theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2021

ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ ΌΧΙ ΤΕΤΟΙΟ ΕΓΚΛΗΜΑ

 ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΠΑΛΚΟΝΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΚΟΥΡΙΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΒΟΥΝΟ ΤΩΝ ΛΑΠΙΘΩΝ
       
    Ο δήμος Ζαχάρως προέβη στα τέλη Δεκέμβρη στη δημιουργία δύο «ενεργειακών κοινοτήτων»  σύμφωνα με Ν. 4513/18 (ΦΕΚ 9/23.01.2018 τεύχος Ά.) και ήδη διαγράφεται η επικίνδυνη προοπτική να εγκατασταθούν ανεμογεννήτριες, μιλάνε για 72 τεράστιες, θεριά ανήμερα, στον ιστορικό Λαπίθα, επάνω από τον Καϊάφα  και στα βουνά παρά τον Επικούριο Απόλλωνα. 
Τι βαναυσότητα, τι ιεροσυλία! Ντροπή….

    Μα είναι δυνατόν  δεκάδες τοπικές κοινωνίες, φορείς, τοπικές αρχές και περιβαλλοντικές οργανώσεις, ανά τη χώρα, Άγραφα, Κοζάνη, Γρεβενά, Τρίκαλα, Αιτωλοακαρνανία, Φθιώτιδα, Ναύπακτο, Δράμα, Εύβοια, Τήνο, Νάξο, Ανδρο, Πάρο, Αμοργό, Ιεράπετρα Κρήτης κ.ά να έχουν ξεσηκωθεί για τις ανεμογεννήτριες, μέσα και παρά τη δίνη της πανδημίας και των επιπτώσεών της, και ο δήμος μας να προσφέρει γη και ύδωρ στον…επενδυτή;;
¨ΟΧΙ σε τέτοιες επενδύσεις που ξεσκίζουν το περιβάλλον, και δη με διαδικασίες άρπα κόλα [fast track] τύπου Ελευσίνας, και Τομ Πάπας ή να «χώνονται» τα αρχαία, όπως στη χρυσή εργολαβική εποχή του Καραμανλή του Α’!
Θου Κύριε φυλακήν τω στόματί μου
    Βεβαίως  αποδεχόμαστε την αιολική ενέργεια ως μια εναλλακτική ανανεώσιμη πηγή ενέργειας που λειτουργεί προς όφελος του φυσικού περιβάλλοντος και άρα της ζωής και δεν είμαστε απριόρι ενάντια, αρκεί να σεβόμαστε το περιβάλλον με ήπιες μορφές παρέμβασης και κυρίως τα αρχαία μας μνημεία!!! {Θυμηθείτε τον Μακρυγιάννη…}
Οπότε αμφισβητούμε  έντονα την  επιλογή πολύ μεγάλων ανεμογεννητριών και την χωροθέτησή τους, ιδιαίτερα στις ορεινές περιοχές. Γαμώ το αδηφάγο κέρδος.
   Στα πλαίσια της αγανάκτησης και του σχετικού βουρλίσματος κατ' αρχάς επικοινώνησα με διάφορους φίλους οικολόγους & ακτιβιστές και με περιβαλλοντικές οργανώσεις, καθώς και με τον βουλευτή μας Διονύση Καλαματιανό. Το πρώτο αποτέλεσμα είναι η παραπάνω δημοσίευση της "ΠΡΩΙΝΗΣ", η ανάρτηση του Γιάννη Σχίζα, εκδότη του Οικολογείν,   και έπονται οι άλλες αντιδράσεις πανελλήνιων   οργανώσεων, όπως της Ορνιθολογικής
   Αξίζει να τονίσουμε την αντίδραση του Καλαματιανου, που θα υποβάλει 
ερώτηση στη Βουλή. 

   Οπότε ο χορός αρχίζει για τα καλά!!
 ΟΛΟΙ ΘΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ
 ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΆΣΕΙ ΚΙ ΑΣ ΧΤΥΠΑΝΕ ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΤΟΥΣ

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Ήδη μερικοί .. μεγαλοσχήμονες, Ζαχαραίοι τρομάρα τους, άρχισαν τον σκοπό τους και ομιλούν για δήθεν ανάπτυξη & εργατικά χέρια. Είναι οι γνωστοί δομέστιχοι και διάφορα τσιρ-οπούλια.... Αγνοούν ότι ένα μεγάλο αιολικό πάρκο λειτουργεί μόνο με τρεις εργαζόμενους.
Να αναφέρω δε ότι από όλες τις αιτήσεις που γίνονται, υλοποιείται μόνο το  3%. Αρκετά αμφίρροπο μου φαντάζει, γιατί πώς γέμισαν τα βουνά με τέτοιο μικρό ποσοστό. 
Ευτυχώς που συνορεύουμε με τη Μεσσηνία και από εκεί όλοι αντιδρούν
                                                                                           Πηγές: εφσυν & ορνιθολογική 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου