theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Δευτέρα 31 Ιουλίου 2023

ΤΟ ΤΡΕΝΟ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΣΤΗΝ "ΑΝΔΡΑΒΙΣ" [1] ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ "ΑΝΔΡΑΒΙΣ & ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΡΑΙΟΙ"

΄    Η όλη εκδήλωση προχθές το βράδυ στον σιδηροδρομικό σταθμό της Ανδραβίδας για την παρουσίαση του βιβλίου μου "ΑΝΔΡΑΒΙΣ & ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΡΑΙΟΙ" ήταν καθόλα πετυχημένη. Σύμφωνα με αρκετούς φίλους ήταν απλή, ζεστή και  πολύ ανθρώπινη, συναισθηματική. Επί πλέον - πράγμα που το επιδίωξα  - ήταν αντισυμβατική, αντίθετη με τις κοινωνικές συμβάσεις και καθωσπρεπισμούς.
   Έδενε απόλυτα με  τον χώρο περί τοΝ σιδιρ. σταθμό, που έχει διαμορφωθεί καλαίσθητα  σε Βιβλιοθήκη με πολλά στοιχεία λαϊκού μουσείου.
    Αν και και η μέρα ήταν κρίσιμη, δύσκολη, μια και στον χώρο της Ανδραβίδας συνάμα είχαμε δυο γάμους και βαφτίσια, η παρουσία του φιλοθεάμονος κοινού ήταν αρκετά ικανοποιητική. 
 

   Εννοείται ότι σε πολύ μεγάλο ποσοστό ήταν φίλοι και κολέγηδες από εκείνη την εποχή. Σημειωτέο πολλοί είχαν έρθει από άλλα μέρη, κοντά στα 30 άτομα. Ήρθαν από το Γιαννιτσοχώρι, τη Ζαχάρω, την Κυπαρισσία κι από αλλού.
    Οι δε παρουσιαστές, Γιάννης Ρήγας, εκδότης της "ΠΡΩΙΝΗΣ" και ο ντόπιος συγγραφέας  Ανδρέας Φουσκαρίνης συνέβαλλαν κατά πολύ στην επιτυχία με τα μεστά, απλά λόγια τους.    Το δε βιβλίο ο Ανδρέας και πολύ φυσιολογικά δεν το κατέταξε σε ΄κάποιο λογοτεχνικό είδος. 
  Επίσης η αρωγή των υπεύθυνων γυναικών της Βιβλιοθήκης, Της Αγγέλας και της Αντιόπης στην εκδήλωση ήταν μεγάλη. 
   Να τονίσω δε και την προσφορά της Ελενίτσας Χολέβα-Κουφόπουλου, που γλύκανε και δρόσισε όλους τους Παρ ευρισκομένους.
    Πολλά δε είναι και τα χθεσινά συγχαρητήρια μηνύματα από πολλές φίλες και φίλους που άρχισαν να διαβάζουν το βιβλίο κι αυτό είναι το κυριότερο για την όλη ικανοποίηση που αισθάνομαι . 
   Τήρησα μια υποχρέωση και μια τιμή στους  φίλους 
εκείνης της ωραίας και γεμάτης εποχής. Περισσότερο
 σε αυτούς που έχουν φύγει και ειδικά στον πρωτόφιλο 
Νικάκη Χολέβα.

 [1] Τότε επί εποχής ΣΠΑΠ & ΟΣΕ τα εισιτήρια έγραφαν "Ανδραβίς" αντί Ανδραβίδα, όπως και Αμαλιάς αντί Αμαλιάδα. Ποιος και γιατί είχε την ευφάνταστη ιδέα αγνοείται. Πάντως όπως είπε κι ο συγγραφέας Ανδρέας Φουσκαρίνης, όν φιλόλογος, τέτοια τριτόκλιτα ονόματα δεν υπάρχουν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου