theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019

ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ [& ΣΧΟΛΙΑ..]

Αποτέλεσμα εικόνας για ΣΥΡΙΖΑΟι αμφισβητήσεις, τα «κρατήματα», τα ερωτήματα και οι διαφωνίες για πολιτικές, πρακτικές, συμπεριφορές τα 4½ χρόνια διακυβέρνησης προφανώς και δεν παραγράφονται. Αυτά, πολύ περισσότερο, τα έχουν βιώσει και θα τα αισθάνονται πολλοί/ές αριστεροί/ές, που έδωσαν τις δικές τους μάχες, μικρές ή μεγάλες, μέσα από τις γραμμές των παλαιότερων σχημάτων της πολύμορφης Αριστεράς και της οικολογίας. Ολοι/ες όμως γνωρίζουν - πρέπει να γνωρίζουν - ότι η «πολυτέλεια» της άποψης, η αυτάρκεια του τύπου «η δική μου Αριστερά», ο αυτοπεριορισμός σε διατυπώσεις γνώμης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορεί, από τη μια, να είναι μια... ατομική διέξοδος. Ομως, από την άλλη, τα αποτελέσματα μόνο εκεί όπου «στρατεύονται» και κινούνται λαϊκές δυνάμεις μπορεί να αναμένονται... Πολύ περισσότερο, που σήμερα είναι πολύ μεγάλες και πολύμορφες...
"ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ
Πριν από τρεις μήνες, την 7η Ιουλίου, πάνω από 1,8 εκατομμύρια έλληνες πολίτες, μεταξύ των οποίων πάνω από 680 χιλιάδες νέοι και νέες ηλικίας 17 - 24 χρόνων, εξέφρασαν την εμπιστοσύνη τους στον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία καθιστώντας το σχήμα τη μεγάλη δύναμη της δημοκρατικής παράταξης.
Το ίδιο το βράδυ των εκλογών ο Αλέξης Τσίπρας, στο μήνυμά του προς τους ψηφοφόρους, που προφανώς δεν ήταν όλοι/ες Ριζοσπάστες Αριστεροί, κατέθεσε και την υπόσχεση: «Θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ και η Προοδευτική Συμμαχία να μετασχηματιστούν σε μια μεγάλη προοδευτική δημοκρατική παράταξη, με ευθύνη για το παρόν και το μέλλον του τόπου».
Στο τέλος του Σεπτεμβρίου, το δημοκρατικό κάλεσμα ένταξης στον ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία, είδε το φως της δημοσιότητας.
Η «επίσημη πρώτη» του δόθηκε στην ομιλία του Αλ.Τσίπρα στο Φεστιβάλ της νεολαίας μπροστά σε ένα πρωτόγνωρα εντυπωσιακό πλήθος.

Η πρόσκληση γίνεται με το: «Ολοι εμείς», προς παλιούς/ές, νέους/ές και …πολύ νεότερους/ες, ανθρώπους με διαφορετικές παραδόσεις, αριστερούς, σοσιαλιστές, αγωνιστές και αγωνίστριες του κομμουνιστικού, του οικολογικού και του φεμινιστικού κινήματος, προοδευτικούς δημοκρατικούς πολίτες του Κέντρου και αφορά την ένταξή τους στον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία ώστε «να συνδιαμορφώσουμε ένα κόμμα μαζικό, λαϊκό, ριζοσπαστικό, δημοκρατικό που θα εκπροσωπεί τα συμφέροντα της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας και θα δίνει ρεαλιστικές και προοδευτικές απαντήσεις σε όλα τα σύνθετα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα και ο λαός μας».
Σήμερα κανείς δεν αμφισβητεί ότι η επιλογή του 31,53% των ελλήνων πολιτών καθιστά τον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία την κύρια πολιτική δύναμη στον ένα από τους δύο πόλους του πολιτικού συστήματος. Αυτή θα είναι η κύρια δύναμη που θα δώσει τη μάχη ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές και τη συντηρητική ατζέντα, που η ΝΔ εκδιπλώνει σε όλους τους τομείς. Αυτός θα είναι ο πολιτικός χώρος, που θα εγγυηθεί το πολιτικό σχέδιο και την προοπτική για μια νέα προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου.
Οι αμφισβητήσεις, τα «κρατήματα», τα ερωτήματα και οι διαφωνίες για πολιτικές, πρακτικές, συμπεριφορές τα 4½ χρόνια διακυβέρνησης προφανώς και δεν παραγράφονται. Αυτά, πολύ περισσότερο, τα έχουν βιώσει και θα τα αισθάνονται πολλοί/ές αριστεροί/ές, που έδωσαν τις δικές τους μάχες, μικρές ή μεγάλες, μέσα από τις γραμμές των παλαιότερων σχημάτων της πολύμορφης Αριστεράς και της οικολογίας. Ολοι/ες όμως γνωρίζουν - πρέπει να γνωρίζουν - ότι η «πολυτέλεια» της άποψης, η αυτάρκεια του τύπου «η δική μου Αριστερά», ο αυτοπεριορισμός σε διατυπώσεις γνώμης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορεί, από τη μια, να είναι μια... ατομική διέξοδος. Ομως, από την άλλη, τα αποτελέσματα μόνο εκεί όπου «στρατεύονται» και κινούνται λαϊκές δυνάμεις μπορεί να αναμένονται... Πολύ περισσότερο, που σήμερα είναι πολύ μεγάλες και πολύμορφες...
Το προσκλητήριο, αυτή τη φορά, μας αφορά όλους/ες..."
Σχόλια


  • George Galanis Με συγχωρειται αλλα δεν προκειται να συμμερασχουμε πουθενα αν δεν γινει κριτικη για τα λαθη που προκαλεσαν την ηττα. Ο συριζα εχασε δημοτικες περιφερειακες ευροεκλογες και βουλευτικες.

    Ο π4ωυος που επρεπε να φυγει ειναι πολυς και ανικανοσ κος σκουρλετηΔείτε περισσότερα
    Απόκρυψη ή αναφορά



  • George Galanis Δεν προκειται να ξαναψηφισουμε συριζα αν δεν φυγουν οι τριτοκοσμικοι

    1
    Απόκρυψη ή αναφορά

  • George Galanis Δεν μπορει να θεωρηθει σοβαρο κομμα αυτο που υπογραφει τις συμβασεις για τθς γεωτρησεια και στη βοθλη δηλωνει παρων για κατι που εκανε αυτο. Πληρης γελκοποιηση. ΑρκετΑ

    1
    Απόκρυψη ή αναφορά

  • George Galanis Επειδη ξερω και οροσωπα και πραγματα.αν δρν φυγει ολη η παλια φρουρα κανεις κεντρωος δεν θα ξαναψηφισει συριζα .ολοι κιναλ.
    Απόκρυψη ή αναφορά




  • Theodore Triantafillou Δημήτρη μου εκεί που λες για τις αντιλαϊκές πολιτικές, βάλε και λίγο νεοφιλελευθερισμο κ λυκοσυμμαχια των Βρυξελλών να γινει πιο δυνατό.

    9
    Απόκρυψη ή αναφορά

  • Petros Gkoumas Το 2010 μας έδιωξαν, το 2019 μας καλούν...Καλό μεσημέρι.

    1
    Απόκρυψη ή αναφορά

  • Γιώργος Γεωργιόπουλος Είναι μια προσωρινή εκλογική κυριαρχία κι όχι ιδεολογική και προγραμματική! Όσοι νομίζουν ότι ο χώρος τους είναι η κεντροαριστερά/σοσιαλδημοκρατία κι όχι η ριζοσπαστική τύπου Σύριζα αριστερά, ξέρει που πρέπει να βρίσκεται! Εκεί που ήσουν κι εσύ μέχρι πρότινος ή αγωνιζόμενος έστω για κάτι νέο εκεί! Το σοσιαλδημοκρατικό κομμα είναι ο μεγάλος εταίρος παντού και προσέρχονται τα αριστερά (όχι τύπου Σύριζα προφανώς) κόμματα για προγραμματικη σύγκλιση και συμφωνίες! Όχι το αντίθετο! Εκτός και ο Σύριζα είναι σοσιαλδημοκρατία πλέον έτσι για να λιώσουμε στα γέλια! Προχωρήστε μόνοι σας Δημήτρη! Κάτι θα κάνουμε κι εμείς! Κάλυψε ο Σύριζα κάποιο κενό πρόσκαιρα! Βρισκόμαστε στην διαδικασία κλήσης του νέου αυθεντικού οικοδεσπότη του χώρου για να φύγει ο παρείσακτος

    2
    Απόκρυψη ή αναφορά

  • Georgios Christopoulos Ώστε λοιπόν, Δημήτρη, άνθρωποι όπως εγώ, που έχουν περάσει ένα μεγάλο μέρος της ζωής τους διαμορφώνοντας την πολιτική τους ιδιοσυγκρασία δίπλα σε ανθρώπους τού ήθους και της παιδείας ενός Μπάμπη Δρακόπουλου κι ενός Λεωνίδα Κύρκου, θα πρέπει, κατ’ εσέ, Δείτε περισσότερα

    4
    Απόκρυψη ή αναφορά

  • Christos Karabatsos Δημητράκη, το άρθρο αυτό γιατί δεν το έγραψες 4 συναπτά χρόνια και ξαφνικά μας κάνει "προοδευτικό" κάλεσμα? Γιατί δεν έβαζες παράλληλα όσα εσύ και παρέα της ΔΗΜΑΡ, έλεγε μέχρι πρόσφατα. Είδατε το φως το αληθινό? Και εάν ναι, εάν σας πήρε τέσσερα χρόνια για να καταλάβετε, πάλι έχετε πρόβλημα. Αυτό της μειωμενης δυνατότητας άμεσου αντιδράσεως και αντιληπτικοτητας.! Αλλάξτε σπορ. Όσο για το πώς προέκυψε το 31,5 θα ήθελα να ήξερα μερικές λεπτομέρειες. Ας πούμε πως η υποψήφια Δήμαρχος εκεί στα Βόρεια της επικρατείας πήρε ως συνδυασμός τις μισές ψήφους από όταν κατέβηκε σαν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Εν τω μεταξύ είναι συγκινητική η προσπάθεια να μας πείσει ( ο ΣΥΡΙΖΑ) πόσο αγαπούσε τους μετανασ...σορυ πρόσφυγες ήθελα να πω. Πώς τους διατήρησε και τους εξέδωσε αφειδώς ΑΜΚΑ κλπ, κλπ.Απλες αποριες..Λες να με πείσουν οι απαντήσεις και να συμμετάσχω στην "προοδευτική" συμμαχία? Δηλαδή είστε και προσβλητικού: Τι είμαστε τώρα , δεν είμαστε προοδευτικοί? Εσείς θα μας βαπτισετε και θα μας αναγνωρίσετε ότι έχουμε αυτό το χαρακτηριστικό? Ο πολιτικός ρατσισμός, καλά κρατεί!

    4
    Απόκρυψη ή αναφορά

  • Antonis Papaioannou Το προσκλητήριο μου έπεσε από το χέρι... (Μάκης Χριστοδουλόπουλος)

    4
    Απόκρυψη ή αναφορά

  • Dimitrios Kougionis Δημήτρη, συμφωνώ μα τις απόψεις σου, προσθέτοντας ότι οι όποιες αλλαγές επιθυμεί ο καθένας μόνο με τη συμμετοχή μας, τη συμμετοχή των πολλών μπορεί να επιτευχθούν.
    Απόκρυψη ή αναφορά

  • Κώστας Χατζηδημητρίου Μπράβο Δημήτρη εδώ είναι διαχρονικά η θέση σου και όχι στα αποκαΐδια του ΠΑΣΟΚ !
    Απόκρυψη ή αναφορά

  • Thyphronitis Yorgos ....«να συνδιαμορφώσουμε ένα κόμμα μαζικό, λαϊκό".....που θα συνδιαμορφώσει δηλαδή ο Τσίπρας! Δημήτρη μου θεωρώ ότι το 1ο χαρακτηριστικό της Αριστεράς είναι ο προοδευτισμός, να βλέπει μπροστά, να ανοίγει δρόμους, να έχει οραμα. Το συγκεκριμένο κόμμα έκΔείτε περισσότερα
    Απόκρυψη ή αναφορά
  • Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου