theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Τετάρτη 12 Ιουλίου 2023

ΠΕΡΑΣΜΕΝΑ & ΑΞΕΧΑΣΤΑ! ΔΥΟ ΒΗΜΑΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΙΣΩ 'Η 1 ΜΠΡΟΣΤΑ & 2 ΠΙΣΩ

Το κείμενο είναι γραμμένο λίγες 
ημέρες μετά τις εκλογές του Μαϊου, 
οπότε έχει τη δική του αξία. 
    Προχτές  την Παρασκευή υπό την πένθιμη αχλή της πανωλεθρίας των εκλογών συνήλθε η Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ για τον σχετικό απολογισμό και την απαραίτητη ανασύσταση και ανασυγκρότηση. Όπως συνηθίζεται σε τέτοιες περιστάσεις, έγινε η αυτοκριτική από τον πρόεδρο και τονίσθηκε η ανάγκη της ενότητας και της αποφυγής κάθε αμετροέπειας και εσωστρέφειας. 

      Την ίδια μέρα, στην ίδια έγκριτη εφημερίδα, την ΠΡΩΙΝΗ [1] δημοσιεύεται ένα σπουδαίο άρθρο από τον ίδιο τον εκδότη, με τον ευρηματικό και καινοτόμο τίτλο "Τα τρια αυτοάνοσα του ΣΥΡΙΖΑ", [2]όπου με προσεκτική σαφήνεια τονίζονται οι λόγοι και κατά κάποιον τρόπο καταλογίζονται με λεπτότητα οι ευθύνες. Τα 3 αυτοάνοσα, οι λόγοι  του οδυνηρού αποτελέσματος είναι:
α] Μη κατάκτηση του κεντρώου χώρου παρά τις μετριοπαθείς θέσεις, με αποτέλεσμα να χάσει και το κέντρο αλλά και τον αριστερό κόσμο. Δηλαδή αν κατάλαβα επαρκώς, είχαμε αποτυχία στην πασοκοποίηση 
β] Χωρίς ρίζες στην κοινωνία δεν στεριώνει κανένα κόμμα. Δεν διαθέτει ανθρώπους στην κοινωνία των πολιτών, πέρα από κομματικά στελέχη.
γ] Έλλειψη πολιτικής ταυτότητας με προγραμματικό περιεχόμενο.
Ένα υποτιθέμενο κόμμα εξουσίας, ψάχνοντας προεκλογικά συνεργασίες και τρώγοντας διαρκώς πόρτες, έχασε και το ήδη ισχνό πολιτικό του στίγμα
     Συνάμα στο διαδίκτυο  γράφτηκε από έναν παλιό και άξιο σύντροφο, τον Νίκο Φάμελο, ένα κείμενο που ήχησε σαν καμπάνα. Και τα δυο αναρτήθηκαν προχτες στις 26/5. Το ριζοσπαστικό μήνυμα του Νίκου από τη μια μεριά είναι ένα δριμύτατο  κατηγορητήριο  κατά των προσκυνημένων στο σύστημα, που άγονται και φέρονται από αυτό  και οι οποίοι θέλησαν να αλώσουν τις οργανώσεις με τους σιωπηρούς απολιτίκ αυλικούς τους, όπως ακριβώς γράφει και από την άλλη ένας ύμνος για τον Αλέξη Τσίπρα με ρητή προειδοποίηση ΜΗΝ ΠΥΡΟΒΟΛΕΙΤΕ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΗΛΙΘΙΟΙ .
   Παρά τη φανερή και δικαιολογημένη οργή δεν τίθενται τα "δάκτυλα επί των ήλων". Καταγγέλλονται μεν οι προσκυνημένοι, αλλά αυτό γίνεται κάπως γενικώς και αορίστως, ούτε πρόσωπα αναφέρονται αλλά ούτε και πραγματικά γεγονότα. Οι τύποι δεν στηλιτεύονται επειδή θέλησαν να αλώσουν τις οργανώσεις με τους σιωπηρούς απολιτίκ αυλικούς τους, αλλά τις άλωσαν και τις μετέβαλαν τουλάχιστον σε αδρανή σώματα ή σε γραφεία εορταστικών επετείων. [3] Και δεν ήταν λίγοι που γράφει ο Νίκος αλλά εδώ στην Ηλεία, πολλοί. Σαφώς για τους εντός των τειχών τι κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια, όταν όμως η γάτα δεν νιαουρίζει και έχει χρώμα χαμαιλέοντα τότε το πράγμα εμπλέκεται και επέρχεται σύγχυση. Δεν είμαι απόλυτος και σίγουρος, ίσως έτσι να είναι καλύτερα και ο νοών νοείτω.

    Σημειωτέον νομίζω ότι και στα δυο αιχμηρά κείμενα κοινός, πρώτος λόγος είναι η μη αποτελεσματική ...πασοκοποίηση. Σε αυτό όχι μόνο συμφωνώ αλλά και επαυξάνω. Μάλιστα ήθελα να το φωνάξω από πριν τις εκλογές βλέποντας τα αβρά, στην ουσία ..νερόβραστα δελτία και τις διακηρύξεις των συν. υποψηφίων και την αντιδεοντολογική με την Αριστερά [4]συμπεριφορά τους, αλλά απέφυγα να το κάνω, φοβούμενος  μπας και κάνω περισσότερη ζημιά.    Θρυαλλίδα, κατά κάποιον τρόπο αποτέλεσε το κείμενο του Διονύση Καλαματιανού με τίτλο «Η Ζαχάρω σε πρώτο πλάνο», όπου πουθενά δεν κάνει, έστω απλή νύξη για το περιβόητο Π.Δ, [όχι μόνο αυτός αλλά και οι υπόλοιποι,εκτός Μπαλαούρα]. 
Το Π.Δ. που είναι η σημαία της Αριστεράς για την προστασία του περιβάλλοντος σε όλη τη νότια Ηλεία [& αρκετή Μεσσηνία] και επέτρεψαν να γίνει ο σάκος του μποξ στον λαϊκισμό, όλων των δημάρχων της περιοχής, άλλων για ιδιοτελείς σκοπούς και μικροσυμφέροντα, όπως του δημάρχου της Ζαχάρως   και άλλων λόγω βαθιάς πλάνης και μικροπολιτικής αντίληψης. Οπότε οι υποψήφιοι της δεξιάς και δη η Ζαχαραία Αυγερινοπούλου, αφέθηκαν  να παραληρούν ασυστόλως και ποικιλοτρόπως.
 Καθώς επίσης ποτέ και πουθενά, ούτε καν ανέφεραν ότι η μοναδική επιλογή για την ανάπτυξη της πρωτογενούς παραγωγής είναι η συνεργατική αλληλεγγύη, οι σύγχρονοι συνεταιρισμοί, όπως είναι σε όλα τα αναπτυγμένα κράτη , Δύσης και Ανατολής. 
Εντάξει οι άλλοι, της Ν.Δ. ΠΑΣΟΚ & λοιποί ήταν αναμενόμενο, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ....
   Να αναφέρω και το άλλο και ας τσούζει.  "Δεν υπάρχει άλλη πραγματικότητα από την πράξη" είπε ο Σαρτρ και η πρώτη πράξη της "άλωσης" έλαβε χώρα επισήμως στην Ηλεία με την εκλογή της Νομαρχιακής Επιτροπής. Δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο καθαιρέθηκε ο προηγούμενος συντονιστής της Ν.Ε. ο Σαίτάς όταν σε δύσκολες εποχές ήταν σωστότατος και λίαν αποτελεσματικός. Ήταν η αρχική πράξη της λαθεμένης, στρεβλής ..πασοκοποίησης.πάρχει άλλη πραγματικότητα από την πράξη» [Πηγή: www.doctv.gr]

[1] Η "ΠΡΩΙΝΗ" ίσως είναι η μόνη μη δεξιά εφημερίδα σε όλη την ελληνική επαρχία
[2]Αυτοάνοσο  θεωρείται το νόσημα που ο οργανισμός με το ανοσοποιητικό του σύστημα δεν αναγνωρίζει τα δικά του κύτταρα και επιτίθεται στα ίδια τα όργανα που πρέπει να προστατεύσει.
[3] Τρανταχτό παράδειγμα άλωσης η οργάνωση της Ζαχάρως, που πριν μερικά χρόνια πετούσε από ζωντάνια και πολιτικές δραστηριότητες. Τώρα μούτζω τα ...
[4] Αριστερά με το κόκκινο του αίματος, της οργής, της αισιοδοξίας, των  αγώνων και θυσιών, των επαναστάσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου