theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021

ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ

    Όπως σας ενημέρωσα χτες οι Τοπικές Κοινότητες [Τ.Κ] της Δ.Ε. Φιγαλίας [Φιγαλία, Πετράλωνα, Περιβόλια, Στόμιο], εξέδωσαν ένα ψήφισμα κατά των ανεμογεννητριών [Α/Γ] που λόγω του τεράστιου μεγέθους [537wat, 150 m ύψος εκάστη (1) και βάση ένα ολόκληρο γήπεδο, θεριά ανήμερα] θα προκαλέσουν τεράστιο περιβαλλοντικό έγκλημα με τρομερές συνέπειες στην περιοχή που περιλαμβάνει μεγάλης σπουδαιότητας αρχαιολογικά μνημεία  (Επικούριος Απόλλων, Αρχαία Φιγαλία),   χώρους απείρου φυσικού κάλλους, όπως το φαράγγι και οι καταρράκτες της Νέδας, που προστατεύονται από το δίκτυο NATURΑ αλλά και πλήγμα στην ντόπια κτηνοτροφία, που αποτελεί την κύρια παραγωγή των κατοίκων. 



      Το ψήφισμα το κατέθεσε μια επιτροπή προέδρων στην έδρα του δήμου, στη Ζαχάρω στον ίδιο τον δήμαρχο, Κώστα Αλεξανδρόπουλο. Πράγματι όπως τους είπε ο δήμαρχος, εγκρίνει και συμφωνεί και τους διαβεβαίωσε ότι θα προβεί σε έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου αλλά δυστυχώς χτες  δεν έγινε τίποτα. Πολύ πιθανό, σύμφωνα με έγκριτες πληροφορίες να γίνει σήμερα. 
   Όμως η προθεσμία των αντιρρήσεων λήγει μεθαύριο και η ΡΑΕ είναι σαφέστατη και απόλυτη. Δέχεται αντιρρήσεις μέχρι τις 29/1 ΚΑΙ μόνο αιτιολογημένες[2]  Τόσες ημέρες που η κοινωνία βουίζει  έμειναν με τα χέρια σταυρωμένα και αυτό, όπως ισχυρίζονται, επειδή δεν έχουν κάποιο επίσημο έγγραφο από τη ΡΑΕ.


     Βεβαίως το ίδιο έπραξε και ο δήμαρχος Κρέστενας -Ανδρίτσαινας, όμως ο δήμαρχος Οιχαλίας, η Γεωργακοπούλου από του Σκληρού, όχι μόνο έχει επίσημα αντιδράσει με απόφαση του δ.σ. εδώ και μια βδομάδα, αλλά έχει με τον κόπανο, Κοπανάκι γαρ, κινητοποιήσει όλη την Μεσσηνία. Μάλιστα σήμερα στέλνουν αντιρρήσεις αιτιολογημένες  από περιβαλλοντολόγο και αρχαιολόγο. Χίλια μπράβο στο Κοπανάκι!!!
Οι δικοί μας περιμένουν το αγγελιόσημο της κηδείας.
  Ας είναι....
     Έτσι για να αγιάσω και λίγο τα γένια μου, χτες, όπως σας έχω αναφέρει, μίλησα στο ΙΟΝΙΟΝ fm και πιστεύω καλά τα τόνισα [κλικ ΕΔΩ]

 [1] Για να έχετε μια αίσθηση των θεόρατων Α/Γ με ύψος 150 μέτρων, ο Αλιάς έχει υψόμετρο 110 και βλέπετε πως φαίνεται από το Γιαννιτσοχώρι. Θεός να φυλάξει τα έρημα...
[2]  Ο σχετικός ν.114746/4230 που δημοσιεύεται είναι φτιαγμένος σαν τα μούτρα τους, όλα υπέρ των επενδυτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου