theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Παρασκευή 7 Ιουλίου 2023

ΜΙΑ ΣΟΒΑΡΗ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΗ - ΜΙΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

        Γενική αρχή είναι ότι η ιστορία γράφεται στηριζόμενη σε προσωπικές μαρτυρίες κυρίως πρωταγωνιστών με αποτέλεσμα λίγο ή πολύ, να μην είναι αντικειμενική και να γράφονται αρκετές ανακρίβειες.
   Σέ μια παλιά αναφορά μας για τους Αθάνατους Μάρτυρες της Ζαχάρως κατά την Εθνική Αντίσταση, πριν 5 χρόνια, σχετικά με την κατάδοση και τη δίκη του πρώτου ήρωα Νίκου Γκότση  αναφέρονται δυο μάρτυρες, ο 2ος από αυτούς ήταν ο περιβόητος Πανταζάρας, ο οποίος ως καταδότες κατάγγειλε το νουνό του Κανελόπουλο και τους Καμπανά, Τσιρώνη και Μιτσινά.
   Προχθές  με συνάντησε ο υιός Μιτσινάς και  οργίλος μου επετέθη, καθόλα δικαιολογημένα, κατηγορώντας με γιατί δεν έκανα διασταύρωση των ονομάτων. [1] Υποστήριξε δε ότι ο πατέρας του όχι μόνο  κατέδωσε τον Γκότση, αλλά αντίθετα του  συμπαραστάθηκε και τον βοήθησε. 
    Σίγουρα έτσι  ήταν καθότι όλη η οικογένεια ανήκαν στην μεγαλειώδη παράταξη του Γκότση, την Εθνική Αντίσταση και σήμερα είναι ενταγμένοι στο ΚΚΕ. 
    Απορρέει λοιπόν  ότι η μαρτυρία του Παναταζή ήταν ψευδέστατη, κατασυκοφαντική και υποβολιμαία, χωρίς να γνωρίζω τον λόγο. [2]


      Οπότε σαφώς και η δημοσίευση ως προς τον Μιτσινά ήταν εντελώς λαθεμένη και ως εκ τούτου κηλίδωσε την τιμή και την υπόληψη της οικογένειας. Βεβαίως ζητάμε συγνώμη, και προσεχώς όπως μας υποσχέθηκε ο  ίδιος θα μας εκθέσει τα πράγματα όπως ακριβώς έγιναν. 
Μακάρι να γίνει.... 
  [1] Για το θέμα της διασταύρωσης να τονίσω, ότι όταν ένας  επωνύμως δίνει μια πληροφορία κυρίως για ένα σοβαρό μεν αλλά παλιό γεγονός, τότε άνετα δημοσιεύεται αυτούσια σε ένα blog χωρίς να υπάρχει διασταύρωση. Ο λόγος είναι γιατί το  blog διαφέρει ακριβώς σε αυτό το σημείο, είναι μέσον ενημέρωσης δ ι α δ ρ α σ τ ι κ ό. Δηλαδή δίνει το δικαίωμα στον οποιονδήποτε ΄να εκφράσει άλλη άποψη, αντίθετη, ακόμη και να καταγγείλει τον διαχειριστή, που είναι υποχρεωμένος να τη δημοσιεύσει όπως είναι, αυτολεξεί.
[2] Δυστυχώς ο Πανταζής δεν είναι σε κατάσταση, λόγω υγείας, να μας δικαιολογήσει την τότε άποψή του. Με την ευκαιρία αν και τόσα και τόσα του έχουμε επισυνάψει, ευχόμαστε όλα να πάνε καλά και πάλι να τον δούμε στη Ζαχάρω...  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου