theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΖΑΧΑΡΩΣ ΚΑΙ ΦΙΓΑΛΙΑΣ

          Αν και η αντιπολίτευση ( Αλεξανδρόπουλος) πλειοψήφησε και στις δύο τοπικές κοινότητες (Ζαχάρω 1031 ψήφους έναντι 956, Φιγαλία 569 έναντι 479) εντούτοις σύμφωνα με το άρθρο 36, παράγραφος 2 του νόμου 3852/10,(1) Καλλικράτης, τις περισσότερες έδρες τις παίρνει η πλειοψηφούσα παράταξη σε όλο το δήμο, ο Πανταζής. Δηλαδή οι 3 έδρες πάνε στον Πανταζή και οι άλλες  2 στον Αλεξανδρόπουλο.

(1)  Ο συνδυασμός του επιτυχόντος δημάρχου στις δη­μοτικές εκλογές λαμβάνει τα τρία πέμπτα (3/5) του συ­νόλου των εδρών των συμβούλων σε κάθε δημοτική κοινότητα και τα δύο πέμπτα (2/5) λαμβάνουν οι επιλαχό­ντες συνδυασμοί, σύμφωνα με όσα ορίζονται στα άρθρα 32, 33 και 41 του παρόντος.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΙ ΑΥΤΟ
Άρθρο 79 Πρόεδρος συμβουλίου δημοτικής κοινότητας  (ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟ)

[Αρχή Τροποποίησης]«1. Πρόεδρος του συμβουλίου δημοτικής κοινότητας εί­ναι ο σύμβουλος του συνδυασμού της πλειοψηφίας που έχει λάβει τους περισσότερους σταυρούς προτίμησης και σε περίπτωση ισοψηφίας αυτός που είναι γραμμένος πρώτος στην απόφαση της ανακήρυξης. Όταν ο Πρόε­δρος απουσιάζει ή κωλύεται, τα καθήκοντά του ασκεί μέλος του συμβουλίου της δημοτικής κοινότητας, που ορίζεται από αυτόν, ως αναπληρωτής του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου