theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012

Φασίστες ορθόδοξοι κληρικοί

1. Ο αρχιμανδρίτης Γυάρου Προκόπιος Παπαθεοδώρου της Ζούρτσας
Από την 15θήμερη εφημερίδα της Σύρου 
Γράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος
Κύριε Ροΐδη,
Με αφορμή το θάνατο των Μακρονησιωτών Λάκη Σάντα και Θανάση Βέγγου, φιλοδοξώ με μια σειρά άρθρων μου να παρουσιάσω μια μικρή Πινακοθήκη Νεοελλήνων φασιστών ορθόδοξων κληρικών, ήδη κατοίκων της Κόλασης, που έδρασαν στους τόπους μαρτυρίου των Ελλήνων Αριστερών και Δημοκρατών. Με την ευκαιρία ζητώ πληροφορίες για όποιον μπορεί να μας στείλει σχετικά με το Χίτη αρχιμανδρίτη Αλέξανδρο Παπαγεωργίου.
Αντιγράφω από άρθρο του τ.βουλευτή Νίκανδρου Κεπέση (ΚΚΕ) στο Ριζοσπάστη (27.7. 2001), ο οποίος έφυγε δυο χρόνια πριν και κηδεύτηκε πολιτικά: «Στη Γιούρα κατά τακτά χρονικά διαστήματα ερχότανε ο θρησκευτικός επιθεωρητής των φυλακών του κράτους Αρχιμανδρίτης Παπαθεοδώρου Προκόπιος για να ευλογεί τα βασανιστήρια των τραμπούκων, για να μας φέρουν με τα βασανιστήρια στο «δρόμο του Θεού». Όποτε ερχότανε ο Προκόπιος, ο Γλάστρας τον υποδεχότανε με ανοιχτές αγκάλες, αφού θα έλεγε τον καλό του λόγο για το «θεάρεστο» έργο του Γλάστρα. Ποιος ήταν ο Γλάστρας; Ενας δήμιος. Μια όρθια λυσσασμένη αρκούδα. Βασανιστής των Γερμανών στο Επταπύργιο (φυλακές στη Θεσσαλονίκη) από γραμματέας Α’ προήχθη απ’ το δοσίλογο κράτος σε διευθυντή φυλακών. Οταν ερχότανε ο Προκόπιος οι κράχτες στον Α’ όρμο καλούσαν «όποιοι θέλουν να πάνε στη σκηνή του αρχιμανδρίτη να εξομολογηθούν». Στον Α’ όρμο υπήρχαν και δοσίλογοι. Δεν ξέρουμε τι λέγανε όταν πήγαιναν. Πάντως ο Προκόπιος, από το «βήμα της εκκλησίας» (έναν τσιμεντένιο βωμό μ’ ένα εικονοστάσι στη μέση της πλαγιάς του λόφου) δεν έπαυε να μας καλεί με λόγια σαν αυτά:
«Μη διστάσετε να κάμετε το βήμα προς το Χριστό. Μετανοήστε!!». Δυο κουβέντες ακόμα για τον «κύριο» αυτό και την υποκρισία του. Δεν του άρεσαν, έλεγε (χωρίς να κοκκινίζει), το βρωμόψαρα (μπαρμπούνια – μισό κιλό το καθένα, φρέσκα, που μ’ αυτά τον υποδεχότανε ο Γλάστρας) και μακάριζε εμάς για τας «φακάς» που έχουν σίδερο, αλλά κείνου το στομάχι, δεν του το επέτρεπε. Φακές με ελάχιστες σταγόνες λάδι. Εκείνου το στομάχι δεν του επέτρεπε. Και οι ελκοπαθείς μας με τα ξερατά; Δεν τα άκουγε; Ο φαρισαϊσμός του δεν είχε όρια. Πέρα απ’ αυτόν τον φαρισαϊσμό ήταν και η εθελοτυφλία του. Μισόκλεινε τα μάτια για να μη βλέπει τάχα τα μπαμπού που έσπαζαν στα κεφάλια ή τις πλάτες μας κι έκλεινε τ’ αυτιά του για να μην ακούει τις «σταυροπαναγίες» των τραμπούκων, για να μας συγκεντρώσει στην «εκκλησία» του και γιομάτος υποκρισία έλεγε: «Είμαι λίαν συγκινημένος παιδιά μου, για την αθρόα προσέλευσή σας εις τον ιερόν αυτόν χώρον». Είπα πιο πάνω ποιος ήταν ο ιερός χώρος. Το τσιμεντένιο βάθρο με το εικονοστάσι κι όλη η πλαγιά του λόφου. Ιερός πραγματικά χώρος ήταν η χαράδρα με τη συκιά, το χαντάκι, διακόσια και περισσότερα μέτρα μάκρος, πέντε μέτρα φάρδος κι ένα μέτρο βάθος, που μας αλώνιζε ο Γλάστρας και οι τραμπούκοι του, όπου μαρτυρούσαμε. Μα κι όλες οι πλαγιές των λόφων, ο Δ` όρμος ο πειθαρχικός, με καταναγκαστική εργασία, για να χτίσουμε τους τσιμεντένιους τάφους (τα κτίρια) που θα μας θάβανε………….Τέτοιος, λοιπόν, υπήρξε ο Προκόπιος κι αυτός ωχριά σε αντικομμουνισμό μπροστά στον μητροπολίτη Σύρου – Τήνου – Νάξου Φιλάρετο. …..Σωστός Αντίχριστος. Κι είναι άραγε ο μόνος αντίχριστος, που καμουφλάρεται με χρυσή μίτρα, χρυσοκέντητα άμφια και βακτηρία;”.
Από τον «Ριζοσπάστη» πάλι (Μ.Κυριακίδου-12.8.2000) δανείζομαι για τον αρχιμανδρίτη: «Ο πατήρ Προκόπιος ανέβηκε στο βήμα: «Ηλθατε, παιδιά μου; ήλθατε;…. ….Δεν ήλθαν οι άλλοι, ε; δεν ήλθαν; θα φωνάξουμε και θάλθουν». Ενα νεύμα και στο λεπτό οι φύλακες ξεχύθηκαν μες στις σκηνές. Βρισιές, ξύλο χωρίς διάκριση, σε άρρωστους, σε γέρους, τους τραβούσαν από τα μαλλιά, από τα πόδια για να κατεβούν στο «κήρυγμα της αγάπης».…… Ο Προκόπιος ερχόταν συνοδευόμενος από τον Αντώνη Χατζηθεοδώρου ή το Δρακόπουλο Γαλάνη (και οι δυο τους κίναιδοι) κι απ’ τους άλλους της συνοδείας του, 5-6 κλέφτες, απατεώνες, δοσίλογοι. Μιλούσε πάντα για «τον υλισμό», καταλήγοντας στο ότι «αν το σώμα, η αμαρτωλή σαρξ κουράζεται και υποφέρει στην πρόσκαιρη ζωή, φτάνει να σώσουμε την ψυχή μας». Κι έφερνε για παράδειγμα τη ζωή του ποιητή Ναπολέοντα Λαπαθιώτη! Προέτρεπε την επιστροφή στο Χριστό, που θα την πετύχουμε με τη μετάνοια για τα εγκλήματά μας. Αυτή ήταν πάντα η επωδός – άλλωστε και ο σκοπός του ερχομού του. …… Στις 29-10-48 μας επισκέφθηκε ο επίσκοπος Κυκλάδων, Φιλάρετος, με το βοηθό τους αρχιμανδρίτη Κορνάρο. Ο επίσκοπος Φιλάρετος μίλησε στον Α΄ όρμο. Επετέθηκε στους κρατούμενους εντελώς ανοιχτά. Είπε: «’Η θ’ αλλάξετε μυαλό, ή θα πεθάνετε … Μας αποκάλεσε Σλάβους, εγκληματίες και μας κάλεσε να μετανοήσουμε ειλικρινά και έμπραχτα, αλλιώς θα ρημάξουμε στις φυλακές κλπ, κλπ».
Ο μνημονευόμενος στο άρθρο Φιλάρετος είναι αυτός που επιτέθηκε στον πρωθυπουργό Πλαστήρα, όταν τόλμησε ανήμερα της Παναγίας να ανακοινώσει μέτρα επιείκειας για τους φυλακισμένους Αριστερούς. Ο Κορνάρος είναι ο μετέπειτα περιβόητος πορνομητροπολίτης Πρέβεζας Στυλιανός που η Σύνοδος κουκούλωσε τα αίσχη του με έκπτωση αντί για καθαίρεση. Φιλοδοξώ να αφιερώσω ειδικά άρθρα και για τους δυο τους.
Σε πρόσφατη «Αυγή» (28.4.2010) υπάρχει άλλη μια αναφορά παλιού αγωνιστή (μου διαφεύγει το όνομα) στον Προκόπη: «Ο τραγόπαπας πάτερ Προκόπιος ….έρχονταν στα Γιούρα….οι κρατούμενοι θυμούνται τον ανεκδιήγητο Προκόπιο που σαν είδε τα μαμούνια να επιπλέουν στα καζάνια είπε με γλυκανάλατη ειρωνεία  ‘πολύ θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας σιδηρούχας φακάς αλλά δεν θέλω να σας τις στερήσω’ και έσπευσε να συμφάγει με τους βασανιστές». Αυτοί του κουβαλούσαν τους κρατούμενους στον υποχρεωτικό εκκλησιασμό κι αυτός κορόϊδευε: «  ‘Πόσο χαίρομαι παιδιά μου που έρχεστε αυθόρμητα’…Ο θεομπαίχτης και υποκριτής Προκόπιος όταν τόλμησε να ξανάρθει μετά τον εμφύλιο αναγκάστηκε να ξεφύγει τρέχοντας τα γιουχαϊσματα….».
Η Εκκλησία της Ελλάδας, που τιμά ως αγίους δολοφόνους και βασανιστές παραμένει ξεδιάντροπη και αμετανόητη. Η Mονή Αγ. Ιεροθέου Μεγάρων, σεμνύνεται σήμερα για τη σχέση της με τον όσιο Προκόπη τον εν νήσω Γυάρω διαλάμψαντα:
«….H Iερά Mονή επανεσυστάθη ως γυναικεία την 27ην Oκτωβρίου 1930 τη ευλογία και πατρική συμπαραστάσει …. του Mητροπολίτου Aττικής και Mεγαρίδος Iακώβου (σημ. Λασκ.: αναγκάστηκε να παραιτηθεί λίγες ημέρες μετά την εκλογή του ως Αρχιεπισκόπου κατηγορούμενος από εκκλησιαστικούς κύκλους για ομοφυλοφιλία)…..Eπανιδρυτής της Iεράς Mονής ήτο ο αρχιμανδρίτης Πέτρος ….. που εγκατεστάθη εις την Mονήν με την ολιγάριθμον συνοδείαν των Mοναζουσών που εποίμαινε. …. Tη εγκρίσει του Σεβασμιωτάτου Mητροπολίτου Aττικής και Mεγαρίδος κ. Iακώβου, υπήκουσε εις την προτροπήν του θρησκευτικού επιθεωρητού των φυλακών Aρχιμανδρίτου Προκοπίου Παπαθεοδώρου, και ίδρυσε το τάγμα των εν Kεντρικαίς Γυναικείαις Φυλακαίς και Aναμορφωτικαίς Σχολαίς υπηρετουσών Mοναζουσών, κατά το έτος 1937, που επί είκοσι και πλέον έτη διηκόνησαν αόκνως τας φυλακισμένας γυναίκας…».
Το χωριό με την ελληνοπρεπέστατη ονομασία Ζούρτσα (μετονομάσθη σε Νέα Φιγαλεία) είναι η πατρίς του αρχιμανδρίτου. Οι αντεθνικώς δρώντες αποδίδουν την ονομασία της  σε τουρκική, αλβανική ή και σλαβική ρίζα (Αίσχος!). Ο χουντικός στρατηγός Αχιλλεύς Τάγαρης, διορισμένος από τη Δικτατορία πρόεδρος του Πανεπιστημίου Πατρών, ευγενές τέκνον της Ζούρτσης εις το μνημειώδες «ΦΙΓΑΛΙΑ ΧΩΡΑ ΘΕΩΝ ΚΑΙ ΗΡΩΩΝ» διαλύει τα ψεύδη: «…ή λέξη Ζούρτσα είναι Αρχαιοελληνική και της έχει γίνει παραφθορά, λόγω μακροχρονίου χρήσεως…..». (σημ. Λασκ.: Ευτυχώς που παρεφθάρη εις Ζούρτσα, διότι υπήρχον και χειρότεραι δυνατότητες παραφθοράς). Ο όσιος Προκόπιος είναι εκ των ιδρυτών του συλλόγου «ΖΟΥΡΤΣΑΝΩΝ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ». 
Ο Προκόπης που χρημάτισε δυο φορές ηγούμενος της Μ.Πεντέλης, που με την ανοχή της Πολιτείας ασχημονεί παρουσιάζοντας στους επισκέπτες χωρίς τεκμήρια ένα δήθεν Κρυφό Σχολειό,
συνέγραψε και αριστουργήματα υποκρισίας:
«Η Σωτηρία υπό το φως της Αγίας Γραφής» και «Περί βρώσεως του πασχαλίου αμνού».
Πέθανε ένα χρόνο πριν την πτώση της Δικτατορίας, γλυτώνοντας έτσι από ένα θλιβερό γεγονός.
….
ΥΓ1
Δυο άλλοι Προκόπιοι: (24.12.2010)
Α. Προκόπιος Μπούμπας, ο Γηροκόμος:
«Φάγανε τα λεφτά και πετάνε τους γέροντες στο δρόμο: Πρόκειται για ένα τεράστιο οικονομικό σκάνδαλο που περιέργως δεν αγγίζει κανείς. Παρά το γεγονός ότι στις εκπομπές του ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος έχει αποκαλύψει όλες τις πτυχές της αρπαγής και της σπατάλης του γηροκομείου Αθηνών που έχουν ως αποτέλεσμα να βρεθούν στο δρόμο εν μέσω εορτών 45 γέροντες, καμία οικονομική υπηρεσία δεν έχει βάλει φρένο στο πάρτι των εκατομμυρίων ευρώ. Ο σημερινός πρόεδρος του γηροκομείου Αθηνών, αρχιμανδρίτης Προκόπιος Μπούμπας, συνεχίζει να «σφυρίζει» αδιάφορα με την κάλυψη κυρίως πολιτικών προσώπων για την αδιαφάνεια της διαχείρισης περίπου 750 ακινήτων…..»
Β. Προκόπης Μενούτης, λειψανέμπορος, χουντικός μητροπολίτης Κεφαλονιάς.
ΥΓ2
Παντελή Βούλγαρη: «Happy Day»-1976
Ο ομοφυλόφιλος στρατιωτικός παπάς (Κωνσταντίνος Τζούμας) υποδέχεται στο ξερονήσι των πολιτικών εξόριστων κομμουνιστών τη Φρειδερίκη (Ζωρζ Σαρή)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου