theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Παρασκευή 10 Μαΐου 2019

Η κωλοτούμπα στη Ζαχάρω που έγινε άρον -άρον ήταν προϊούσα!!!....

   Άνθρωποι είμαστε και τα λάθη είναι για τους ανθρώπους, έτσι και εγώ δεν ξεφεύγω από τον κανόνα. Τόσα και τόσα χρόνια για τον εαυτόν μου περιαυτολογώ  μόνο για ένα πράγμα. Πολύ σπάνια, στα όρια του μηδενός, έχω πέσει έξω στην εκτίμηση των ανθρώπων. Δεν ξέρω αλλά στο αυτόματο ζύγισμα μετά από μια απλή γνωριμία με κάποιον έπεφτα πάντα μέσα.
   Όμως τούτο εδώ, πραγματικά δεν το περίμενα, μου ήρθε νταμπλάς! Στον συνδυασμό του Πανταζάρα για τις νέες εκλογές, ανάμεσα στα τόσα μπουμπούκια φιγουράρει, φαρδιά πλατιά και ο Μιλτιάδης (Μίλτος] Κλημαντήρης, νέος δικηγόρος στη Ζαχάρω  και γιος του Πανάγου επίσης δικηγόρου με περγαμηνές στην Αθήνα. [1]Τον γνώρισα πριν αρκετά χρόνια, περίπου το 2012, και τον είχα σε υπόληψη. Για αυτό το λόγο στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, που είχε κατέβει με τον Κώστα Αλεξανδρόπουλο, από αυτό το βήμα, δημόσια, του είχα αφιερώσει αρκετές άκρως επιδοκιμαστικές, εγκωμιαστικές αναφορές. Ιδίως είχα τονίσει ότι του αξίζουν συγχαρητήρια που αν και νέος επαγγελματίας στη Ζαχάρω, ασχολείται ενεργά με τα κοινά, πράγμα που το αποφεύγουν οι περισσότεροι νεοεπαγγελματίες σαν τον διάβολο. [2] 
    Κοιτάζω λοιπόν αυτές τις αναρτήσεις και διερωτώμαι περισσότερο για τον εαυτόν μου. Μα τόσο πολύ έπεσα έξω; Εντάξει η ζωή καθενός είναι πότε έτσι και πότε αλλιώς, με αποτέλεσμα πολλάκις να αναθεωρεί και να ανασκευάζει αρκετές προηγούμενες γνώμες, ακόμα και βεβαιώσεις.  Όχι όμως και έτσι...
  Υποστηρίζει ότι ενώ ήταν ανιδιοτελής είχε πολλά παράπονα με τον Αλεξανδρόπουλο. Θα του έβγαζα  το καπέλο αντί να κάνει τέτοια κωλοτούμπα και να "γλείφει εκεί που έφτυνε"  να καθόταν στην άκρη αξιοπρεπής και περήφανος και να έβγαζε μια ανακοίνωση, όπου και όπως ήθελε... . Έτσι δεν είναι; Ενώ τώρα καταρράκωσε και  καταβαράθρωσε κάθε Αξία και Αρχή, για ιδεολογία δε καλύτερα να μην την πιάσουμε καθόλου στο στόμα μας.[3] 
     Οπωσδήποτε η περιοχή μας σε όλους τους χώρους είναι γεμάτη από κωλοτουμπίστες [4] Στο χωριό άστα να πάνε από δαύτους! Πουλάνε τη ψυχή τους για ένα ....κόκκαλο, μια..καρέκλα, μια κουμπαριά. Θα μου πείτε σιγά μην έχουνε αυτοί ψυχή, πρόσωπο χωρίς μέτωπο έχουν! Ούτε τσίπα αξιοπρέπεια και φιλότιμο!. Είναι  ξεγάνωτοι ντενεκέδες ....Ναι, αλλά αυτοί είναι σκέτα τσουτσέκια, σούργελα, κούτσουρα. Πάει στο διάβολο. 
   Όμως, πίστευα ακράδαντα ότι ο Μίλτος έχει άλλο επίπεδο. Κρίμα αλλά περισσότερο για αυτόν που είναι νέος άνθρωπος.
   Ας σταματήσω όμως και ας δώσω τον λόγο στον ίδιο τον Μίλτο. Ήταν Φλεβάρης του 2014 σε ένα τραπέζι που είχαν κάνει οι Κλημαντηραίοι στο Ανήλιο:  


         Όμως τότε [κλικ ΕΔΩσε μια υποσημείωση έγραφα: 
"Βεβαίως ο προεκλογικός αγώνας με αυτή τη μορφή (προσωπική ανάδειξη με τραπέζια και δεξιώσεις και όχι μέσα από κοινωνικούς αγώνες, ως μέλη συλλογικοτήτων)  είναι μια διαιώνιση, αναπαραγωγή και ανακύκλωση των αντιδραστικών, φθαρμένων πολιτικών μεθόδων  του  παρελθόντος....." 
      Να γράψω κι αυτό: Από καιρό, όπως όλοι είχαμε καταλάβει  υπήρχε ένα πρόβλημα του κυρίου Μίλτιάδη με τον Αλεξανδρόπουλο, όμως στην εκδήλωση του Κώστα, πριν μερικούς μήνες στου Μανιάτη καθόμαστε δίπλα-δίπλα και μπροστά. Επουδενί δεν είχε δείξει τέτοια διάθεση, απεναντίας στα παράπονα που μου εξέθεσε όταν του είπα δεν πιστεύω να κάνει καμιά μαλακία με τον Πανταζή, μου το ξέκοψε λέγοντας:Τι λες ρε φίλε για ποιον με πέρασες; Το θυμάσαι Μίλτο; 
  Και να κλείσω με αυτό: Εντάξει ας υποθέσουμε ότι ο Μιλτιάδης έχει ενστάσεις και δικαιολογημένα επιχειρήματα για την ..αλλοπρόσαλλη στάση του, όμως πότε την ..έκανε; Αμ εδώ είναι το κουμπί.. Αμέσως μετά την κατάθεση του συνδυασμού  και την απόρριψη της υποψηφιότητάς του από τον Αλεξανδρόπουλο, πήρε τα χαρτιά του και τα έστειλε στον Πανταζάρα. Έτσι άρον-άρον και απλά, δηλαδή μετά τον Μυστικό Δείπνο! Δεν είναι κωλοτούμπα μετά παραγγέλματος; Ανάπαυση-Προσοχή-Μεταβολή!!! 
        Τις προσεχείς μέρες θα δημοσιεύσω και την επιστολή του πατρός Πανάγου Κλημαντήρη, εκείνο τον καιρό   στον τύπο του Πύργου. Εκεί να δείτε κωλοτούμπες και ....παραινέσεις..... Πιστεύω δε ότι ότι ο ηθικός αυτουργός της κωλοτούμπας είναι ο πατήρ..
[1] Φιγουράρει και η Αλεξάνδρα Καπλάνη, μια φίλη από παλιά, νύφη στη Ζούρτσα με καταγωγή από κάποιο ανταρτοχώρι της Άρτας.  Τότε ήταν πυρ και μανία για τον Πανταζάρα  και τι δεν έλεγε για τον Φιγαλέα δήμαρχο...Κρίμα και πάλι κρίμα. όλα τα πέταξε από το γεφύρι της Κορακοφωλιάς...Και με αυτή έπεσα έξω....   
[2] Και μου λεγε ο κουμπαράκος και τσακωνόμαστε:  Τι βλάκας που είσαι, κάνεις μεγάλο λάθος με τον τύπο Δεν βλέπεις που ήρθε για σωτήρας;.
[2]  Να μια ζωντανή επιβεβαίωση για τον Λουί Αλτουσέρ! Τις προάλλες έγραφα ότι "οι σκέψεις, οι επιθυμίες και η συμπεριφορά μας διαμορφώνονται από την όποια ιδεολογία μας, τη θρησκευτική, την εθνική, τη φυλετική και κυρίως την πολιτική", όπως υποστήριζε ο μεγάλος μαρξιστής φιλόσοφος. .
[4] Εν καιρώ όλους θα τους βγάλω στο μεϊντάνι της χλεύης και της κατακραυγής, αν και από καιρό τους έχω στολίσει καταλλήλως. Πολλοί από δαύτους ...σκορπούν διάφορες ....ευωδιές του τραμπούκου, του ρουφιάνου, του ψεύτη, του φτηνού λαϊκιστή και του ...οικολόγου ακόμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου