theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Δευτέρα 17 Ιουλίου 2023

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΖΑΧΑΡΩΣ: ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ

       


Εν μέσω καλοκαιρινής ραστώνης και σχετικής ραθυμίας [μπάνια, ουζάκια παρά θίνα αλώς &..] 
μετά το μεγάλο πατατράκ των εθνικών εκλογών [1] εισερχόμαστε στον αστερισμό των δημοτικών. Ας ρίξουμε λοιπόν μια ματιά στα μέχρι τούδε δεδομένα και τα καθέκαστα του δήμου  μας.
Μέχρι τώρα και όπως φαίνεται θα είναι και το τελικό, θα έχουμε 3 υποψήφιους δημάρχους, τους:

Κώστα Αλεξανδρόπουλό, νυν δήμαρχο 
- Τάσο Κάπο και 
- Κώστα Μητρόπουλο
    Καθένας έχει τη δική πορεία και τη δική του προσωπική εικόνα, με τους δυο Κώστηδες να έχουν και αυτοδιοικιτική εμπειρία. Ο ένας στον Α΄ βαθμό Τ/Α, δήμαρχος στη Ζαχάρω και και ο δεύτερος στον Β΄ βαθμό,  στην Περιφέρεια.
Πασιφανές είναι ότι:
  Ο Αλεξανδρόπουλος κατεβαίνει αρκετά αποδυναμωμένος, μια και πολλοί  δικοί του, συμπαραστάτες ή υποστηριχτές τον εγκατέλειψαν. ¨Όμως κατέχει τη δύναμη της εξουσίας, της δημοτικής αρχής κι αυτό δεν είναι καθόλου αμελητέο.
  Ο Κάπος στηρίζεται στην επαγγελματική του επιτυχία και εξ αυτού στην οικονομική ευρωστία. Οπότε κατεβαίνει με την εξουσία του χρήματος, κι αυτό επίσης δεν είναι αμελητέο.
    Ο δε Μητρόπουλος στηρίζεται κυρίως στη μακροχρόνια σχέση του με τον Κατρίνη,  αλλά΄ και λόγω των γνωστών, ισχυρών τοπικιστικών αντιλήψεων λόγων, που ισχύουν έντονα στην περιοχή και δη μεταξύ της Ζαχάρως και Ζούρτσας, έχει - λένε- μονοκούκι τη δεύτερη και τα χωριά της.
   Όπως λοιπόν δείχνουν τα πράγματα αυτοί οι 3 θα διεκδικήσουν την δημαρχία. Εκτός κι αν κάποιος από δαύτους αλλάξει γνώμη και δεν θέσει υποψηφιότητα. Σίγουρα αυτός δεν θα είναι ο Κάπος μια και έχει ήδη εκτεθεί και έχει ξεκινήσει, παρουσιάζοντας στον τοπικό τύπο πολλούς συμπαραστάτες. Μάλιστα αυτοί κυμαίνονται περί τα 25 άτομα, που έχουν δεσμευθεί δημόσια, μεταξύ των οποίων και 3 γυναίκες με την πιο αξιόλογη την γνωστή για την κοινωνικο-εκπαιδευτική δράση της , τη  Ρέα Μακρή.
   Και ο Αλεξανδρόπουλος από τη μεριά του, έχει ανακοινώσει δημοσίως 2 συμπαραστάτες, με τον κτηνίατρο Σπύρο Γκότση [2]   ..πρωτοστάτη. Ο δε Μητρόπολος ακόμα ...αναμένει.
   Πρέπει δε να τονίσουμε ότι τον Αλεξανδρόπουλο οι πρώτοι που τον εγκατέλειψαν και παραιτήθηκαν, μάλιστα με αρκετό ΄...θόρυβο, ήταν οι 3 από τους 4 αντιδημάρχους που πρωτοδιόρισε. Η Αναστασία Κάπου, ο Παναγιώτης Παναγόπουλος και ο Άρης Ρουμελιώτης[3]. Από τις υπόλοιπους δημότες που τον έχουν ..απαρνηθεί, σοβαρές, αισθητές περιπτώσεις είναι ο Γιάννης Σχίζας, ο Δημήτρης Μιχαλόπουλος, ο Λεωνίδας Χωρέμης, Ζαχαρίας, ο γιατρός Νίκος Κανελόπουλος με τη Νάνση του, η εφημεριδούλα ο "ΝΕΣΤΩΡ" και αρκετοί Ζαχαραίοι και στα χωριά που μου είπαν να μην τους αναφέρω.                   Επίσης αισθητή είναι η καθόλα αρνητική και αντίθετη θέση και στάση του     
yannitsochori.blogspot.com, που επί 10 ολόκληρα χρόνια ήταν ο κύριος ίσως υποστηριχτής του, από τον καιρό της πρώτη φορά υποψηφιότητας του. Βλέπετε τότε, η ανάγκη να απαλλαγεί ο τόπος από τον περιβόητο Πανταζάρα υπερίσχυσε των υπολοίπων αρνητικών σε εκείνες τις εκλογές. Όμως η Καμπάνα χτύπησε αρκετά νωρίς, πλέον το κακό παράγινε και φάνηκε με τους πρώτους μήνες της εκλογής του. Η χυδαία και παραπλανητική στάση του νυν δήμαρχου σε μια σειρά σοβαρά και σπουδαία θέματα [Π.Δ., Βιολογικός με αποδέχτη τον Καϊάφα, περιπτύξεις με ακροδεξιούς, Γεωργιάδη, και Βορίδη και μια σειρά άλλων] ξεχείλισαν το ποτήρι. Η ανοχή έγινε οργή και αγανάκτηση που πήρε τη μορφή της έντονης πολεμικής και καταγγελίας.
      Προσεχώς για τις ανάγκες μιας αντικειμενικής ενημέρωσης, μέσω της "ΠΡΩΙΝΗΣ" και αυτής της Σελίδας, πρόκειται να αποστείλουμε επιστολή και στους 3 υποψηφίους με σειρά ερωτημάτων για τα φλέγονται θέματα του δήμου, όπως π.χ. Αποχέτευση, Ύδρευση, Προστασία Περιβάλλοντος  με  Π.Δ. για τον Κυπαρισσιακό,  Βιολογικό και τον αποδέχτη του τον Καϊάφα, Διαμόρφωση της νότιας εισόδου της εθνικής οδού, Δημοκρατική και Θεσμική λειτουργία το Δήμου και των Διαμερισμάτων [Γεν. Συνελεύσεις, επιτροπή Μεταναστών, ένταξη των Ρομά]. 
Ίδομεν

[1] Λίγες μέρες μετά ο πρόεδρος του Μπουζιού, ο Αρης Σκλάβος, χωρίς να με χαιρετήσει αν και είχαμε πολύ καιρό να ιδωθούμε, μου λέει: "Φίλε θα μεταναστεύσω στην Ολλανδία, σκουπιδιάρης. Τι να κάνω εδώ μετά από τόσα και τόσα [πανδημία, Τέμπη, υποκλοπές &&] δεν αντέχω άλλο τέτοιο κράτος δικαίου..."
[2] Ο Σπύρος Γκότσης είναι απόγονος του θρυλικού ήρωα της Εθνικής Αντίστασης, οπότε η προσχώρησή του σε αυτόν τον ...χώρο, προκαλεί διάφορα ερωτήματα.
[3] Από τους 4 εκείνους αντιδημάρχους πιστή στον Αλεξανδρόπουλο παραμένει ακόμα η Δήμητρα Σκαλτσά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου