theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Η ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΡΚΩΜΟΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010

       Τελικά η δίκη που είχε ορισθεί για την προ-προηγούμενη Τρίτη 4/9. στο τριμελές Πρωτοδικείο Πύργου αναβλήθηκε. Κατηγορούμενος ο πρώην δήμαρχος κ. Πανταζής Χρονόπουλος σχετικά με τα καταγέλαστα γεγονότα που διαδραματίσθηκαν κατά το μελανό Δεκέμβρη του 2010 στο δήμο μας.. 
       Η κατηγορία έγκειται γιατί υπέγραφε φαρδιά πλατιά τις προσκλήσεις για ορκωμοσία στους επιλεγέντες υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους, ενώ ήταν σε επίσημη αργία από την προηγούμενη θητεία του από την Περιφέρεια. Η πλευρά του κ. Πανταζή υποστηρίζει ότι αυτός ήταν αρμόδιος και είχε το δικαίωμα υπογραφής ως νεοεκλεγείς δήμαρχος.
     Αξέχαστα έχουν μείνει εκείνα τα πρωτοφανή γεγονότα, που αμαύρωσαν μεν τον δήμο μας, αλλά  από την άλλη μεριά ήταν και η απαρχή μιας σθεναράς αντίστασης υπέρ της νομιμότητας στον δήμο που είχε σαν επακόλουθο όλες τις γνωστές ανατροπές με αποκορύφωμα την έκπτωση του Πανταζή. (ορκωμοσίες μαϊμού, Μπουσμπουροσκαμπίλι, ορκωμοσία της μείζονος αντιπολίτευσης με το φως των κεριών κτ.λ.)
   Νομίζω ότι αξίζει να αναφέρω μια συνάντηση με μια συζήτηση που την κρίνω πολύ αποκαλυπτική. Ήμουν λοιπόν,  αυτήκοος μάρτυρας σε μια εκ βαθέων εκμυστήρευση ενός προσώπου που τότε με την υπογραφή του συνέβαλε να οδηγηθούν τα πράγματα εκεί που έφτασαν. Με δυο λόγια δήλωσε ότι η υπογραφή του περιβόητου εγγράφου για την απαγόρευση της ορκωμοσίας εντός δημαρχιακού χώρου, ήταν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο προϊόν καταναγκασμού, υφαρπαγής   και ότι ήσαν λάθος όλες οι σχετικές ενέργειες από την πλευρά του δήμου. Να σας πω την αλήθεια δεν κατάλαβα εάν η υφαρπαγή έγινε κατόπιν ψεύτικων υποσχέσεων ή φθηνών εκβιασμών. Πάντως ο άνθρωπος δεν κατήγγειλε κάποιον, αν και έκανε ορισμένες νύξεις εναντίον μερικών ατόμων, αλλά το σίγουρο είναι ότι παραδέχεται ότι έπρεπε αλλιώς να πράξει.
   Όλοι ...οι εντός των τειχών, τα ανωτέρω τα καταλαβαίνουν με το νι και με το σίγμα. Έτσι δεν είναι;

Για σχετική υπενθύμιση  εκείνων των γεγονότων 
μπορείτε να ανατρέξετε στις αναρτήσεις εκείνης 
της εποχής (Δεκέμβριος  2010,Γενάρης,
Φλεβάρης, του 2011 
ή στην αναζήτηση γράψτε τη λέξη ορκωμοσία)   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου