theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Παρασκευή 21 Ιουλίου 2023

ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΗΛΙΑ ΗΤΑΝ ΜΕΓΑΛΕΙΟ!!!

  Ετούτη τη φορά ήταν το κατακαλύτερο!
Πράγματι ο Αλιάς έδειξε όλα τα κάλλη του μια και αποτελεί ένα σπάνιο δώρο της φύσης. 
Σε όλα τα προτερήματά του, το αγνάντεμα, η πανοραμική θέα,  τα αιωνόβια δένδρα με  το εκκλησάκι σε μια μια γωνιά, προστέθηκαν  το πι κι-πικι του κλαρίνου, τα λυγίσματα της φωνάρας της Ξένιας Βέρρα αλλά και όλα τα ακούσματα της ορχήστρας [δημοτικής και λαϊκή] οπότε προέκυψε μια πανδαισία μοναδική, πανδαισία Χαρίτων. Σοβαρό λόγο δε έπαιξαν και το ντερλίκωμα με την κλασσική γουρουνοπούλα και την κρύα μπύρα.
      Η μουσική σκορπούσε στους λόγγους και στα καταράχια και ο χορός με τα τσαλιμάκια  και τις φούρλες έκανε τους εκατοντάδες πανηγυριώτες να ευφρανθούν τα μέγιστα και να αγάλλεται η ψυχή τους από τη χαρά και το κέφι. Το ίδιο και περισσότερο αγαλλίαση αισθάνθηκε και ο Προφήτης Ηλίας. Αργά, μετά τα μεσάνυχτα, ακουγόταν  πολύ σιγανά το γέλιο του. 
   Ας ευχηθούμε Υγεία και Ευτυχία σε όλους τους πανηγυριώτες, Αλιώτες κι από όλα τα διπλανά χωριά. Αλλά και στους πολλούς ομογενείς ξενιτεμένους από Αυστραλία με πρώτους τους Ντουφαίους και Γερμανία [γεια σου ρε Ζαχαρία] που έκαναν αισθητή την παρουσία τους. Ομοίως, όπως κάθε χρόνο, αισθητή ήταν και η παρουσία των Αλιωτών ετεροδημοτών  σε όλη την Ελλάδα, από τους οποίους μάλιστα πολλοί στελεχώνουν τον Πολιτιστικό Σύλλογο και δίνουν πνοή μεγάλη στο χωριό κάθε καλοκαίρι. 
Η Χριστίνα, Η Διαμάντω, ο Γιώργης και τα άλλα παιδιά! 
Χίλια μπράβο σε όλους!!!

  
    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου