theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021

ΟΧΙ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΩΝ ΘΕΩΝ

Το περιβάλλον, η επιδερμίδα μας,  είναι πάνω από ιδεολογίες και κόμματα και πόσο  μάλλον από τον μικρόκοσμο με τα ιδιωτικά ή ατομικά αιτήματα και συμφέροντα.
Είναι ο κύριος συνδετικός κρίκος της φύσης με τον άνθρωπο. Οπότε οποιαδήποτε περιβαλλοντική παρέμβασή μας (ρύπανση, μόλυνση κ.τ.λ.) χωρίς σεβασμό και υπόκλιση, ναι υπόκλιση,  στρέφεται κατά της ίδιας της ζωής μας.
 Έτσι  τα γράφω και τα τονίζω σαν απλή υπενθύμιση με την ευκαιρία του μεγάλου θέματος με τις ανεμογεννήτριες [ Α/Γ], που όπως πολλοί τονίσατε με τη σειρά σας δεν χρειάζονται λόγια αλλά έργα, αγώνας, αντίσταση, ξεσηκωμός.



Λοιπόν:
   Α] Στον δήμο μας, στη σημερινή σύσκεψη οι Α/Γ μαζί με τα έκτακτα μέτρα από τη προχτεσινή καταιγίδα [πλημμύρες στα χωριά του κάμπου, κατολισθήσεις κ.τ.λ] θα είναι τα κύρια θέματα. Πλέον  πιστεύω ότι οι αποφάσεις του δήμου θα είναι ΄παρεμφερείς με αυτές των άλλων γειτονικών δήμων.
  Β] Το ίδιο στην Φιγαλία θα γίνει σύσκεψη όλων των ΄κοινοτήτων του πάλαι πότε τοπικού δήμου. Εδώ είναι σίγουρη η αντίδραση.
 Γ] Έπονται, εντός της εβδομάδας και η επερώτηση των βουλευτών του Σύριζα, Καλαματιανός και σία.
   
Αξίζει να αναφέρω  από τις δεκάδες απαντήσεις στην προχτεσινή μας ανάρτηση, καταπέλτη κατά των Α/Γ μόνο αυτή του  Σωτήρη Σωτηρόπουλου από την πριγκίπισσα των Λάμπειων βουνών, τη Δίβρη:
Γρηγορείτε φίλοι των βουνών, των δασών και των Μνημείων μας...
Εμείς στα Λάμπεια Όρη (Δίβρη) αγωνιζόμαστε εδώ και
15 χρόνια και μέχρι τώρα τους έχουμε σταματήσει... Αλλά ο κίνδυνος υπάρχει ακόμη
Ε!, Όχι και στο Επικούρειο και στη Νέδα και στο Λύκαιο όρος...
Μαζί σας ψυχή τε και σώματι….
Κατ αρχήν μαζεύτε υπογραφές πολιτών αλλά και φορέων για ένα κείμενο (όπως τα γράφετε) να σταλεί από Πρωθυπουργό, Υπουργό Περιβάλλοντος, Πολιτισμού, Ενέργειας, Περιφέρεια κλπ
Δυναμικές παρουσίες, αν ξεκινάνε μετρήσεις ή έργα...
Βεβαίως "θα σας γράψουν" οι παραπάνω γιατί τα προωθούν στους κερδοσκόπους...
Ετοιμαστείτε από αύριο και μαζεύτε χρήματα να προσφύγετε στο Συμβούλιο Επικρατείας με ισχυρό Δικηγορικό γραφείο και γνώστη περιβαλλοντολόγο...
Και θεός βοηθός...
Θοδωρή, όταν ήρθες Δίβρη έπρεπε να σου δείξω τους φακέλους με εκατοντάδες έγγραφα στις υπηρεσίες (μόνοι μας, χωρίς στήριξη, χωρίς λεφτά κλπ)
Δεν ξέρω αν ήταν οι εποχές πριν 10-15 χρόνια τους σταματήσαμε, αλλά μπορεί να επανέλθουν...
ΠΩΛΕΙΤΑΙ (η καλλιτερη) ΕΛΛΑΣ.
Υ.Γ. Ας φτιάξουν αιολικά πάρκα σε απομακρυσμένες θάλασσες (Δανία) ή σε βουνά μακριά από οικισμούς και Μνημεία...

Όμως η ένσταση στη ΡΑΕ μια και τα χρονικά όρια είναι πολύ μικρά, μέχρι τις 29 του μήνα (κι ακόμα χειρότερα, σύμφωνα με τον νόμο πρέπει να έχεις έννομο συμφέρον και η ένσταση να συνοδεύεται από περιβαλλοντικές μελέτες) είναι πολύ δύσκολη αν όχι αδύνατη.
  Να τονίσω όμως και πάλι ότι δεν πρέπει να είμαστε απριόρι εναντίον της χρήσης των Α/Γ, μια και η αιολική ενέργεια, όπως και η ηλιακή, αποτελεί εναλλακτική, ανανεώσιμη μορφή ενέργειας λειτουργεί προς όφελος του φυσικού περιβάλλοντος και άρα της ζωής. Αρκεί βέβαια να σεβόμαστε το περιβάλλον με ήπιες μορφές παρέμβασης στις περιοχές απείρου κάλλους, όπως το φαράγγι της Νέδας και οι Ταξιάρχες και κυρίως τα αρχαία μας μνημεία. Αλλά ο Επικούριος Απόλλων δεν είναι μνημείο αλλά είναι μέλος του σώματος της Ελλάδας, όπως ο Παρθενώνας, η Ολυμπία, οι Δελφοί!  

Σάλπισμα αγώνα και άκρως κατατοπιστικό είναι και η ανάρτηση του Ζουρτζάνου Θοδωρή Λώλου, μέλους στην ΚΠΕ του ΚΙΝΑΛ,  στη σελίδα "Ηλιδα Κάμπος" 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου