου εσωτερικών βγαίνουν κάποια ασφαλή συμπεράσματα:
Το 2014.Η συμμετοχή ήταν στο 60,64% και ψήφισαν 7,982 πολίτες. Ο Γιαννόπουλος είχε πάρει 3,82% με 298 ψήφους
το 2019. Η συμμετοχή ήταν 57,90 και ψήφισαν 7,303 πολίτες. Άρα ήρθαν σχεδόν όλοι και ψήφισαν. Αυτή τη φορά, αφού ο Χρονόπουλος έδωσε εντολή οι ψηφοφόροι του να ψηφίσουν Γιαννόπουλο, ο Γιαννόπουλος πήρε 23.15% (1583 ψήφους). Θεωρώντας το ΚΚΕ σταθερό μπορούμε να υποθέσουμε με ασφάλεια ότι ο Πανταζής προσέφερε τελικά κάτι λιγότερο από 20% (1200 ψήφους). 
Με δεδομένο ότι η αποχή δεν μεγάλωσε είναι προφανές ότι η επιρροή Πανταζή είναι 20%. Συνεπώς η δικαιοσύνη τον έσωσε από το διασυρμό
ΜΣΧ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου