theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Δευτέρα 3 Ιουλίου 2023

Η ΚΑΖΑΡΜΑ ΤΟΥ ΚΑΪΑΦΑ & Ο ....ΜΙΚΡΟΥΛΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ

    Ο ΣΩΤΉΡΑΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΖΑΧΑΡΩΣ

     Νάμαστε....συνεπείς με την προχθεσινή μας υπόσχεση για τη σχέση των τριών εικόνων, της καζάρμας του Καϊάφα, του λεξανδρόπουλου και της θεάς Μονρόε.
Λοιπόν θα σας εκθέσω με πλήρη σαφήνεια τα καθέκαστα. 
 Η τεράστια ομορφιά, φυσικό κάλλος  του Καϊάφα  θαμπώνει εκτυφλωτικά όποιος τον αντικρύζει και μια και δυο και κάθε φορά. Τόσοι και τόσοι, περιηγητές, ζωγράφοι, ποιητές, συγγραφείς τον έχουν χιλιοτραγουδήσει  και υμνήσει ανά τους αιώνες. Είναι ένας μοναδικός συνδυασμός,....βουνού, φυσικής λίμνης, σπάνιου παρά θυν αλός πευκοδάσους και καταπληκτικής παραλίας με απέραντες αμμοθίνες στολισμένες με χιλιάδες αγριολούλουδα και διάφορα φυτά και τον Αύγουστο με τα άσπρα κρινάκια {της Παναγιάς καλούμενα} να κάνουν μια πανδαισία! Χάρμα ιδέσθαι και όχι μόνον!   Μέσα σε αυτή την παραδεισένια ζωγραφιά, περίοπτη θέση έχει ο παραθαλάσσιος πύργος Καζάρμα, [1] σήμα κατατεθέν της χρυσαφένιας αμμουδιάς. Σήμερα όμως ρημάζει, μια αγριοσυκιά έχει φυτρώσει στο εσωτερικό του και κινδυνεύει με ολική κατάρρευση.


   Μπροστά σε αυτό τον κίνδυνο που ραγδαία μεγαλώνει ο επικεφαλής της ομάδας "Φίλοι του Καϊάφα" Δημητρης Μιχαλόπουλος ανάφερε το πρόβλημα στον δήμαρχο Ζαχάρως, προκειμένου ο δήμος να φροντίσει για την σωτηρία αυτού το σπάνιου και μοναδικού μνημείου. Για την μελέτη και την αναστύλωση το κόστος κυμαινόταν περί τα 5-6.000  ευρώ, ποσό υπολογίσιμο μεν αλλά στα μέτρα του δήμου. Εδώ ο σκοπός αγιάζει τα μέσα!
Ακούτε την απάντηση του κ. Αλεξανδρόπουλου στον Δημήτρη και πρώτοξάδελφο:
 : Δεν έχεις να ασχοληθείς με κάτι άλλο ρε ξάδελφε και ασχολείσαι με τρίχες; Απίστευτο κι όμως πέρα για πέρα αληθινό!  Αν είναι δυνατόν, τέτοια απαράδεχτη αντίληψη από έναν επιστήμονα, γιατρό για για την αρχαία και νεότερη κληρονομιά μας!  Ούτε καν θα έχει ακούσει ο άμοιρος τα μεγαλειώδη λόγια του αγράμματου Μακρυγιάννη. [2] 
   Τι να πω και τη να μολογήσω για αυτόν τον άνθρωπο. Λυπάμαι για μια άλλη φορά που έπεσα τόσο πολύ έξω. Επί 10 χρόνια ήμουν δίπλα του, συμπαραστάτης και σφοδρός υποστηριχτής του. Και τελικά αποδείχτηκε πολύ ...μικρούλης Γλυτώσαμε από την Σκύλα και πέσαμε στην Χάρυβδη. Δήμαρχος των μνημόσυνων...... 

  [1] Ο  πύργος Καζάρμα βρίσκεται στην παραλία του Καϊάφα Ήταν μέρος της παράκτιας οχύρωσης στην Φραγκοκρατία και εμπόδιο στους πειρατές...Πριν από περίπου 800 χρόνια, επόπτευε την ανοιχτή θάλασσα του Ιονίου όπου παραμόνευε ο κίνδυνος των πειρατών.     ανάμεσα στην Κρέστενα και την Ζαχάρω. Είναι σήμα κατατεθέν της ατελείωτης χρυσαφένιας αμμουδιάς που θεωρείται ως μία από τις πιο δημοφιλείς παραλίες της Ηλείας.
[2] «Είχα δύο αγάλματα περίφημα, μια γυναίκα κι ένα βασιλόπουλο, ατόφια – φαίνονταν οι φλέβες, τόση εντέλειαν είχαν. Οταν χάλασαν τον Πόρο, τα ’χαν πάρει κάτι στρατιώτες, και στ’ Αργος θα τα πουλούσαν κάτι Ευρωπαίων· χίλια τάλαρα γύρευαν… Πήρα τους στρατιώτες, τους μίλησα: Αυτά, και δέκα χιλιάδες τάλαρα να σας δώσουνε, να μην το καταδεχτείτε να βγουν από την πατρίδα μας. Δι’ αυτά πολεμήσαμεν»! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου