theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

ΠΟΙΟς ΛΑΟΣ ΨΗΦΙΣΕ ΤΟΝ ΠΑΝΤΑΖΗ;

          ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΤΑΜΠΑΚΕΡΑ!!!

        Για τις εκλογές στο δήμο μας και για το γιατί δεν έγινε η μεγάλη ΑΝΑΤΡΟΠΗ είδαν τη δημοσιότητα πολλές περισπούδαστες αναλύσεις και εξήχθησαν ευφάνταστα συμπεράσματα. Το γεγονός υπήρξε πρωτοφανές και σπάνιο σε όλη τη χώρα. Ένας έκπτωτος δήμαρχος από την προηγούμενη θητεία και όχι μόνο, καθότι είναι κατάδικος και υπόδικος σε μια πλειάδα δικών με κίνδυνο την.... ψειρού, ψηφίστηκε ξανά δήμαρχος. Όλοι λοιπόν οι κριτές και ...οι ειδήμονες τόνισαν ότι ο Πανταζής βγήκε δήμαρχος από τα χωριά σε αντίθεση με τις κωμοπόλεις του δήμου, Ζαχάρω και Φιγαλεία, όπου πλειοψήφησε ο Αλεξανδρόπουλος. Μάλιστα ένας φίλος με τη γνωστή του  πένα πολύ εύστοχα  και πνευματωδώς το διακωμώδησε μιλώντας για μαντριά και θερμοκήπια. Απλώς κατέγραψαν τα γεγονότα, πράγματι όπως συνέβησαν, χωρίς όμως να τολμήσουν να γράψουν τα πράγματα με το όνομά τους. Ούτε καν ακούμπησαν τα νερά του Ρουβίκωνα.Το γιατί και πώς είναι αλλού παπά βαγγέλιο.

Τι να φοβηθούμε με αυτούς τους
 δυο Σιτσιλιάνους, που έχουμε δίπλα μας!!!
        Εμείς θα προχωρήσουμε πιο πέρα και τα σύκα θα τα πούμε σύκα και τη σκάφη σκάφη και ας μας μισήσουν μερικοί-μερικοί. Ουδόλως μας ενδιαφέρει!ι Το ίδιο και  για τους "λεβέντες" και τους λεγάμενους, που μας έχουν στη μπούκα του κανονιού και παντοιοτρόπως  μας φοβερίζουν. Εμείς εδώ είμαστε, όρθιοι και περήφανοι... . 
      Ποιος λοιπόν λαός ψήφισε τον Πανταζή; Μάλιστα! Η πλειοψηφία των χωριών, όχι μόνο αυτών του κάμπου, Γιαννιτσοχώρι, Νιοχώρι, Κακόβατος, αλλά και των ορεινών, των πυρόπληκτων. Μα καλά, για αυτή τη συμφορά, που είχε τόσα ανθρώπινα θύματα δεν καταδικάστηκε ο εκλεκτός τους επειδή δεν είχε λάβει τα επιβεβλημένα μέτρα από την πολιτεία;  Αυτό είναι ψέμα; 
    Επί του παρόντος θα αναφέρουμε μερικώς για το Γιαννιτσοχώρι, για τα υπόλοιπα εδώ είμαστε..εν καιρώ....
Και ο Γίγαντας φίλος μου είναι!

  Στο Γιαννιτσοχώρι λοιπόν παίχθηκε το θέατρο του παραλόγου, όπως γινόταν όλα τα τελευταία 50 χρόνια. Από παλιά είχαμε το εξής δίπολο: Από τη μια μεριά οι προοδευτικοί και οι δημοκρατικοί πολίτες που δεν φίλησαν ποτέ κατουρημένες ποδιές κι από την άλλη όλοι οι οπισθοδρομικοί, άκρως συντηρητικοί, εξαρτώμενοι και εξαρτημένοι από κάθε εξουσία, προσκυνημένοι , αφελείς και  πονηροί, ιδιοτελείς και φαρισαίοι. Δεν είναι απορίας άξιο που όλοι όσοι στο χωριό έχουν ένα μορφωτικό επίπεδο πιο πάνω από το γυμνάσιο  συμμετείχαν ενεργά πάντοτε στον πρώτο πόλο; Και δυστυχώς στο όνομα της δημοκρατίας οι άλλοι που είναι και περισσότεροι είναι ο λαός που καθορίζει τις τύχες του τόπου! Βεβαίως πολλοί θα το εκλάβουν ως αριστοκρατικό και ελιτίστικο, αλλά τι να κάνουμε, αυτή είναι η πραγματικότητα. Έτσι σαν συμπλήρωμα των παραπάνω αναφέρω το εξής περιστατικό: Την άλλη μέρα από τις εκλογές ρωτάω  έτσι για πλάκα μια κουμπαρούλα, εγγονή του Μιράλ: 
   - Τι έγινε ρε κουμπάρα όλοι Πανταζή ψηφίσατε; 
   - Όχι ρε κουμπάρε και Πανταζή, Τριγάζη το ρίξαμε.
Καταλάβατε πώς ψήφισε ο λαός;
      Ο τωρινός δε πρόεδρος του χωριού, ο κύριος Νώντας Τριγάζης αποτελεί τη συνέχεια και την εξέλιξη της δεύτερης διπολικής ομάδας, τον κύριο εκπρόσωπό της. Αλλά γι αυτόν τον κύριο, τα έργα και κυρίως την αλλοπρόσαλλη και ανέντιμη συμπεριφορά του, που επισφράγιση  ήταν η συμμετοχή του στον Πανταζή, τον οποίο επί τέσσερα ολόκληρα χρόνια τον κατήγγειλε και τον καθύβριζε θα ασχοληθούμε σε επόμενη ανάρτηση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου