theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019

Μετανάστες στην Ζαχάρω; – Έντονη φημολογία αλλά και επιφυλακτικότητα από τη Δημοτική Αρχή

[ΕΔΩ ΕΊΝΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΧΩΡΙΣΕΙ
 Η ΗΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΑΡΙ]
           Patrisnews 25-10-19 
        Έντονη φημολογία έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες ημέρες στην ευρύτερη περιοχή της Ζαχάρως αναφορικά με την άφιξη μεταναστών στην περιοχή, στα πλαίσια της προσπάθειας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για αποσυμφόρηση των νησιών και μεταφορά σημαντικού αριθμού μεταναστών στην ενδοχώρα.
     Όπως αναφέρει και ο Δήμαρχος Κώστας Αλεξανδρόπουλος το τελευταίο χρονικό διάστημα στην περιοχή υπάρχει έντονη φημολογία ότι το Υπουργείο υπό άκρα μυστικότητα προετοιμάζει την άφιξη μεταναστών στην περιοχή και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα.
    «Το γεγονός αυτό μας έχει προβληματίσει διότι σαν Δημοτική Αρχή και παρά τις προσπάθειες ενημέρωσης που κάναμε δεν πήραμε καμία επίσημη απάντηση.
Μάλιστα αυτό που ακούγεται εντόνως είναι ότι ο χώρος φιλοξενίας θα είναι εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο στην περιοχή μας, κάτι που το θεωρούμε τελείως λάθος, αφού δεν θα πληρούνται οι απαραίτητες και αναγκαίες συνθήκες για την διαβίωση εκεί».
Την ίδια ώρα, από το Υπουργείο  βρίσκεται  σε εξέλιξη  η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για ξενοδοχεία που προτίθενται να φιλοξενήσουν αιτούντες άσυλο.  Όπως επισήμανε ο κ. Αλεξανδρόπουλος οι πληροφορίες που έχουν φτάσει στη Δημοτική Αρχή είναι ότι υπήρξαν δύο περιπτώσεις ξενοδόχων οι οποίοι υπέβαλαν αίτηση στο Υπουργείο, χωρίς ακόμα να έχει ανακοινωθεί αν αυτές οι περιπτώσεις προχώρησαν ή όχι».
Δεν υπάρχει ενημέρωση από κανέναν
Όπως τονίζει ο Δήμαρχος Ζαχάρως Κώστας Αλεξανδροπουλος παρά το γεγονός ότι επικοινώνησε τόσο με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη  όσο και με την Περιφέρεια δεν κατάφερε να πάρει μία απάντηση για το τι μέλλει γενέσθαι.
Μάλιστα ο κ. Αλεξανδρόπουλος ανέφερε ότι αυτό το θέμα θα το θέσει και στον Περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη κατά τη σημερινή συνάντηση που θα έχουν.
Αυτό που επισημαίνει πάντως ο Δήμαρχος Ζαχάρως είναι ότι η Δημοτική Αρχή είναι κάθετα αντίθετη σε οποιαδήποτε ενέργεια  γίνει χωρίς ενημέρωση και σωστό προγραμματισμό.
«Είμαστε επιφυλακτικοί για οτιδήποτε συμβεί χωρίς να έχει προηγηθεί ενημέρωση και χωρίς να μας ζητηθεί η άποψη μας. Είμαστε ένας Δήμος που αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα και η Πολιτεία αντί για λύσεις δεν πρέπει να μας προσθέσει και αλλά…»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου