theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

Επιτέλους, να σπάσουν και μερικά αυγά... και μάλιστα χρυσά αυγά

ΣΤΟ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ


Giorgos Papaspiropoulos
Πρώτη φορά μπαίνει σοβαρά στο τραπέζι και μάλιστα από κυβερνητικό κόμμα το καταταλαιπωρημένο ζήτημα της δυνατότητας της Εκκλησίας να έχει αφορολόγητα εισοδήματα και περιουσία και ταυτόχρονα μισθοδότηση των υπαλλήλων της από το Δημόσιο. Κάποτε και η ίδια η Εκκλησία θάπρεπε να αποφασίσει: ή να είναι μια αυτοδύναμη εταιρία παροχής θρησκευτικών υπηρεσιών που θα πληρώνει κανονικά τους φόρους της και θα μισθοδοτεί τους υπαλλήλους της ή να αποτελέσει δημόσια υπηρεσία της οποίας τα έσοδα θα πηγαίνουν στο Δημόσιο Ταμείο. Και αφορολόγητη και μισθοδοτούμενη δεν γίνεται...!
Και φυσικά θάπρεπε να δώσει πρώτη το παράδειγμα προσφέροντας στο πτωχευμένο έθνος μας τον αποθησαυρισμένο (και μη απαραίτητο στη θρησκευτική της αποστολή) πλούτο που αποκτήθηκε παρανόμως για υπηρεσίες που θάπρεπε να είναι δωρεάν σύμφωνα και με τις ρήσεις του ιδρυτή και διδασκάλου της ή λόγω της διαπλοκής της διαχρονικά με κάθε μορφής εξουσία. Αλλά, κάτι τέτοιο φαντάζει απίθανο από τους χοντρόπετσους ιεράρχες και διευθύνοντες συμβούλους της Εκκλησίας ΑΕ...
Ήρθε όμως φαίνεται η ώρα να σπάσουν μερικά αυγά, και μάλιστα ...χρυσά αυγά... Ελπίζουμε η Δημοκρατική Αριστερά να το παλέψει μέχρι τέλους και φυσικά θα έχει την υποστήριξη καθενός και καθεμιάς που αγωνίζεται για την ισονομία και τον χωρισμό Εκκλησίας και Κράτους στην πορεία για την έξοδο από την κρίση. Ένας ακόμη βασικός πυλώνας του ελληνικού πελατειακού συστήματος φαίνεται ότι ραγίζει... (ΑΣ)
http://aristeristrouthokamilos.blogspot.gr/2012/08/blog-post_31.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου