theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021

ΤΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ & ΔΗΜΟΥΣ=ΠΛΟΥΡΑΛΙΣΜΟΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

     

 Κάθε ζωντανός οργανισμός αποτελείται από διάφορα συστήματα, όπως π.χ ο άνθρωπος, Αναπνευστικό. Μυικό, Πεπτικό κτ.λ. που  συνεργάζονται αρμονικά για την εκτέλεση των λειτουργιών με τελική κατάληξη τη ζωή του οργανισμού. Καθ΄ όμοιο τρόπο και όλοι οι θεσμικοί οργανισμοί του δημοκρατικού κράτους [Κόμματα, περιφέρειες, δήμοι, συνδικαλιστικά όργανα  κτ.λ.] και σε τελευταία ανάλυση τα νομικά πρόσωπα ανεξαρτήτως των καταστατικών και των  αντίστοιχων εκλογικών νόμων διέπονται  από τους ίδιους μηχανισμούς λειτουργίας. Τα συνιστώντα στοιχεία τους και συγκεκριμένα στις παρατάξεις, πολιτικές, δημοτικές ή συνδικαλιστικές είναι οι τάσεις.

   Τι είναι οι Τάσεις; Είναι ομάδες, ρεύματα προσώπων-μελών με τις ίδιες κατεξοχήν ιδέες και απόψεις. Η ελεύθερη διακίνηση των ιδεών, που είναι η πρωταρχική αξία της ελευθερίας και της δημοκρατίας κατοχυρώνονται μόνο με την συγκρότηση των τάσεων. Βεβαίως δεν είναι φράξιες που αναιρούν πρωταρχικές αξίες και θέσεις του αρχηγού του κόμματος ή των επικεφαλής της παράταξης και παρακωλύουν την όλη λειτουργία.
Τα κόμματα χωρίς τάσεις, σεβαστές και κατοχυρωμένες καταστατικά, είναι κόμματα προσωποπαγή ή δογματικά με αυταρχικό και μονολιθικό τρόπο λειτουργίας. Και ενώ οραματίζονται και αγωνίζονται για την δημοκρατία, στα εν οίκω λειτουργεί δικτατορία και τα μέλη το μόνο που κάνουν είναι να ορθώνουν και να κατεβάζουν το χέρι με κίνδυνο αγκύλωσης.   Ακριβώς το ίδια ισχύουν και στην Τ/Α α΄και β΄ βαθμού, και μάλιστα περισσότερο καθότι οι δημοτικές παρατάξεις είναι πολυσυλλεκτικοί οργανισμοί, ως επί το πλείστον  για ψηφοθηρικούς λόγους κι ας λένε ότι είναι    ανεξάρτητοι και άλλα τέτοια μυθεύματα, οπότε εκ φύσεως πρέπει να υπάρχουν οι τάσεις. Σε αντίθετη περίπτωση πρέπει ο επικεφαλής της παράταξης και ο δήμαρχος να προτρέπει τα μέλη του και να καλλιεργεί αυτή την αντίληψη ώστε η οργάνωση της παράταξης να στηρίζεται στις τάσεις. Καθότι οι τάσεις, ως ομάδες ιδεών, θέσεων και απόψεων,  στην προκειμένη περίπτωση των δήμων, εκφράζουν: 
  • την στρατηγική, 
  • τον προγραμματισμό, 
  • την σχέση με τους δημότες και 
  • τους κοινοτάρχες. 
 Οπωσδήποτε πειθαρχούν στις αποφάσεις του δημάρχου και σε εκείνες της δημοτικής αρχής και είναι αλληλέγγυες με όλους τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης και σε καμία περίπτωση  δεν παρακωλύουν το έργο του δημάρχου, αλλά ούτε και τον …..τορπιλίζουν ή καταφέρονται εναντίον του. Απεναντίας με προωθητικές συνθέσεις συμβάλλουν στην πιο αποτελεσματική λειτουργία. Σε αυτά τα πλαίσια προσπαθούν με τις ιδέες τους να επηρεάσουν τις απόψεις του δημάρχου αλλά και των υπολοίπων δημοτικών συμβούλων με τους οποίους αποσκοπούν στον ίδιο στόχο, που είναι:
  •      η προάσπιση των κοινών αγαθών [περιβάλλον, αρχαιολογικά μνημεία] και                   συμφερόντων του δήμου.                      ,
  •       η καλυτέρευση των συνθηκών διαβίωσης των δημοτών [ύδρευση, αποχέτευση,               οδοποιία κ.τ.λ.
  •         η στήριξη της κοινωνικής πολιτικής [άποροι και ασθενέστεροι δημότες].

 Ακριβώς μια τέτοια τάση είναι ανάγκη να αποτελέσουν όσοι δημοτικοί σύμβουλοι πρόσκεινται η υποστηρίζουν ή είναι κοντά με  τις ιδέες του Σύριζα.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου