theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Τρίτη 21 Μαΐου 2019

ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ


Για τα σενάρια μας ήρθε ένα σχόλιο
από έναν άγνωστο φίλο:
    Με «προκαλείς» να σχολιάσω και να κάνω τις δικές μου 2 επισημάνσεις στα όσα ορθότατα αναφέρεις! Αφήνω λοιπόν για λίγο στην άκρη, το αγαπημένο μου βιβλίο του Τάση Τρίκκη, για το «θαύμα» της ελλ. κοινωνίας, που άκουγε στο όνομα Ε.Δ.Α. κι υπήρξε πόνημα από τα σπλάγχνα του Λαού, αλλά που δυστυχώς για τη χώρα μας, δε κατάφερε να σταθεί στα πόδια της ως όφειλε κι ως οι ανάγκες το απαιτούσαν, κι οδηγηθήκαμε στη δικτατορία των Απριλιανών του ‘67. 
       Επισήμανση 1η: Λίγοι γνωρίζουν ότι άλλαξε ο νόμος περί τον τρόπο εκλογής των αιρετών κι ακόμη λιγότεροι έχουν κατά νου τί αντίκτυπο έχουν τούτες οι αλλαγές του 4555/2018 ή αλλιώς «Κλεισθένης», όπως σε άλλο άρθρο ορθώς αναφέρεις. Καταρχάς, δε συζητώ πως είναι στην ορθή κατεύθυνση, όσον αφορά στην αναλογική αντιπροσώπευση των δυνάμεων. Εδώ, γίνεται μια γενναία προσπάθεια εκ του νομοθέτη, να συγκεράσει εντάσεις, έχθρες και μικροσκοπιμότητες για το κοινό όφελος. Προάγει την παραγωγική κι εποικοδομητική διεργασία, αρκεί να υπάρχει η ωριμότης εκ μέρους 
       Επισήμανση 2η: Πολύ ενδιαφέροντα όσα αναφέρεις για το 2014. Πράγματι έτσι ήταν. Δυστυχώς η Ζαχάρω, παραπλανήθηκε κι έχασε μια πολύτιμη 5ετία. Οφείλει και πρέπει πάραυτα να διορθώσει το λάθος αυτό, τώρα! Δε θα σταθώ στα πιθανά σενάρια – όλα ενδιαφέροντα πράγματι. Αυτά, διεγείρουν τους νευρώνες μου ώστε ν’ αποτελέσουν υλικό για ενδελεχή στατιστική ανάλυση. Θα κάνω όμως το δικό μου σχολιασμό. Θα επιχειρήσω να «διαβάσω» τα εκλογικά αποτελέσματα της 18ης του Μάη 2014 με το δικό μου τρόπο και να τα παρουσιάσω στο φίλτατο αναγνωστικό κοινό του blog σου. Οι αλήθειες πίσω απ’ τους αριθμούς. Πάμε! 1. Το εκλογικό διαμέρισμα Ζαχάρως ΔΕΝ ψήφισε Χρονόπουλο. Του γύριζε πλάτη με 75 ψήφους διαφορά! 2. Το εκλογικό διαμέρισμα Νέας Φιγαλείας (Φασκομηλέας συμπεριλαμβανομένης) ΔΕΝ ψήφισε Χρονόπουλο, αφήνοντάς τον πίσω με 90 ψήφους! 3. Το εκλογικό διαμέρισμα Καλιδόνης ΔΕΝ ψήφισε Χρονόπουλο – έμεινε με 40 ψήφους πίσω! 4. Το εκλογικό διαμέρισμα Ξηροχωρίου ΔΕΝ ψήφισε Χρονόπουλο, αφήνοντάς τον πίσω με 142.
        
Παρατηρήσεις δικές μου
        Δυστυχώς όσα καλά αναφέρεις στην 1η παρατήρηση στον δήμος δεν θα υπάρξουν, λόγω του εμφανούς εκλογικού αποτελέσματος
      Για τη 2η παρατήρηση πιστεύω ότι και ο Πανταζής να κατέβαινε, η ΝΕΔΑ θα έπαιρνε πάνω από  40000 ήτοι πάνω από 50%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου